Evcil Hayvan Testere Balığı (Pristis) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Testere Balığı (Pristis) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Balık türleri, hayvan kategorisi içerisinde belki de en çok çeşide sahip olan türdür. Çünkü balıklar, tatlı su, okyanus ve göl balıkları olarak farklıdır. Ayrıca balıklar, görüntü olarak da birbirinden oldukça farklıdır. Görüntü olarak garip ve ilginç olan balık türlerinden bir tanesi olan testere balığı (pristis) nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Testere Balığı (Pristis) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Testere balıkları, görüntü itibariyle testereyi andırmasından dolayı bu adı almıştır. Testere balığının bilimsel adı ise prististir. Nesli tükenmekte olan bu cins balıklar, belirgin ve keskin dişlere sahiptir. İlginç türler arasında yer alan testere balığı, özellikle balık cinslerine ilgi duyan kişiler tarafından oldukça merak ediliyor.

Haberin Devamı

 Testere Balığı (Pristis) Nedir?

 Testere balığı, tropikal sularda ve okyanuslarda yaşayan dev balık türlerindendir. Testere balığı, tam gelişimini tamamladığı zaman bir köpek balığından daha büyük olabilmektedir. Türü tehlikede olan balık cinslerindendir. 

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Genel görünüş bakımından çok değişik olan testere balıkları, yassı ve belirgin şekilde uzun bir profile sahiptir. Diğer balık türlerine göre daha büyük dişlere sahiptir ve bu dişler yüz kısmında bulunan uzun çıkıntıda yer alır. Bu yüzden bir testereyi andırır. Testere balıkları, dünya üzerinde tüm tropikal okyanuslarda bulunmaktadır. Eti yenmeyen balık türlerindendir. Genellikle denizden uzak tatlı su kesimlerinde yaşarlar. Diş sayıları değişken olup 23 çift ile 35 diş arasında değişir bazen bu sayı artabilir.

Yazarlar