Yemek Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider? Yayla Çorbasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider? Yayla Çorbasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

04.10.2022 - 16:35 | Son Güncellenme:

Yayla çorbası ülkemizin her yöresinde sevilerek tüketilen çorbalardan biridir. Yoğurt ile yapılmasından dolayı hafiftir ve lezzetli bir başlangıçtır. Yayla çorbasının yanına köz biberli mantar salatası, kuru köfte, İzmir köfte, nohut, fırında tavuk ya da avcı böreği gider. Yayla çorbasının yanına ne gider ve yanına hangi yemekler ve içecekler yakışır sizler için derledik.

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider Yayla Çorbasının Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Yayla çorbasının yanına patates oturtma, İzmir köfte, kuru köfte ve fırında tavuk yakışır. Yayla çorbasının yanına gazlı içecekler, hoşaf ya da su yakışır.

Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider? Yayla Çorbasının Yanına Yemek ve İçecek Tavsiyeleri

1- Köz Biberli Mantar Salatası

Hafif ve doyurucu bir salata olduğundan köz biberli mantar salatası yayla çorbasının yanında gider. Kısa sürede yapılması ve pratik olması da çorbanın yanında tercih edilmesi için bir sebeptir.

2- İzmir Köfte

Yayla çorbası ile başlayıp İzmir köfte ile yemeğe devam etmek oldukça uyumlu olur. Eğer bir davet sofrası hazırlarsanız ve yayla çorbası ile başlangıç yaparsanız ardından köfte uyumlu olur.

3- Patates Oturtma

Çorbanın yanına ana yemek olarak patates oturtma tercih edilebilir. Sunumu, hazırlanışı ve lezzeti ile patates oturtma yayla çorbasının yanında önerilen bir yemektir.

4- Fırında Avcı Böreği

Sebzeli, cevizli ve kıymalı avcı böreği yayla çorbasının ardından yakışan bir öğün olur.

5- Kuru Köfte

Yayla çorbasının ardından ana yemek olarak kuru köfte yemeği oldukça doyurucu bir menü olmasını sağlar. Köftenin her çeşidi yayla çorbasının yanına yapılabilir.

6- Nohut

Nohut çok fazla malzeme gerektirmediğinden ve doyurucu olduğundan yayla çorbasının ardından tüketilebilir.

7- Hoşaf

Yayla çorbası ile beraber tüketilen yemekler hoşaf ile daha hafif bir hal alabilir. Yayla çorbası yoğurtlu ve pirinçli olduğu için hoşaf hem midenin rahatlamasına hem de ferahlamasına yardımcı olur.

 

Yazarlar