Yaşam Uçak pistinden yola araba uçtu

Uçak pistinden yola araba uçtu

03.07.2010 - 01:36 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı’nın uçak kazalarıyla sabıkalı pisti hizmete girdikten 2 gün sonra trafik kazasına sahne oldu! Pistin müteahhitinin şoförü Mercedes’le pistte hız denemesine kalkıştı... Ancak şoför, aracın kontrolünü kaybedince pistten çıktı, havalimanı duvarını yıkarak yola uçtu ve bir cipe çarptı. İki araç da taklalar atarken cipi kullanan doktor ile makam şoförü yaralandı

Uçak pistinden   yola araba uçtu

Atatürk Havalimanı’nın 06-24 pisti, 250 metrelik uzatma inşaatı bitirilip hizmete girdikten iki gün sonra sabıkalarına bu kez bir trafik kazası ekledi.
Meteorolojik nedenler ve pistteki bazı düzenlemeler nedeniyle açıldıktan bir gün sonra tekrar iniş kalkışlara kapatılan yeni adıyla 05-23 pistinde önceki gün skandal gibi bir kaza yaşandı. 179 milyon 480 bin liraya mal olan inşaatı üstlenen Eko İnşaat’ın sahibi Cahit Köksal’ın makam şoförü Ekrem Turan, önceki gün öğle saatlerinde 400 bin TL değerindeki Mercedes S 500 marka lüks makam aracıyla pistin Ataköy tarafından başlayarak hız denemesi yapmak istedi. Pistin Florya tarafına hızla ilerleyen aracı durduramayan Turan, pistin sonundaki toprak zemini de aşarak Yeşilköy - Florya yoluna doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada bir yakınının cenazesinden dönen Özel Ethica Hastanesi’nde görevli jinekolog doktor Nur Tüzüner, Toyota RAV 4 marka cipiyle Florya’ya doğru ilerliyordu. Turan’ın kullandığı araç havalimanını çevreleyen duvara çarparak yola uçtu ve Tüzüner’in aracına çarptı. Taklalar atan iki araç da hurdaya dönerken, Tüzüner ve Turan yaralandı.
“Halüsinasyon görmüştür”
Eko İnşaat’ın İstanbul Şantiye şefi Beyhan Torun, lüks Mercedes’in pistten yola fırlamadığını iddia ederek, “Şoför aracı değiştirmek için Şenlikköy’e giderken aracın direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Havalimanının duvarına çarptıktan sonra bir bayanın aracına çarparak duruyor. Pistle alakası yok. Bayan şoför halüsülasyon görmüş heralde” diye savunma yaptı.
Birçok nato ihalesini aldı
Müteahhit Cahit Köksal tarafından 1965’de kurulan Eko İnşaat, bugüne kadar birçok otoyol, havalimanı ve askeri tesiste inşaat işi üstlendi. Türkiye’nin birçok ilinde otoyol projelerine imza atan şirket Bulgaristan ve Kazakistan’da da yol projelerine imza attı. Şirketin inşaat işlerini yaptığı Türkiye genelindeki 40’tan fazla askeri tesis arasında Adana İncirlik, Bodrum Milas, Muş, Batman, Konya, Kayseri, Bandırma, Erhaç ve Elazığ’da bulunan NATO üsleri de yer aldı.

‘Uçak çarptı sandım’
Kaza anını anlatan Tüzüner, Yeşilköy ayrımına geldiği sırada sağ tarafında bir toz bulutu gördüğünü belirterek, “Bir uçağın düştüğünü ya da pistten çıktığını sandım. Sonra ne olduğunu fark edemediğim bir şey bana çarptı. Uçak çarptı sandım. Araçtan çıkarıldığımda hurda haldeki Mercedes’i görünce gerçek anlaşıldı. Şoför ambulansta ‘Hayatımın en büyük hatasını yaptım. Allah belamı versin’ diyerek kendisine küfürler ediyordu” dedi. Boynunda ve omuriliğinde travma oluşan Tüzüner tedaviye alındı. Tüzüner’in eşi Sedat Tüzüner ise, “Pistte sivil aracın işi ne? Böyle bir ihmale nasıl göz yumarlar? Demek ki uçaklar da aynı güvensiz ortama iniyor” diye konuştu.


Polis tutanağı: Havaalanı apronu içinden gelip çarptı
Kazanın ardından trafik polislerinin düzenlediği tespit tutanağında ise “Havalimanı apronu içerisinden sürücü Ekrem Turan, idaresindeki araç ile eski havalimanı caddesindeki havuzlu kavşaktan Flyİnn Alışveriş Merkezine doğru havalimanını çevreleyen beton duvar ve demir korkulukları kırarak uçar ve sürücü Nur Tüzüner’in aracına çarpar” ifadesi yer aldı.

Yazarlar