Evcil Hayvan Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir? Bakımı Nasıl Yapılır?

24.10.2021 - 02:41 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşları, evde beslenebilecek evcil kuş türleri arasındadır. Bununla beraber muhabbet kuşları en bilinen, duygusal kuş türleri arasındadır. Muhabbet kuşlarının bakımı doğru yapılması halinde son derece kolaydır. Sizler için yavru muhabbet kuşu nasıl beslenir, bakımı nasıl yapılır hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir Bakımı Nasıl Yapılır


Muhabbet kuşları, yapı bakımından narin hayvanlardır. Bundan dolayı özellikle çevre faktörlerinden daha çok etkilenmektedir. Muhabbet kuşları soğuğa dayanıksızdır ve sıcağa karşı daha yatkındır.

Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Beslenir?

Bir muhabbet kuşu eğitmek istiyorsanız, tercih edebileceğiniz en iyi yöntem onu yavruyken sahiplenmektir. Ancak yavru muhabbet kuşunun beslenmesi, normal muhabbet kuşu beslenmesine göre daha zordur. İlk önce yavru muhabbet kuşunuzu el ile besleyebilirsiniz. Bu yavrunun daha hızlı bir şekilde beslenmesine yardımcı olacaktır.

Özellikle yemlerinizi bol besin değeri yüksek olanlardan veya özel vitaminli yemlerden tercih edebilirsiniz. Ayrıca muhabbet kuşunuz için ödül yemi alabilirsiniz. Muhabbet kuşlarının beslenmesinde diğer dikkat edilmesi gereken durum ise suyudur. Özellikle sürekli olarak suyu yenilemeniz, muhabbet kuşunuzun daha çok su içmesine yardımcı olacaktır.

Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Yapılır?

Yavru muhabbet kuşunuz için tercih edeceğiniz kafesin onun rahat hareket edebileceği şekilde olması gerekmektedir. Kuşunuzun rahatça uçabileceği, hareket edebileceği ve zaman geçirebileceği bir kafes almanız son derece önemlidir. Özellikle orta boy veya büyük boy bir kafes seçmeniz kuşunuz açısından son derece iyi olacaktır. Yavru muhabbet kuşunuzun sıkılmaması adına ona küçük oyuncaklar alabilir ve kafeste geçirdiği vakitleri daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Muhabbet kuşları genel olarak insanların yediği gıdaları tüketebilir, ileriki dönemlerde kuşunuza ödül olarak minik şekilde yediğiniz gıdalardan tanıtabilirsiniz. Ancak tatlı ve tuzlu yiyecekler muhabbet kuşlarına zarar verebilir. Muhabbet kuşlarına meyve, yumurta veya havuç rendesi verebilirsiniz. Muhabbet kuşunuzun bakımını yaparken dikkat etmeniz gereken durumlar ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Yavru muhabbet kuşunuzun kafesinin mutlaka temiz olması gerekmektedir, düzenli olarak malzeme ve kafes temizliği yapmanız kuşunuzu daha çok mutlu edecektir.

Kuşunuzun suyuna düzenli olarak vitamin takviyesi yapabilirsiniz.

Kuşunuz için kuş kumu alabilirsiniz, kuş kumu yiyecekleri daha rahat bir şekilde tüketebilir bununla beraber kuş kumu mantarı engellemektedir.

Muhabbet kuşlarının olmazsa olmazlarından biri de gaga taşıdır, gaga taşı sürekli olarak kafeste olmalıdır.

 

Yazarlar