Sağlık Vücuttaki Kırmızı Yuvarlak Lekeler Neden Olur? Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

Vücuttaki Kırmızı Yuvarlak Lekeler Neden Olur? Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

02.03.2021 - 16:15 | Son Güncellenme:

Vücutta çeşitli nedenlere bağlı olarak kırmızı lekeler ortaya çıkabilmektedir. Kırmızı yuvarlak lekeler pek çok şeyin habercisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı vücutta çıkan bu kırmızı yuvarlak lekelerin iyice araştırılması gerekmektedir. Vücuttaki kırmızı yuvarlak lekeler ile karşılaşan kişiler ilk olarak internet üzerinden araştırma yapmaktadırlar. Peki, vücuttaki kırmızı yuvarlak lekeler neden olmaktadır? Hangi hastalığını habercisi olmaktadır? İşte vücuttaki kırmızı yuvarlak lekelerin nedenleri.

Vücuttaki Kırmızı Yuvarlak Lekeler Neden Olur Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir

 Vücuttaki kırmızı yuvarlak lekeler çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu lekeler hızlı bir şekilde yayılabilir ve vücudun pek çok yerini sarabilir. Bu yuvarlak lekeler bazen yanma ve kaşıntıya da sebep olabilmektedir. Aynı zamanda strese bağlı olarak da bu lekeler ortaya çıkabilmektedir. Birçok hastalığın habercisi olarak bilinen bu kırmızı lekeler mutlaka tedavi edilmesi ve araştırılması gereken vücut lekeleridir. 

Haberin Devamı

 Vücuttaki Kırmızı Yuvarlak Lekeler Neden Olur?

 1) Mantarlar

 Vücutta yer alan mantarlar vücutta kırmızı lekelere neden olmaktadır. Bundan dolayı vücudunuzda mantar çıktıysa bunu biran önce tedavi ettirmeniz gerekmektedir. Mantarlar sürekli olarak lekelere neden olduğu gibi lekelerin de artmasına sebep olmaktadır.

 2) Menenjit

 Menenjit önemli bir beyinsel hastalıktır. Nörolojik hastalıklar arasında en tehlikelilerinden olan menenjitin yan etkisi olarak vücutta kırmızı yuvarlak lekeler de ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı bu lekelerin çıkması son derecede normaldir. Menenjit geçene kadar bu kırmızı lekeler de vücutta yayılmaya devam eder. 

 3) Kızamık

 Kızamık ve su çiçeği gibi bulaşıcı hastalıklardan da vücutta lekeler ortaya çıkmaktadır. Kızamık hastalığına yakalanan özellikle küçük yaştaki çocuklarda bu lekeler ortaya çıkar ve kızamık geçene kadar kırmızı lekeler sürmeye devam eder.

Haberin Devamı

 4) Kene

 Kene ısırığı sonucunda da tehlikeli sonuçlar doğabilmektedir. Kene ısırığından sonra da vücutta yine kırmızı yuvarlak lekeler oluşmaktadır. Bundan dolayı da kene ısırığı tehlikeli sayılabilecek bir durumdur.

 Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

 1) Gül Hastalığı

 Vücutta çıkmış olan bu yuvarlak kırmızı lekeler gül hastalığının habercisi olabilmektedir. Vücutta pembeye yakın ve güle benzeyen lekeler ortaya çıkmaktadır. Bu lekeler de gün geçtikçe yayılma eğilimindedir. Bu şekilde gül hastalığı ortaya çıkmakta ve bu lekeler bu hastalığı işaret edebilmektedir.

 2) Sedef Hastalığı

 Vücutta çıkan bu lekeler bir diğer hastalık olan sedef hastalığının da işaretçisi olabilir. Sıklıkla bu hastalık dizlerde ve saç derisinde kendisini gösterir. Aynı zamanda vücutta da lekeler şeklinde ortaya çıkar. Hızlı bir şekilde geniş alana da yayılmaktadır. Sedef hastalığı pek çok kişinin mustarip olduğu hastalıklardandır.

 

Yazarlar