Sağlıklı Beslenme Tilya kürü nedir? (Tilya kürü nasıl yapılır?)

Tilya kürü nedir? (Tilya kürü nasıl yapılır?)

17.02.2017 - 14:08 | Son Güncellenme:

Son günlerde arama motorlarında en çok aranan kelimelerden biri Tilya kürü Profesör Dr. İbrahim Saraçoğlu ile ilgileri çeken Tilya kürü aslında hak arasında ıhlamur çiçeği olarak biliniyor. Peki, bu Tilya kürü ne işe yarıyor? Tilya kürü nasıl yapılır? İşte tüm soruların cevabı….

Tilya kürü nedir (Tilya kürü nasıl yapılır)

Tilya halk arasında ıhlamur çiçeği olarak bilinen, yaz döneminde (Haziran ile Ağustos ayları arası) açan, sarı beyaz renklerdeki bir çiçektir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ile gündeme gelen Tilya kürü ise son zamanlarda tüm arama motorlarında en çok aranan kür oldu.

Peki, Tilya kürü nedir?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun çok etkili olarak bahsettiği Tilya kürü, doğal ve sağlıklı yollarla yağ yakmayı sağlayan, kilo verdiren bir kürdür. Fazla kilo problemi olanlar için kolay ve bitkisel yollarla yağlardan arınmak için en etkili olduğu belirtilen Tilya kürü sağlıkla kilo vermek isteyenler için çare oluyor.

Zayıflama haplarından ve kapsüllerinden kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirten Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bu yolların kalıcı hasarlara ve hatta ölüme neden olabileceğini hatırlatarak Tilya kürünü sağlıklı yağ yakımı için tavsiye etti.

Tilya kürü nedir (Tilya kürü nasıl yapılır)

Tilya kürü nasıl yapılır?

Tilya kürü doğal zayıflama ve yağ yakma yöntemleri arasında en etkili olanlardan biridir. Bunun yanı sıra hazırlığı ve kullanımı da oldukça kolaydır. Bu nedenle tercih sebebi olmuştur.


Tilya kürü için gerekli malzemeler

*Ihlamur
*Kuşburnu
*Altın otu
*Su

Tilya hazırlarken koyacağınız bu malzemelerin ölçülerini göz kararı belirleyebilirsiniz. Ancak yardımcı olması için

*1 tutam altın otu
*1 Avuçtan biraz fazla kuşburnu
*12-13 tane kuşburnu koyabilirsiniz.
*Yarım litreden biraz fazla su

Tilya kürü nedir (Tilya kürü nasıl yapılır)

Bitki çayları zayıflatır mı?

Tilya kürü yapılışı

Öncelikle suyu bir tencere içinde kaynatın. Kaynayan suyun içine kuşburnunu, ıhlamuru ve altın otunu ekleyin. Karıştırıp, yaklaşık 10 dakika kaynatın.
Daha sonra bir sürahinin içine alarak soğumaya (ılık) bırakın. İçebileceğiniz kıvama geldikten sonra kullanabilirsiniz.

Tilya kürü nasıl kullanılır?

Hazırlamış olduğunuz Tilya kürünü gün içinde 6 saat aralıklarla içebilirsiniz. Verdiğimiz ölçülerle yaptığınız Tilya kürü size hemen hemen bir gün yetecektir.
Dilediğiniz vakitte içebileceğiniz tilya kürünü günün en hareketli geçirdiğiniz zamanlarında tüketirseniz daha etkili olacaktır.

Metabolizma Hızlandıran İçecek Tarifi için Tıklayın

Yazarlar