Evcil Hayvan Top Böceği Nedir? Top Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Top Böceği Nedir? Top Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

02.11.2021 - 15:39 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta birçok böcek türünün adının nereden geldiğini ve ne olduğunu merak ederiz. İşte merak ettiğimiz böcek türlerinden biri ise Top böceğidir. Top haline gelebilen ve esnek bir vücut yapısına sahip olan bu böcek türü oldukça merak edilmektedir. Bu bakımdan Top böceği hakkında pek çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Top böceği nedir? Top böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Top Böceği Nedir Top Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Top böceği, bilimsel olarak tespih böceği olarak bilinmektedir. Bahçe, park gibi yerlerde yaşamayı daha çok tercih eden bu tespih ya da top böceği çürümüş organik gıdalarla beslenmeyi sevmektedir.

Top Böceği Nedir?

Top böceği daha çok tespih böceği olarak bilinen bir böcek türüdür. Tespih böcekleri genellikle gri renktedir ve bacakları oldukça kısadır. Dokunulduğunda aniden top şeklini aldığı için halk arasında top böceği olarak bilinmektedir. Taze bitkilerin yanı sıra çürümüş organik gıdalarla ve bitki kökleri ile beslenmeyi severler.

Top Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Genellikle iş yeri, ev gibi insanların yerleşim alanlarına pek uğramazlar. Bununla birlikte genellikle park, bahçe gibi yerlerde yaşamayı tercih ederler.

Aynı zamanda yaklaşık 10.000 türü bulunan tespih böceğinin 5.000 kadarı karada yaşamaktadır. Diğerleri ise tatlı sularda ve denizlerde yaşamaktadır.

Top böcekleri sebze artığı ve rutubetli olan her yerde yaşayabilmektedir. Bu sebeple bodrum ve mahzen gibi yerlerde yaşamayı severler. Ayrıca saksı bitkilerine zarar verdiği de söylenmektedir.

 

Yazarlar