Yaşam Yine bar cinayeti 2 ölü

Yine bar cinayeti 2 ölü

15.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Code-S barda dün sabah meydana gelen bıçaklı kavgada 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı

Yine bar cinayeti  2 ölü

Şişli Cumhuriyet Caddesi’ndeki Code-S isimli barda iki grup arasında dün sabah 06.00 sularında tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönüşürken taraflar birbirlerine bıçakla saldırdı. Bardan çıkarak bina önüne taşan kavga sonunda Onur Göktaş ve Murat Çınar aldıkları bıçak darbeleriyle hayatlarını kaybetti. Yaralanan İsmet Çınar, Cemal Sargın ile birlikte diğer 2 kişi Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘Taciz bakışı’ iddiası
Barın önündeki kan izleri ve giriş kapısındaki parmak izlerini inceleyen uzman polisler delillerin kaybolmaması için binalara girişe izin vermedi. Ancak bazı delillerin polisin gelmeden önce çalışanlarca yıkanarak silindiği iddia edildi.
Zanlıların ilk ifadelerine göre, kavganın iki grup arasında, yanlarındaki kadınlara taciz edici şekilde bakıldığı iddiasıyla başladığı, bıçak, şişe ve cam parçaları kullanılarak büyüdüğü belirtildi. Yaralanmaların kesici alet ve cam parçalarından kaynaklandığı kaydedildi.
Konuya ilişkin çalışma yapan Cinayet Büro Amirliği ve Şişli Asayiş Büro Amirliği ekipleri, aralarında barın sahibi ile müdürü ve bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu, 3’ü kadın 8 kişinin gözaltına alındığını, bazı kişilerin ise arandığını belirtti.
Kavganın meydana geldiği barın 20 gün önce açıldığı, bir koridorla yan tarafında bulunan Parisienne Crazy Horse Show ile bağlantılı olduğu öğrenildi. Polis yetkilileri, her iki barda da kamera sistemlerinin çalışmadığını belirttiler.


9 günlük tatilde 15 cinayet
Bu bar cinayetleriyle birlikte İstanbul’da arife gününden bu yana toplam 15 kişi öldürüldü, 8 kişi de yaralandı. Öldürülenler arasında bar işletmecisi Engin Temel, Çeçenistan ordusunda bir dönem binbaşı rütbesiyle görev yaptığı belirtilen İslam Canibekov da bulunuyor. Riddim Bar’da meydana gelen çatışmada ise 3 kişi hayatını kaybetti. Küçükçekmece’de de şizofreni hastası Hasan Çolaklar, ailesinden 3 kişiyi baltayla öldürdü. Bu cinayetlerin dışındaki olaylarda 5 kişi daha hayatını kaybetti.

Yazarlar