Sağlık Tırnak Kalınlaşması Neden Olur? Kalınlaşmış Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? İşte Tedavi Yöntemleri...

Tırnak Kalınlaşması Neden Olur? Kalınlaşmış Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? İşte Tedavi Yöntemleri...

18.09.2021 - 00:06 | Son Güncellenme:

Tırnaklarla bazı durumlarda sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar arasında tırnak kalınlaşması da bulunuyor. Tırnak kalınlaşmasının neden olduğu ve hangi sebeplerle ortaya çıktığı merak edilen bir konu oluyor. Tırnak kalınlaşması neden olur? Kalınlaşmış tırnak bakımı nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tırnak Kalınlaşması Neden Olur Kalınlaşmış Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır İşte Tedavi Yöntemleri...

Tırnak kalınlaşması, ayak sağlığında bir sorunun olduğunu gösteren bir durumdur.

Haberin Devamı

 

 Tırnak Kalınlaşması Neden Olur?

 

 Tırnakların kalınlaşma durumu ayak sağlığıyla ilgili bir sorundur. Görünüş açısında da insanları rahatsız edebiliyor. Ayaklarda ve ellerde görülen aşırı terleme sonucu tırnak kalınlaşması görülebiliyor. Özellikle bu durumlar arasında manikür ve pedikür aletlerinin temiz olmaması da bulunuyor. Dar ayakkabı giymek ve çıplak ayaklarla toprağa basmak gibi durumlarda tırnakların kalınlaşmasına neden oluyor. Ayak tırnak kalınlaşmaları genellikle mantar enfeksiyonlarından dolayı oluşuyor. Özellikle sıcak yaz aylarında mantar enfeksiyonları çok fazla görülür.

 

 Mantar enfeksiyonları tedavi edilmezse vücudun tamamına yayılabilir. Tırnak mantarları özellikle deri mantarlarını tırnağa geçmesiyle ortaya çıkar. Bu bulaşmalar hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Tırnaklarda yaşanan kalınlaşmanın sebebi mutlaka tespit edilmelidir. Eğer mantardan dolayı oluşmuşsa, tırnaklarda genellikle kepeklenme görülür. Mantar seviyesi ilerledikçe, tırnaklar kalınlaşır ve yapı olarak bozulma görülür. Renk değişimi de görülen belirtiler arasındadır. Şeker hastası olan kişilerde bu durum daha fazla görülüyor. Tırnak kalınlaşmasının en çok görüldüğü kişiler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Atletler

Koşucular

Dansçılar

Bağışıklık sistemi zayıf olanlar

Yaşlılar

Ayakları nemli olanlar

Bu durumlara ilave olarak yanlış ayakkabı tercihi yapmak da tırnakların kalınlaşmasına neden olur. Ayakları çok sıkan ayakkabılar giyildiğinde tırnaklara baskı oluşur ve bu durum kalınlaşmaya neden olur. Özellikle tırnak yapısının değişmesi insanları çok tedirgin eder. Çorap seçimleri de tırnaklar için önemlidir. Likralı çorap tercihi yapan kişilerde bu durumlar çok sıklıkla görülüyor. Ayakları sıkmayan çorap ve ayakkabı tercihinin yapılması her zaman daha iyi olacaktır.

 

 Kalınlaşmış Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

 

 Öncelikle mantardan dolayı kalınlaşan tırnaklar için mantar ilaçları kullanılmalıdır. Mantar enfeksiyonu tamamen geçmeden herhangi bir işlem yapılmamalıdır. Eğer mantardan dolayı oluşan bir durum değilse, farklı yöntemler kullanılabilir. Kalınlaşan tabakalar üzerinde bir cihazla temizleme yapılabilir. Yapılan bu inceltme işlemleri, tırnaklar incelene kadar devam edilecektir.

Yazarlar