Sağlık Uykusuzluk Hastalığı (İnsomnia) Nedir? Uyku Sorunu Çekenler Nasıl İyileşir, Nasıl Tedavi Edilir?

Uykusuzluk Hastalığı (İnsomnia) Nedir? Uyku Sorunu Çekenler Nasıl İyileşir, Nasıl Tedavi Edilir?

15.09.2021 - 17:53 | Son Güncellenme:

Düzenli uyku insanlar için çok önemlidir. Fakat bazı sağlık problemlerinden dolayı uykusuzluk yaşanabiliyor. Uykusuzluk hastalığı birçok kişinin merak ettiği bir hastalık türüdür. Bu duruma neyin neden olduğu da araştırılan konulardan biri oluyor. Uykusuzluk hastalığı (insomnia) nedir? Uyku sorunu çekenler nasıl iyileşir, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Uykusuzluk Hastalığı (İnsomnia) Nedir Uyku Sorunu Çekenler Nasıl İyileşir, Nasıl Tedavi Edilir

Uykusuzluk hastalığı, uykuya dalma ve uyuyakalma durumlarını zorlaştıran bir hastalıktır.

Haberin Devamı

 

 Uykusuzluk Hastalığı (İnsomnia) Nedir?

 Uykusuzluk sorunu yaşayan birçok insan bulunuyor. Özellikle uykuya dalamama ve uyandıktan sonra tekrar uyuyamam durumları bu hastalığın belirtileri arasındadır. Uykusuzluk hastalığı yaşayan kişiler, uyandıklarında uykularını alamadıkları için yorgun olurlar.

 Uykusuzluk enerji seviyesini düşürür ve ruh halini kötü anlamda etkiler. Yaşam kalitesini düşüren bir hastalık olduğundan, mutlaka tedavi edilmesi gerekir. İnsanlar uykularını alamadığı taktirde, vücut bazı fonksiyonlarını yerine getiremez ve birçok hastalığı meydana getirebilir.

 Sağlıklı bir yaşam için günde en az 7 ile 8 saat arasında uyunması gerekiyor. Pek çok insan hayatının bazı dönemlerinde uyku problemleri yaşayabiliyor. Bu durum bazen geçici bir durum olsa da bazen kalıcı bir sorun olabiliyor. Uykusuzluğa neden olan durumlar genellikle stres ve travma yaşanması oluyor.

Haberin Devamı

 Kişiler bilinç altını etkileyen bir durum yaşadıklarında huzursuz olabiliyor ve bu durum uykusuzluğa neden oluyor. Öncelikle bu sorunu yaşayan kişilerin yakın zamanda herhangi bir kötü olay yaşayıp yaşamadığı önemli oluyor. Doktorlar muayene aşamasında hastaların bu durumlarını öğrenmek istiyor.

 

 Uyku Sorunu Çekenler Nasıl İyileşir? Nasıl Tedavi Edilir?

 Uykusuzluk yaşayan kişilerde birçok belirti görülebilir. Bu belirtilerin çoğu uyku problemleriyle alakalıdır. Herkesin merak ettiği uykusuzluk belirtileri şu şekildedir;

Gece uykudan uyanmak

Geri uyuyamamak

Çok erken uyanmak

Sinirlilik

Depresyon

Kaza yapma ihtimali

Uyku konusunda endişe yaşamak

Uykuya dalmada zorluk

Uykusuzluk sorunu yaşayan kişiler bu durumdan nasıl kurtulacağını düşebiliyor. İnsanlar hayatında yapacağı bazı düzenlemelerle bu durumu ortadan kaldırabilir. Özellikle yatağın çok konforlu olması bu duruma yardımcı olacaktır. Rahatsız edici ve uyku kaçırıcı gıdalardan uzak durmak gerekir. Eğer stres ve herhangi bir travma söz konusu ise, genellikle doktorlar sakinleştirici ilaç tedavisi uygulayabilir.

Yazarlar