Sağlık Tuz Odasının Faydaları Nelerdir? Tuz Terapisi Nelere İyi Gelir?

Tuz Odasının Faydaları Nelerdir? Tuz Terapisi Nelere İyi Gelir?

12.12.2020 - 12:06 | Son Güncellenme:

Tuz odaları şifa veren yerlerdir. Tuz odalarının amacı tuzu solunabilir hale getirmektedir. Tuz odaları sayesinde solunum yolları temizlenir ciğerler açılır. Tuz odaları astım, KOAH, sinüzit ya da nefes darlığı çeken hastalara iyi gelir. Tuz odası sayesinde bu hastalar nefeslerini daha kolay alır. Sizler için tuz odası hakkında bilgileri derledik.

Tuz Odasının Faydaları Nelerdir Tuz Terapisi Nelere İyi Gelir

 Tuz odası ilk olarak 1843 yılında Doktor Boczkowski tarafından bulunmuştur. Tuz madeninde çalışan bütün işçilerin akciğer rahatsızlığı yaşadığı keşfedilmiştir. Keşfedilen tuz odasının işçilere iyi gelmesi ile pek çok ülkede tuz odası kullanılmaya başlanmıştır. 

Haberin Devamı

 Tuz Odasının Faydaları Nelerdir?

 Tuz odasının insan sağlığı için oldukça çok faydası vardır. Bu faydaları sıralarsak,

 1- Solunum yolu sıkıntısı,

 2- Astım bronşit hastalarının tedavisinde, 

 3- Alerjik astım rahatsızlığının tedavisi,

 4- Burun tıkanıklığı,

 5- Nefese bağlı horlama rahatsızlığı,

 6- Yorgunluk hissi,

 7- Uyku bozukluğu rahatsızlığı ,

 8- Akciğerlerin temizlenmesi gibi rahatsızlıklara iyi gelerek tedavi etmektedir. 

 Tuz Terapisi Nelere İyi Gelir?

 Tuz terapisi uykusuzluk tedavisinin yanı sıra bedensel ve ruhsal gevşeme de sağlamaktadır. İnsan vücudundaki karbondioksit oranını düşürür, oksijen oranını yükseltir. Tuz terapisinin en önemli etkisi kişin rahat bir şekilde nefes almasını sağlamaktır. Tuz bulunan mikropların etkisini düşürür. Tuz terapileri, stres ve yorgunluğa karşı da oldukça etkilidir. Bu nedenle tuz terapileri haftada bir kez mutlaka yapılmalıdır. Tuz terapisinin aynı zamanda hamileler ve çocuklara zararı yoktur. Tuz terapisi sonrası seansa giren insanların yaşam standartları ve kalitesi yükselmiş olur. 

Haberin Devamı

 Tuz Terapisi Kimler İçin Sakıncalıdır?

 Tuz terapisi herkes için faydalı değildir. Tuz odalarına ve seanslarına ateşli enfeksiyon rahatsızlığı olan, kanser ve tüberküloz hastaları giremez. Ayrıca kalp yetmezliği yüksek tansiyonu olan hastalar içinde tuz seansları uygun değildir. Tuz odalarına girmeleri sakıncalıdır ve kesinlikle önerilmez. 

 Tuz Odaları Kimler İçin Uygundur?

 Tuz odaları ve tuz seansları insan sağlığına iyi gelen tedavi edici odalardır. Tuz odalarına sadece solunum hastalığı olan insanlar gelmez. Bu hastaların yanı sıra tuz odaları aşağıdaki insan grupları için uygundur;

 1- Sigara içenler,

 2- İnşaat ya da çok fazla toz ortamında çalışan insanlar,

 3- Sanayide çalışan insanlar,

 4- Maden ve kimya alanında çalışanlar,

 5- Hava kirliliğinde fazla duran insanlar içinde tuz odaları ve seansı uygundur. 

 Alınan tuz terapisi sayesinde bu insan grupları da rahatlayarak kolay nefes alabilirler. Oluşabilecek meslek hastalığı ve diğer hastalık türlerinin önüne geçilir. 

Yazarlar