Sağlıklı Beslenme Tuzlu Fıstık Yemenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Tuzlu Fıstık Yemenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

28.07.2021 - 01:10 | Son Güncellenme:

Tuzlu fıstık, ülkemizde eğlence organizasyonları başta olmak üzere hemen hemen her ortamda sıkça tüketilen bir yemiştir. Bu ürünün tüketildiği ortamlarda da genellikle sohbet ve muhabbet eksik olmaz. Tuzlu fıstık, alkollü ya da alkolsüz pek çok içeceğin yanında da servis edilebilir. Tuzlu fıstık yemek neye iyi gelir detayları ile derledik

Tuzlu Fıstık Yemenin Faydaları Nelerdir Neye İyi Gelir


Çocukların en sevdiği çerez türlerinin en başında gelen tuzlu fıstık, muhabbetle dost olan bir kuru yemiş çeşididir. Tuzlu fıstık, aslında yer fıstığının biraz işlem görmüş halidir.

Tuzlu Fıstık Yemenin Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Tuzlu fıstık, çok eski yıllardan beri dünyanın hemen her yerinde besin kaynağı olarak tüketilir. Tuzlu fıstık, yer fıstığının un, su, tuz ve limon tuzu ile kavrulması ile elde edilir.

Yer fıstığının da tohumunda protein, yağ, vitamin, karbonhidrat ve mineraller yer alır. Baklagiller familyasının en lezzetli ve zengin üyesidir.

Kalp sağlığı için oldukça faydalıdır.

Cinsel arzuyu ciddi bir şekilde artırır.

Kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur.

Kan dolaşımını önemli ölçüde hızlandırarak zihni güçlendirir. Bu sayede anlama, öğrenme, kavrama gibi çeşitli beyin fonksiyonlarının daha kolay ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesini sağlar.

Tuzlu Fıstık Neye İyi Gelir?

Tuzlu fıstık, akciğer için çok iyi bir iltihap giderici özelliğine sahiptir. Öksürüğü söktürmeye ve göğsü yumuşatarak hastalığı hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda tuzlu yer fıstığı, kan pıhtılaşmasını engeller. İçindeki etken maddeler sayesinde kanserden korunmayı kolaylaştırır.

 

 

Yazarlar