Püf Noktası 1 Şeftali Kaç Kalori? Şeftalinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Şeftali Kaç Kalori? Şeftalinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

21.10.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Şeftali günlük hayatta sıklıkla tüketilen besinlerden biridir. Özellikle yaz aylarında yenen meyvelerden biridir. Bunun yanı sıra şeftali hoş kokusu ve güzel tadıyla dikkat çeken bir meyvedir. Bu sebeple severek yenilmesiyle birlikte kaç kaloriye sahip olduğu ve besin değerleri de merak edilir. Bu bakımdan 1 şeftali kaç kalori? Şeftalinin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

1 Şeftali Kaç Kalori Şeftalinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Şeftali, Çin'den dünyaya yayılmış olan bir meyvedir. Ülkemizde ise özellikle Bursa ilinde ve Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Aynı zamanda şeftalinin birçok besin değeri de bulunur. 

Haberin Devamı

1 Şeftali Kaç Kalori? 

Şeftali Gülgiller sınıftan sulu bir yaz meyvesidir. Taze bir şekilde yenildiği gibi kompostosu, reçeli de yapılıp tüketilmektedir. Fakat reçel olarak yapıldığında içindeki şeker miktarı yükseleceğinden dolayı özellikle diyet yapan kişilere şeftalinin bu versiyonu tavsiye edilmez. Bu şekilde tüketildiğinde ise kişinin bol bol spor yapmasında fayda vardır.

Ayrıca 1 adet küçük boy şeftalide 30 kalori bulunur. Orta boy 1 tane şeftalide 70 kalori vardır. 1 adet büyük boy şeftalide ise yaklaşık olarak 62 kalori değerinde olmaktadır.

Şeftalinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

100 gram şeftalinin içerisinde bulunan besin değerleri şu şekildedir:

40 kalori,

0.25 gram yağ,

Haberin Devamı

1 gram protein,

10 gram karbonhidrat,

8.40 gram şeker,

190 miligram potasyum,

326 ui A vitamini,

6.6 miligram C vitamini,

6 miligram kalsiyum,

0.3 miligram demir ve 

9 miligram magnezyum bulunmaktadır.

 

Yazarlar