Editörün Seçtikleri Tesettür elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Tesettür elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenler

19.03.2018 - 16:00 | Son Güncellenme:

Tesettür elbise alırken nelere dikkat edilmeli? Tesettürde önemli olan model mi kalite mi?Modamerve.com'un Ceo'su Okan SALAN anlattı.

Tesettür elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Giyinmek özellikle kadınlar için emek harcanan bir iştir. Hele de çalışan kadınlar için. Hem her gün şık ve özenli olmak, hem bütün gün çalışırken kendini rahat hissedebilmek bayanlar için önemlidir. Tesettürlü hanımlar için giyinme işi baya komplike bir sorumluluktur. Ne renk tercih edilecek, neyi nasıl kombinleyecek, nereye göre giyilecek gibi birçok sorunun cevabını verdikten sonra ne giyinileceğine ancak karar verilir.

Haberin Devamı

Seçim Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yakın zamana kadar tesettürlü hanımlar çoğunlukla tek tip giyinmekteydiler. Tesettür elbise model olarak da çeşit olarak da çok az ve sınırlıydı. Şimdilerde ise herkesin tarzına, stiline, rahatlığına ve inancına göre seçenek bulması mümkün. Günümüzde sadece tesettür giyim üzerine odaklanmış ve işini çok iyi yapan çok sayıda kadın modacı vardır. Ve artık tesettürlü hanımların sorunu; tarzına uygun elbise bulamamak değil, hangisini seçeceğine karar verememektir.

Tesettürlü elbise seçerken öncelikle dikkat edilmesi gereken şey aslında giysinin tesettüre uygunluğudur. Yani sarıp sarmalamayacak, bedene yapışmayacak, çok ince olup içini göstermeyecek, alanın yaşına uygun kumaş türünden seçilecek, vücut hatlarını belli etmeyecek. Ancak elbette tesettürlü hanımlar da yerine göre daha farklı seçimler yapabilmektedir. Ya da istediği gibi rahat ve şık giyinip üzerine pardesü, ferace veya tunik giyebilmektedir. Tesettür giyim adı üstünde amacı setretmek yani örtmek olduğu için çok dar olmamalıdır. Fakat salaş derecede bol da olmamalıdır. Vücut şekline uygun ve kararında olmalıdır. Renk seçiminde de tek tip hale getirmeye gerek yoktur. Genel olarak kullanılagelen ve herkesin aşina olduğu renklerde olabilir. Biz Modamerve ailesi olarak her kadının istediği ve ihtiyacı olan tesettür giysileri üretiyor ve sizlerin hizmetinize sunmaktadır.

Haberin Devamı

Dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de giysinin vücut tipimize uygunluğudur. Çok fazla kıvrımı olmayan havuç tipi vücutlar bu konuda en şanslılardır. Ne giyseler yakışır neredeyse. Ancak kalçası büyük hanımların daha çok dökümlü kumaşlardan elbise veya tunikleri tercih etmesi gerekir. Göğüsleri büyük olan veya bel bölgesi kalın olan kadınlar ise yarasa tipi bluz, tunik ya dar elbiseler tercih ettiklerinde rahat bir şıklık elde etmiş olurlar. Vücut tipine göre seçilmeyen giysiler genellikle hoş durmaz. Ya daha kilolu gösterir, ya boyumuzu kısaltır ya da içinde rahat edemeyiz. Tesettür giyimi parçalara ayırarak alışverişimizi tamamen ihtiyacımıza göre planlayabiliriz.

Haberin Devamı

Günümüzde en çok tercih edilen parça çeşitleri şunlardır:

•Gömlek
•Tunik
•Ferace
•Abiye
•Pantolon/Etek pantolon
•Etek
•Elbise
•Yelek
•Triko
Kap
•Eşarp
•Şal
•Tesettür mayo
•Tesettür eşofman takımı

Bu çeşitlerden hepsi gardrobunuzda olacak diye bir şart yoktur. Kendinize uygun olan, kullanmayı tercih ettiğiniz parçaları belirleyerek alışverişinizi yapmalısınız. Bunların yanında mağazalarda hazır kombin modellerde bulabilir ve kendiniz uğraşmadan onlardan alabilirsiniz. Hatta sonrasında bu hazır kombinleri kombin olarak değil de parçalarını başka kombinlerle karıştırarak yeni kombinler elde edebilir, yani bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Tarzınıza Göre Tesettür Seçerek Şıklığınızı Ortaya Koyabilirsiniz

Bu parçaların her biri giyiminizin ve stilinizin tamamlayıcısıdır ve önemlidir, özenle seçilmelidir ancak biz fikir olması açısından eşarp hakkında bilgi verelim, siz diğer parçaları buna göre yorumlayın.

İsraf etmek istemiyor ama her daim şık olmak istiyorsanız giysinizin en dikkat çeken parçasını satın alırken bazı kurallara uymanız gerekir. Öncelikle eşarp veya şalınız kaliteli olmalıdır. Ancak kaliteli olmak demek marka olmak demek değildir. Naylon ipten dokunmuş ürünler asla tercih edilmemelidir. İstediğiniz kadar kaliteli giyinin eşarbınız parlak ucuz basit ise giyiminiz bütün ihtişamını kaybeder ve kombininiz baştan aşağı basitleşir. İkinci olarak; her kombine uyum sağlayabilecek türden bir sade düz renk, bir klasik siyah beyazlı, bir de rengarenk bir eşarbınız olmalı. Kurtarıcıdır bunlar. Bunların dışında yeni bir eşarp veya şal alırken tek bir giysinizi değil birden fazla giysinizi düşünerek tercih ederseniz tüm eşarplarınız kurtarıcınız olabilir. Moda akımları her dönem değişik telkinlerde bulunabilir ama genel bir bakışla değerlendirdiğimizde iki karışık parça birlikte kullanılmamalıdır. Yani giysileriniz genel olarak düz renk ise eşarplarınızı desenli renkli tercih ederseniz kombininiz şık bir bütünlük sağlar. Bunun tam tersi renkli desenli veya çok parçalı giyiniyorsanız eşarp veya şalınız olabildiğince sade ve düz olmalıdır.

Haberin Devamı

Tesettürde Önemli Olan Model Mi Kalite Mi?

Haberin Devamı

Bu sorunun cevabını Modamerve.com'un Ceo'su Okan SALAN'ın anlatımıyla devam edelim.

Tesettür elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenler
Alışverişte söz konusu kadın olduğunda tahmin edersiniz ki ne kaliteden ne modelden ödün verilemez. Sadece çok çeşit elbisem olsun diye düşünerek ucuz ne varsa alayım mantığı doğru değildir. Bunun yerine gardrobunuzu ve giyim stilinizi birkaç bölüme ayırıp planlı alışveriş yapmak, önceliği de kaliteden yana kullanmak en mantıklısıdır. Giysilerinin hem şık, hem kaliteli olması her kadının hayalidir. Bunun içinse bazı taktikler kullanılarak alışveriş yapılmalıdır. Mesela bir parça satın alırken tek bir kombin planlanmamalı. Her parça diğer parçalarla da kombinlenebilmelidir. Bu şekilde düşünüldüğünde daha az eşyayla daha çok kombin yapılabilir ve giysileriniz gerçek anlamda kaliteli ve şık olur. Çok eski zamanlardan beri duyduğumuz atasözleri hikayeler bile vardır bu konuyla ilgili. Kısaca cevap verecek olursak alacağımız giysiler hem modern, şık, beğendiğimiz şeyler olmalı, bunun yanında kaliteden de asla ödün verilmemelidir. Ve hem kaliteyi hem de uygun fiyatlı giysileri bulmak için Moda Merve ‘yi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Zevkinize Uygun Tesettür Giyimi İnternette Bulabilirsiniz

Kombinler mevsime ve hava koşullarına uygun oluşturulduğunda hem modaya uygun bir stil yakalanır hem de rahat bir gün geçirilebilir. Eskiden ağırlıklı olarak koyu renkli giysiler üreten tesettür giyim mağazaları şimdilerde bu alışkanlığından vazgeçmiştir ve her renk ve çeşitte binlerce seçenek ve model vardır. Ancak yine de kışın daha çok koyu renkler tercih edilir: Siyah, bordo, lacivert, saks mavi, hardal sarısı, tarçın rengi, koyu yeşil tonları ve mor gibi. Yazın ise daha çok uçuk pudra pembeler, turkuaz, beyaz, canlı sarı ve yeşil tonları tercih edilir. Toprak tonları her mevsim giyilebilir ve güzeldir. Tesettürlü hanım baştan aşağı giyinik olduğu için renk seçiminde dikkatli olmalı her şeyi uyumlu olmalıdır. Sade şıklık tesettüre en çok yakışandır. Düz renklerde giysiler seçilip desenli eşarplarla hareketli bir görüntü elde edilebilir. Siz de Modamerve.com ‘da tüm yeni çıkan tesettür giyim parçaları, hem günlük, hem klasik, hem de özel günler için gereken tüm giysileri ve son moda ayakkabıları, büyük beden kıyafetleri bulabilirsiniz.

Tesettür elbise modellerinden seçim yapabilir veya hazır kombinleri inceleyip mağaza mağaza gezip yorulmadan satın alabilirsiniz. Genellikle mağazadan mağazaya ya da kıyafetten kıyafete kalıplar değişebildiği için her ürünün üzerinde beden ve kalıplarla ilgili detaylı bilgiler de verilmiştir. Çok zengin bir ürün arşivi olan Modamerve‘yi sürekli takip ederek indirimli zamanları da değerlendirebilirsiniz.

Kaynak: https://www.modamerve.com/

Yazarlar