Cinsellik Vajinal deformasyona ameliyatsız çözüm

Vajinal deformasyona ameliyatsız çözüm

26.05.2014 - 10:30 | Son Güncellenme:

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı, Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınların önemli bir sorununu oluşturan vajinal deformasyonun artık ameliyatsız, ağrısız 45 dakikada çözüldüğünü belirtti.

Vajinal deformasyona ameliyatsız çözüm

ALTI AYDA BAŞVURANLARIN SAYISI ON KAT ARTTI

Prof.Dr. Eksal Kargı, yaşlanma ve doğum nedeniyle ortaya çıkan ya da cinsel hayatı etkileyen sorunlardan hızla kurtulmak isteyenlerin sayısının arttığını belirterek "Daha önceleri cerrahi yöntemlerin uygulandığı cinsel estetikte, lazerlerin devreye girmesiyle son 6 ayda bu estetiği yaptıranların sayısı 10 kat arttı” diye konuştu.

“ARTIK SORUN OLMAKTAN ÇIKTI”

Haberin Devamı


Prof. Dr. Kargı, vajinal deformasyonların ülkemizde boşanmalara kadar bir süreci başlattığını, daha önceleri cerrahi yöntemlerin uygulandığı cinsel estetikte artık lazerlerin devreye girdiğini belirtti. Kadın cinsel organında, normal doğum, aşırı kilo alınması, hamilelik döneminde alınan ekstra kilo, menopoz evresi, travma ve hormonel bozuklukların deformasyona yol açtığını belirten Prof.Dr. Kargı, “Bu deformasyon, eşler arasındaki cinsel yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor. Artık günümüz teknolojisinde vajinal deformasyonlar bir sorun olmaktan çıktı’’ dedi.

Hastalarının önemli bir kısmının Karabük, Bartın, Kastamonu, Düzce, Bolu, Sakarya, İzmit, İstanbul ve Ankara’dan da geldiğini belirten Prof. Dr. Kargı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tahminim, çok yakında cinsel estetik sıradan bir cilt bakımı gibi olağan olacak. Bu 10 kat artışı buna bağlıyorum.’’

CO2 LAZER UYGULAMASI

Haberin Devamı


Vajinal daraltma ve yenilemenin, yaş veya doğumlara bağlı olarak vajinanın gevşemesi sonucu oluşan görünümü düzelttiğini kaydeden Prof. Dr. Kargı, şunları söyledi:


”Gevşeme, yapısal olarak veya normal doğum sonrası oluşan travma sonucunda kadında alt genital bölgede bulunan kas ve yumuşak dokuların gevşeyip genişlemesi ve sarkmasıdır. Bu durumda, vajinal kaslar gevşer, normal gerginlik ve direnç azalır, vajinanın kontrol ve destek fonksiyonları bozulur. Bu sorun, CO2 lazer uygulaması ile vajinal kanalın daraltılması ve gevşemiş olan kas yapılarının düzeltilmesiyle gideriliyor. Bu işlem ayrıca genital bölgede renk açımına da katkı sağlamaktadır.”

“HASTALARIMDAN MEKTUP ALIYORUM”


Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Eksal Kargı, bu tür cinsel estetik operasyonların kadın cinselliği üzerine oldukça büyük etkisi olduğunu belirterek, işlemin 45 dakikada uygulandığını bildirdi.
Prof.Dr. Kargı, bu yöntemin uygulandığı birçok kadın hastadan, “Evliliğimi kurtardınız” şeklinde mektup aldığını sözlerine ekledi.

Yazarlar