Evcil Hayvan Van Balığı (İnci Kefali) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Van Balığı (İnci Kefali) Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

Su altı canlılarından biri olan balıkların yaşadıkları ortam onların fizyolojik yapısına uygun olmaktadır. Balıklar insan sağlığına katkıları oldukça fazla olan canlılar olarak belirtilmektedir. Bir yörede yetişen ve sadece o yörede üreyebilen bazı balık çeşitleri bulunmaktadır. Van balığı diğer bir ismiyle inci kefali de bu balıklardan biri olarak ifade edilmektedir. Peki, Van balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, inci kefali de denebilen bu balık hakkında merak edilen hususlar.

Van Balığı (İnci Kefali) Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Van balığı, adından da anlaşılacağı üzere Van gölünde yetişen bir balık olarak belirtilmektedir. Bu balık Van gölünün tuzlu ve sodalı sularında yaşamaktadır.

Haberin Devamı

 Van Balığı (İnci kefali) Nedir?

 Van balığı, doğal yaşam alanı Van Gölü olan bir balık çeşidi olmaktadır. Sadece Van gölünde çıkan bu balık sodalı ve tuzlu sularda yaşayan ve sazangiller ailesine ait olan bir balık çeşidi olarak bilinmektedir. Vücudu parlak ve renkli pullarla kaplı olan bu balık çeşidi her yıl sürüler halinde göç etmektedir.

 Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

 Van balığı, göç sırasında şelaleleri uçarak geçtiği için bu balığa uçan balık da denilmektedir. Bu balıklar Van gölünde bulunan hayvansal ve bitkisel planktonlarla beslenmekten hoşlanmaktadırlar. Sadece Van gölünde yaşayan inci kefalinin ömrü en fazla 7 yıl olmaktadır. Van gölünde yaşayabilen tek balık olması nedeniyle önemli olmaktadır. Bu yörenin insanlarının geçim kaynağı olması bakımından da önemli görülmektedir.

Yazarlar