Editörün Seçtikleri Velidedeoğlu'nun Amerika macerası

Velidedeoğlu'nun Amerika macerası

04.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Velidedeoğlu'nun Amerika macerası

Velidedeoğlunun Amerika macerası

Velidedeoğlunun Amerika macerası
       ÜNLÜ reklamcı Alinur Velidedeoğlu, yapımcılığını üstlendiği "Black And White" filminin çekimleri için gittiği ABD'de televizyon kanalı kurdu. Velidedeoğlu, Los Angeles'ta ortakları Süleyman Bilge, Selçuk Kurtuluş ve Hakan Çizen ile birlikte DFH (Direct From Home) adını verdiği kanalla buradaki Türklerin Show TV, atv ve Cine 5'in yayınlarını 30 Kasım'dan itibaren izlemeye başladıklarını söyledi. 9 aydır üç milyon dolar maliyetli bu projenin hazırlıkları için çalıştığını belirten Velidedeoğlu şunları söyledi:
       "Kanada ve Karayip Adaları da dahil olmak üzere, tüm ABD'den Londra'dan San Francisco üzerine yapacağımız yayınlarla bu üç kanal izlenebilecek. Böylece burada yaşayan Türkler kendilerini Türkiye'den çok uzakta hissetmeyecekler."
       ABD'nin en ünlü yazarı Norman Mailer'in oğlu Michael Mailer ve Daniel Bigel ile birlikte kurduğu BMV Picture adlı şirketiyle, bir yandan da film çalışmalarını sürdüren Velidedeoğlu şöyle konuştu:
       "Hollywood'dan pek çok ünlü ismi tanıyorum. Black and White'ın da çekimlerini tamamladık. 4.5 milyon dolarlık bütçeli filmde Ben Stiller, Robert Downey Jr., Elijah Wood, Bijoux, Brooke Shields, Mike Tyson ve Claudia Schiffer rol aldı."
       Filmin çekimlerinin basında sansasyon yarattığını vurgulayan Velidedoğlu, konuşmasını şöyle bitirdi:
       "Daha önce sinemada deneyimi olmayan Mike Tyson'la anlaştığımız dönemde lisans diploması elinde alınmıştı. Filmi çekerken de diplomasını geri aldı. Doğal olarak Amerika'da her gün gündeme geldi. Claudia Schiffer da dünyaca ünlü bir top model, Brooke Shieldes'in yine en çok tanınan kadın oyuncularından biri olması nedeniyle her gün ABD'de bir dergide ya da gazetede filmle ilgili bir haber çıktı."


Yazarlar