“Kadınların neye ihtiyacı var”

“Kadınların neye ihtiyacı var” sorusuyla başladım. Cevapları için hala çok çalışıyorum.

Ülkü Hür, paylaşmayı ama en çok desteği seven gönlüyle daha şimdiden kendi tanımıyla binlerce “kız kardeşe” sahip. Daha ilk tanışmada konuşurken saklamadığı heyecanı ve sıcaklığıyla sanki kırk yıllık dostluğa ablalık yapıyor gibi. Her öğrendiğini anlatma gayreti, arayana, yazana eksiksiz cevap verme hassasiyeti insana “bu kadar enerjiyi nerden buluyor” dedirtiyor. Sınırları aşarak hayalini gerçekleştirmek isteyen her kadına ulaşmak isteyen kişisel hedefiyle sürekli planlar yapıyor. Fotoğrafla başlayan yolculuğunu günümüzde olmazsa olmaz dijital dünyayı ekleyerek girişimci olmak isteyen her kadına kucak açıyor. 

Haberin Devamı


Hikayemin ana başlığı çok net. Biz olalım, birlikte gelişelim. 
Çok çalışmak ve paylaşmaya olan inancım büyüdüğüm topraklarda çok küçükken atıldı. Babamın tayini çıkıp şehre taşındığımızda yolun başında olmama rağmen kendi potansiyelimi bilerek, hayalini kurduğum hikayeyi yazmaya çoktan başladım. Beni de destekleyen işaretleri takip edip doğru yolda olduğumu anladığımda Fotografik Hatıralar Atölyesi’nin ilk yıllarıydı. Fotoğraf çekim atölyesinden birkaç gün sonra adıma bir kargo geldi. İçinde örgü oyuncak bebek vardı ve sahibi el emeği hakkında fikrimi soruyordu. İşte o an dayanışmanın, fikir alışverişinin özellikle yeni başlayanlar için ne denli önem arz ettiğini anladım. Hikayemin sahnesini kurmuştum ve kahramanlarıyla buluşmaya başlamıştım. Zamanla öyle hızlı büyüdük ki Girişimci Kadınlar Gurubu iletişim ağını kurdum. Türkiye’nin en büyük dijital platformunda mesafeler, yaş ne olursa olsun birbirimize başta iş olmak üzere tam destek, hep destek oluyoruz. 

İnanıyorum ki birbirimizin gelişimini önemsersek daha güzel yarınları birlikte kurarız.

Herkesin derdi aynı. Başarmak... mutlu olmak.

Her sabah aynı şey için uyanıyoruz. O günün hedefine ulaşmak, kendini gerçekleştirmeye devam etmek, mutlu olmak, mutlu etmek. Başarmak demek bambaşka noktalarda faydalı olmak ve fark yaratmak demek. Emeğini ve aklını buluşturarak “yapamazsın” denildiği için yolundaki engelleri daha rahat kaldıran kadınlar var. 50’sinden sonra teknolojiyi öğrenemezsin, 40’ından sonra yeni iş kuramazsın, bu saaten sonra hayallerinin ardından gidemesin denilen binlerce kadınla buluştuk, birbirimizi dinledik. Hepsinin bir kırılma hikayesi var. İlginç olan ve dinlerken benim gözlerimi dolu dolu yapan o sıfırlama ardından dimdik ayağa kalkmalarını anlattıkları anlar. Potansiyellerinin ortaya çıkıp gerçeğe dönüştüğü o özel anlar. 


Neden isim Girişimci Kadınlar?

Aslında kadın veya erkek diye ayrıştırmak değil niyetim. Bu “biz” yaklaşımına ters. Hayaller, projeler, emeğimi nasıl markaya dönüştürebilirim, nasıl daha çok kişiye ulaştırabilirim, satabilirim diyen her kişinin platformu. İstedim ki, kadınlarımız hikayelerini, hedeflerini anlatırken daha rahat hissetsin. Konuşurken “acaba” demesin. İlk merhabadan sadece birkaç saniye sonraki içtenlik, ortak konular, dertler hakkındaki paylaşımlar görülmeye değer. Atölyelerden, GKG yıllık veya aylık sektör toplantılarından sonra kadın; enerjisi yeniden yüklemiş, heyecan dolu olarak ailesine döndüğünde herkes mutlu oluyor. Yayılan o enerji çevreyi de olumlu etkiliyor. Yani kadın mutluysa dünya mutlu oluyor.


Evet, elimize sığan dijital dünyanın kurallarını, imkanlarını bilince o yolculuk korkutucu olmaktan çıkıyor. Artık nereye, nasıl gideceğini gösteren pusulaya sahip olmak gibi. Aklınıza bile gelmeyen yeni iş kolları yaratan girişimci kadınların seslerini daha çok duyurma zamanıdır. Ürün veya hizmet fark etmez. Sınırları aşarak daha çok kişiye ulaşması için teknolojiyi mutlaka kullanılmalı. Sosyal hesabı açmak sadece başlangıç. Sosyal medyanın imkanlarını kullanmaksa gerekli. Daha önce dokunmatik telefonu kullanmakta tereddüt eden kadınlar artık e-ticaret başta olmak üzere malzeme tedarikinden reklam vermeye kadar her şeyi tıkır tıkır yapıyor. Başarıyor... Çünkü “bu nasıl yapılıyor” diye sormaktan çekinmiyor. Veya bildiğini cömertçe kendi gibi girişimci kız kardeşlerine aktarıyor. Bu hem hız demek, hem de daha güçlü hissetmek demek.

Kendini adamakla ilgili. Yani en başta sorduğum şeye dönüyoruz. “Kadınların neye ihtiyacı var?”

Çok fazla proje dinliyorum, ihtiyaçlara cevap vermek için devamlı hareket halindeyim. Çünkü benim bir derdim var! Çünkü bu kalabalık ekibin amaçları var.  Ülkü Hür olarak daha fazla ne yapabilirim diye soran iç sesim var. Girişimci Kadınlar Grubu 218 bin takipçisiyle girişimci kadınların hikayelerini ve projelerini anlattığı açık ve kar amacı olmayan platform. Sürekli canlı, aktif bir network. Ayrıca düzenli atölyeler ve uzman konuklarla işini ve kendini yenileyecek bilgiyi sunan platform Girişimci Kadınlar Akademi’sini kurdum. Ve daha gidecek çok yolumuz var diyerek tamamlama aşamasında olan projelerimizi de yakında duyuracağız. 

Böylesi büyük bir topluluk dünyayı güzelleştirir. İstesin her yere ulaşabilir. Tüm kadınlara ve ailesine sesleniyorum. Gelin birlikte hayallerinize sahip çıkalım.

Haberin Devamı