Yaşam Yerel yönetim çareyi ucuz konutta buldu! Avrupa ülkesinde 4 lira 20 kuruşa ev satılıyor

Yerel yönetim çareyi ucuz konutta buldu! Avrupa ülkesinde 4 lira 20 kuruşa ev satılıyor

26.01.2024 - 13:57 | Son Güncellenme:

Hırvatistan’ın Legrad kasabası yönetimi ilginç bir uygulamaya imza attı. Yerel yönetim nüfusu artırmak için çareyi ucuz ev satmakta buldu. Yönetim kasabadaki evleri 4 lira 20 kuruştan (13 sent) satışa çıkardı.

Yerel yönetim çareyi ucuz konutta buldu Avrupa ülkesinde 4 lira 20 kuruşa ev satılıyor

Legrad, Hırvatistan'ın kuzeyindeki bir kasaba, yönetimi ise bölgeye daha fazla insanın yerleşmesini teşvik etmek için ilginç bir strateji izliyor. 2018 yılından beri devam eden bu uygulama, evleri sadece lira karşılığında satışa çıkararak kasabanın nüfusunu artırmayı hedefliyor. Bu yöntem, şu ana kadar başarıyla sonuçlanarak kasabanın yaşam enerjisini canlandırmış durumda. Bu tür teşvikler sadece Hırvatistan'da değil, aynı zamanda İtalya'da da benzer şekilde dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

2018 YILINDA HAYATA GEÇİRİLDİ

Doğası ve tarihi yapısıyla dikkat çeken Hırvatistan’ın kuzeyindeki Legrad kasabası yetkileri azalan nüfusu artırmak için 2018 yılında yeni bir uygulamayı hayat geçirdi. CNBC'ye göre ocak ayında hükümet yetkilileri 1918′de Avusturya-Macaristan imparatorluğunun çöküşünden bu yana azalan nüfusun artmasını için 4 lira 20 kuruştan (13 sent) ev satışına başladı.

Evlerden birini satın alabilmek için başvuru sahiplerinin 45 yaşın altında olması, evlilik veya evlilik dışı birliktelik içinde olması ve sabıka kaydının bulunmaması gerekiyor.

Yerel yönetim çareyi ucuz konutta buldu Avrupa ülkesinde 4 lira 20 kuruşa ev satılıyor

YENİ KREŞ İNŞA EDİLDİ

Yerel Hırvat medya kuruluşu HRT, programın başladığı 2018′den bu yana bugün beş yıl öncesine göre daha fazla çocuk bulunduğunu ve bunun sonucunda yeni bir kreş bile inşa ettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Legrad belediye başkanı Ivan Sabolić HRT’ye yaptığı açıklamada “Toplamda oturuma hazır 5 konut satıldı. Zaten üç aile buraya taşındı ve bizi sevindiren şey, her üç ailenin de taşınma sırasında yeni bir üyeyi karşılamasıydı. Bu durum kreşteki çocukların sayısını artırdı” ifadelerine yer verdi.

3558 DOLARLIK TADİLAT YARDIMI

Legrad yönetimi, 2021 yılında kasabadaki 19 terkedilmiş veya tamamlanmamış evi, o dönemde kullanılan Hırvatistan para birimi olan 1 kuna (yaklaşık olarak 4 lira 20 kuruş) fiyatıyla satışa çıkardı. Bu kampanya kapsamında 17 ev başarıyla alıcı buldu. Ancak, bu evler uzun bir süre boş kaldıkları için bakımsız bir durumda bulunuyor ve yeni sahipleri, binlerce euro değerinde tadilat yapmak zorunda kaldılar. Bu durumu göz önünde bulunduran belediye, taşınan ailelere destek olmak amacıyla her birine 3558 dolarlık bir tadilat yardımı sunuyor.

 

Yazarlar