Zeytinyağlı Fasulye

Merhaba,

Fasulye Akdeniz ülkelerinin en sevilen yaz yemeğidir. Her ne kadar cinsine göre farklılık gösterse de muhakkak yan kılçıkları alınmalıdır. Ama pazarınızda hiç kılçığı olmayana da rastlayabilirsiniz. Daha önce de bahsetmiştim. Semt pazarlarından alışverişi seviyorum. Hatta pazarcıların ürünlerini yerleştirirken birbirleriyle atışmalarına, kıvrak zekalarına, politikayı, ekonomiyi, özellikle futbolu esprili bir dille önünüze sürmelerine daha da bayılıyorum.

Dün limon satıcısına limonlar iyi mi? Pek sulu gözükmüyor dediğimde, - Abla iftaiye bile suyunu bizden alıyor cevabını verdi. :) Gel de şimdi limonu başka tezgahtan al.

Haberin Devamı

Hele hele yüce gönüllü, cömert satıcılarımız tezgahtaki ürünü tattırmadan mümkünü yok sizi bırakmıyor. Pazar alışverişi yorucudur, emek ister ama eve döndüğünüzde de taze ve ekonomik ürün almanın huzuru, tüm yorgunluğunuzu uçuruverir.

MALZEMELER :

Ayşe Kadın fasulye

Domates

Soğan

Zeytinyağı

Tuz, şeker.

YAPILIŞI:

1 kg. fasulye yıkanır ve ayıklanır. 2 orta boy soğan doğranır, 3 adet olgun domates rendelenir.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, hepsi çiğden düdüklü tencereye konur. Üstüne çıkacak kadar su eklenir. Suyunu çekip fasulyeler yumuşayınca indirilir. Zor pişen bir tür ise sıcak su ilave edilip tekrar pişirilir. Buzdolabında 1 gün dinlendirilip yenmesi önerilir.
Afiyet olsun.
Instagram: https://instagram.com/gurmedengecme/