Editörün Seçtikleri Yaşamıyorlar, taklit ediyorlar

Yaşamıyorlar, taklit ediyorlar

09.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yaşamıyorlar, taklit ediyorlar

Yaşamıyorlar, taklit ediyorlar


Çinliler kadınları suya, erkekleri ateşe benzetirler. Ateş çabucak alev alır alevlerini sağa sola yayar ama su hemen ateşi söndürür. Oysa suyun ısınması çok uzun bir süre alır ve ısındıktan sonra bir türlü soğumak bilmez.

ORGAZM
Duygu Asena / Ayşegül Sönmez


Yıllardır dünyadaki tüm kadın dergilerinin baş konusudur orgazm... Erkekler kolayca orgazm olur, kadınlar olamaz... Bu, doğanın bir haksızlığı mıdır, kadınların eksikliği mi yoksa erkeklerin cahilliği midir? Neden kadınlar kendi kendilerine kolayca yaşadıkları orgazımı, cinsel ilişkide hissedemezler? Orgazm ille de olunması gereken bir koşul mudur yoksa olmasa da olur mu?
Orgazm olamayan kadın neden orgazm taklidi yapar? Sevişmekten sıkıldığı için mi, kendisini suçladığından mı, erkeği memnun etmek adına mı? Kadınları orgazma ulaştıracak sihirli nokta var mıdır? Kadınlar kolay orgazm için ne önerirler?
İşte bütün bu soruların cevabını bu yazı dizimizde aradık. Gördük ki, kadınlar gerçekten bir orgazm sorunu yaşıyor. Çoğu kadın ne istediğini söyleyemiyor, erkekler de sormuyor. Bu, artık öyle bir sorun ki, uzmanları ve tedavi merkezleri bile var...

Kadınların çoğu orgazm taklidi yapıyor. Ve bunu erkeklerin çoğu anlamıyor. Konuştuğumuz erkeklerin büyük bir bölümü 'Benim birlikte olduğum kadınlar asla taklit yapmadı' dediler!... Bir başka erkek ise, orgazm taklidi yaptığını anladığı sevgilisinden ayrıldığını anlattı. Gerekçe olarak da, 'bana söyleyebilirdi, bu bir çeşit aldatmadır' dedi. Genel olarak erkekler orgazm taklidi ile pek ilgilenmiyorlar. 'Bu onların sorunu, yapmasınlar' şeklinde yaklaşıyorlar. İlhan Güngören orgazm taklidi için şunları söylüyor...
"Kadınlar iki nedenden dolayı orgazm taklidi yaparlar. Birincisi, kadın orgazma ulaşmadan sevişmeyi bitirdiğiniz zaman erkek bunu bir başarısızlık, bir yenilgi olarak görüyor. Aynı erkek kadını orgazma ulaştırabilecek ne bilgiye ne cinsel ilişkiyi sürdürebilme gücüne sahip. Şimdi kadınla erkek arasında çok temel doğal bir farklılık var, erkek çok çabuk uyarılıyor ve çok çabuk doyuma ulaşabiliyor, kadın da bu süre daha uzun. Belki kültürel belki fizyolojik nedenlerden. Onun için her zaman söylediğim gibi Çinliler kadınları suya, erkekleri ateşe benzetirler. Ateş çabucak alev alır alevlerini sağa sola yayar ama su hemen ateşi söndürür. Oysa suyun ısınması çok uzun bir süre alır ve ısındıktan sonra bir türlü soğumak bilmez.
Çeşitli nedenlerle erkek kadını orgazma ulaştıramıyor, bir taraftan da kadının orgazm olmasını kendi başarısı sayıyor . Kadının orgazm olmasını istiyor, ama orgazm olmasını sağlayamıyor. Kadın da kocasını memnun etmek için orgazm olmuş gibi yapıyor. Adam uğraşmasın diye, zaten bazı kadınlar sıkılıyor, zevk almıyor, aman bitsin artık deyip bitiriyor. Onun için kadının orgazm taklidi yapması gayet yerinde ve haklı bir davranış.
Kadının orgazmının pek çok işaretleri var. Bunları erkeklerin çok azının bildiğini sanıyorum. Mesela kadınlarda orgazmda kaslarda kasılmalar oluyor, bir salgı bırakıyor. Kadın o kasılmaları yapamaz. Tecrübeli bir erkeğin orgazm taklidiyle orgazmı karıştırmasına imkan yok. Erkeklerin ne kadar bilgisiz ne kadar cahil olduğunun bir işareti. Çünkü gerçek bir orgazmla orgazm taklidi imkan yok aynı seviyede degil. Bunlar fizyolojik olaylar. Kadın o taklidi yapabilir ama fizyolojik olarak taklidi olmaz. O ah, oh sesleri bile değişik. Gözleri kayar, vücut gevşer, bunların taklidi olmaz."
Prof. Dr. Arşaluys Kayır, orgazm taklidinin hiç kötü birşey olmadığını hatta orgazm tedavisinde yeri olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Taklit yaparken yaparken kadın birdenbire hakiki orgazmı yaşayabilir. Yeter ki uzun sürmesin. Partnerle konuşarak da taklit yapılmasını öneriyoruz tedavilerimizde. Kadın orgazm olmak için orgazm taklidi yapabilir ama erkeği memnun etmek için orgazm taklidi yapmak hakiki orgazma geçişi sağlamaz. " Prof. Dr. Şahika Yüksel de orgazm taklidinin kadınlar arasında çok yaygın olduğunun altını çiziyor ve "orgazm taklidi kimi zaman yararlı olabilir. Ancak kadın partnerine kendi performansını ispatlamak için orgazm taklidi yaparsa bu cinselliği yabancılaştıran birşey olur ve doğal birşey olmaktan çıkar" diyor.

'Klitorisi terk edin'

Orgazm konusu için pekçok doktorla görüştük. Yazımızın ilk bölümünde Nusret Kaya'ya yer veriyoruz. Çünkü Nusret Kaya farklı bir görüş aktarıyor ve kadınların en güçlü orgazm noktasından, klitoristen vazgeçilmesini istiyor.
Prof. Dr. Nusret Kaya:
Kadının nevrotik, sadakatsiz ve arayışlar içinde olmasında şimdiye kadar üzerinde yeterli durulmamış en önemli alt beyinsel neden klitoristir.
Bilindiği gibi Libidonal (cinsel) enerji ile, hayat enerjisi arasında sıkı bir bağ vardır. Bu nedenle başlangıçta vajinanın korunması için doğa orayı bir zar koymakla yetinmemiş, libidinal enerjiyi geçici bir süre kullanabilmesi için klitorisi yaratmıştır. Mastürbasyon anlamında bir uğraşısı olmasa da kadın bebeklikte daha annesi altını temizlerken, daha sonra da yorgan, bisiklet, duş gibi masum faktörlerle libidosunu yani hayat enerjisini klitoristen alır. Başka bir deyişle klitoris tiryakilik yapar. Kanımca bunun nedeni kadının çok küçük yaşlarda kullanılmasını engellemektir.
Fakat olgunluk yaşı gelip, vajinadaki zarın izolasyonundan kısa bir süre sonra klitoristeki libidinal enerji vajinaya taşınmalıdır. Yani kadın klitoris orgazmından vajinal orgazma geçişi mutlaka öğrenmelidir. Aksi takdirde beyinde dişi kodu açılmaz ve kadınlarımızın büyük bir çoğunluğunun yaşadığı klitoristen rahime geçiş vuku bulur ve kadın muayyen bir yaştan sonra tüm libidinal enerjisini rahim kaynaklı yaşamak zorunda kalır. Kadın alt beyinsel olarak yürüyen bir rahimdir.
Besler, önerir, karışır, giydirir ve özellikle doğurduğu erkek çocuklarının alt beynini çocuk bırakır. İ. Bezofen'in analizlerindeki toprak dönemi insanları oluşmuştur. Maalesef Anadolumuzun insanları çoğunlukla bu durumdadır. Çünkü "A" harfi yani başlangıç noktası bozuktur. Erken boşalmalı ve çocuk alt beyinli erkeklerle, kadının vajinayı yani dişiliği yaşaması imkansızdır. Kadının cinsel devrimini tamamlaması için başlangıç sohbetlerinde 'sende erken boşalma var mı?' sorusunu sorması, erkeklerin boşalma kontrolünde ustalaşmalarının başlangıcı olabilir.
Batının pornografik tuzaklarının da etkisiyle sekste her şey serbest öğretisi alt beyin bilmi için korkunç bir yanlıştır. Çok eski felsefelerden beri Yin -Yang, Anima - Animus, Rahim - Rahman dengesi (+) ve (-) nin dengesidir. Ve bu dengenin başlangıç noktası penisle vaginanın adam gibi buluşmasıdır. Dişi priz ile erkek priz ayrı ayrıysa hiçbir enerji yoktur. Başka bir deyişle erkek çıkıntıdan, kadın girintiden haz almak zorundadır. Kadın alt beynin doğasına uygun olmayan bir çıkıntıdan yani klitoristen haz almaya devam ettiğinde dişiliğiyle barışamayacağı için bir süre sonra, alt beyinsel olan seksi pipi pipiye tokuşturmak olarak kabul eder ve seks artık ev ödevi haline gelir.
Artık kocası veya cinsel partneri de onun için en büyük erkek çocuğudur. Tabiidir ki arayışlar devam edecektir. Arayış cesaretsizliği yüzünden, fotoromanlar, pembe diziler, Dallas'lar onlar için sembolik tatminler olacaktır.
Lütfen vajinayı keşfedelim. Beynimizde dişi kodu açılsın, nevrotik bunalımlara ve arayışlara neden olan klitorisi terk edelim. O bebeklik ve kızlık libidosu içindi. Böylece rahim çocuğa, vajina kocaya dengesinin A harfini tamamlayıp B,C,D lere geçerek alt beynimizdeki micro-kozmozu keşfedelim.

Kadınlar Nusret Kaya'ya karşı çıktı

Nusret Kaya'nın "klitoristen vazgeçin, vajinaya geçin" görüşü yazıyı okuttuğumuz pekçok kadını kızdırdı. Kadınlar özetle şöyle söylediler;
* Orgazm olmam pek kolay değil. Vajinadan hiç zevk almıyorum
* Alt beyin, üst beyin ben anlamam. Bir klitorisim var zaten zevk aldığım...
* Benim için zevkin tek kaynağı orası. İçerden pek bir şey anlamıyorum.
* Erkeğin penisi ne ise bizim klitoris de o.
* Niçin uğraşıp didinip bundan vazgeçelim. Zaten bizim zevkimiz için uğraşan erkek pek yok.
* Ben sadece mastürbasyonla tatmin oluyorum. Bunu da sağ olsun klitoris sağlıyor. Doktorlar bizi bundan vazgeçirmek için uğraşmamalı.
* Vajina iyi de klitoristen neden vazgeçeyim anlayamadım.
* Zaten galiba olay, klitoriste oluyor. Ben vazgeçsem de o oluyor.

Sokaktaki erkekler yanıtladı:

Sokakta karşımıza ilk çıkan 10 erkeğe sorduk: Klitoris ve orgazm nedir? Kadının orgazm olduğunu nasıl anlarsınız? Onu orgazm olması için ne yaparsınız? İşte 10 farklı Türk erkeğinin sorularımıza verdikleri cevaplar:

65 yaşında emekli memur: Orgazm rahatlamaktır
"Klitoris, bızır demektir. Orgazmsa rahatlamak, boşalmak. Kadının rahatladığını yüzünden anlıyorum. Yüzü sanki tebessüm ediyor gibi geliyor bana. Onun orgazm olması için çok emek veriyorum, verdiğime inanıyorum. "

42 yaşında butik sahibi: Zirve
"Klitoris, kadının en hoşlandığı yer. Orgazmsa zirve. Kadın zirveye çıktığında bağırıyor, inliyor, dudaklarını büzüyor. Kendini kontrol edemiyor, bayılacak gibi oluyor. Eşimin orgazm olması için onu kendi haline bırakıyorum. Yani kumandayı ona veriyorum."

42 yaşında mimar: Sevgilim ağlıyor
"Klitoris, kadının uyandığı, en zevk aldığı yer. Orgazm, sevişmenin doruk noktası. Sevgilimin orgazm olduğunu ağlamasından anlıyorum. Hüngür hüngür ağladığında orgazm oluyor. Bu da benim çok hoşuma gidiyor, zevkten ağlıyor, çocuğum gibi, bebek gibi. "

44 yaşında muhasebe müdürü: Kanıtı yok ki
"Klitoris, tam ortadaki çıkıntı, kadınların uyarılma bölgesi. Orgazm, ruh ve bedensel olarak doyuma ulaşmak. Beraber olduğum kadının orgazm olduğunu zor anlıyorum çünkü zor belli ediyor kadınlar. Sperm de yok ki kanıtını göreyim. "

33 yaşında işletmeci: Bilmiyorum
"Klitoris ne bilmiyorum. Kadının orgazm olduğunu mayışmasından anlıyorum."

28 yaşında barmen: Hiçbir zaman olmuyor
"Klitoris, gelişmemiş penis. Kadın hiçbir zaman orgazm olmuyor, olduğu zaman da klitoral oluyor. Kız arkadaşım orgazm olsun diye ben de boşalmamı geciktiriyorum. Ayrıca piercing (Halka taktırmak) yaptırdım dilime. Önsevişmeyi uzun tutuyorum. "

21 yaşında öğrenci: Taklit ediyor
Kiltoris ne bilmem. Ben kadının orgazm olduğun zannetmiyorum, orgazm oluyormuş gibi yapıyor. Ben o olsun diye geç boşalmaya çalışıyorum.

42 yaşında büfeci: Benim karımda yok
Klikoris mi?... Nece bu? Vallahi hiç duymadım. Kadında mı oluyormuş? Ben rastlamadım. Benim karımda yok... Olsa bilirdim. Tabii ki orgazm oluyor. Titriyor, mitriyor... Yüzü gözü bir acayip oluyor... Ama doğrusu çocuklardan sonra pek olmuyor.

39 yaşında işportacı: Ne olduğunu bilmiyorum
Klitoris ne bilmiyorum. Orgazmı duymuştum. Kadın olur mu bilmem. Ben olurum. Kadınlar zaten utangaç. Ama zevk alıyorlar. Bunu seslerinden anlıyorum. Ama ne oluyorlar bilmiyorum.

25 yaşında bankacı: Kadın özgürleşir
Klitoris, kadının cinsel organının en duyarlı dokusu. Uyarılma noktası. Buranın uyarılması ile kadın ancak orgazm olabilir. Kadın orgazm olduğunda çok özgürleşiyor, utangaçlığı kalmıyor, herhalde istediği gibi hareket ettiği dönem orgazm olduğu sıralar. Ben oral seksi çok garantili bir orgazm edici gibi görüyorum. Ve öyle de yapıyorum.


Yazarlar