Sağlık Yeni Doğan Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur, Nasıl Geçer? Yeni Doğmuş Bebeklerde Burun Temizliği...

Yeni Doğan Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur, Nasıl Geçer? Yeni Doğmuş Bebeklerde Burun Temizliği...

30.03.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Yenidoğan bebeklerde burun tıkanıklığı neden olur? Yenidoğan bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer? Yenidoğan bebeklerde burun tıkanıklığı belirtileri nelerdir? Yenidoğan bebeklerin burun temizliği nasıl yapılır? Yenidoğan bebeklerde solunum yolu enfeksiyonları burun tıkanıklığına neden olur mu? Yenidoğan bebeklerde burun tıkanıklığı anatomik nedenlerle oluşabilir mi? Yenidoğan bebeklerde burun tıkanıklığı neden olur ve burun tıkanıklığı nasıl geçer hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Yeni Doğan Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur, Nasıl Geçer Yeni Doğmuş Bebeklerde Burun Temizliği...

 Yenidoğan bebeklerde nefes alma burundan gerçekleşmektedir. Bebeklerde ilk dört ay burundan nefes alma söz konusudur. Bebeklerde burun tıkanıklığı olmaması için önlemler alınarak kontrolleri yapılmalıdır.

Haberin Devamı

 Yenidoğan Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

 Bebeklerde burun tıkanıklığı nedenleri arasında bebeklerin bulunduğu ortamlardaki havanın nem içermemesinden kaynaklanmaktadır. Bebeklerin bulunduğu ortamda tahriş edici parfüm veya zararlı kokular burun tıkanıklıklarına neden olabilmektedir. Sigara dumanı ve zararlı koşullarda bebeklerde burun tıkanıklığı oluşmaktadır. Özellikle havada bulunan enfeksiyonlar da Yenidoğan bebeklerde bu sorunlara neden olmaktadır.

 ​​​​​​Yenidoğan Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

 Bebeklerde burun tıkanıklığına neden olan havanın cihazlar yardımıyla nemlendirilmesi burun tıkanıklığına iyi gelen bir uygulamadır. Burun tıkanıklığına neden olan burun içerisindeki mukus birikimi nedeniyle ise doktor tavsiyesi ile kullanılan damlalar ve emici cihazlar ile burun tıkanıklığı giderilebilmektedir.

Haberin Devamı

 Yeni Doğmuş Bebeklerde Burun Temizliği Nasıl Yapılır?

 Yenidoğan bebeklerde burunda tıkanıklık olması halinde öncelikle neden olan sebepler takip edilerek burun içi temizlenmesi için doktor tarafından tavsiye edilen damla veya emici cihazlar kullanılmaktadır. Yenidoğan bebeklerin burunlarının çok hassas olması nedeniyle uygulamaların çok hafif şekilde yapılması gerekmektedir.

 Yeni doğmuş bebeklerde burun tıkanıklığı sorunları oluşmadan önce önlemler alınarak bebek sağlığı korunmaya çalışılması gerekmektedir. Yeni doğmuş bebekler için burun temizliği oldukça dikkat edilerek ve hassas şekilde önemsenerek yapılması gerekmektedir. Bebekler burun tıkanıklığında sol veya sağ burun delikleri kontrol edilmesi gerekmektedir.

 Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Emzirme Faydalı mıdır?

 Bebeklerdeki burun tıkanıklığı sorunları enfeksiyona bağlı olarak gelişme gösterdiğinde anne sütünde yer alan enfeksiyona karşı koruyucu maddeler sayesinde burun tıkanıklığına neden olan enfeksiyonlara karşı bebek savunması artmaktadır. Anne sütünün içeriğinde bulunan birçok madde bebeğin daha sağlıklı olmasını enfeksiyonlara karşı savunmasını güçlendirmekte faydalıdır.

Yazarlar