Editörün Seçtikleri 2000'li yılların çocuk resimleri

2000'li yılların çocuk resimleri

18.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

2000'li yılların çocuk resimleri

2000li yılların çocuk resimleri

KIDZ 2000'in LİST 2000 - FUTUREKIDS işbirliği ile uluslararası bilgisayarda çocuklararası bir resim yarışması düzenledi.


ÇAĞIMIZ bilgisayar çağı. Bilgisayarlar bilim ve sanatın hizmetinde kullanılıyor ve kullanım alanları her geçen gün çoğalıyor. Geleceğin büyükleri olacak siz çocukların bilgisayara kayıtsız kalması da işte bu yüzden olanaksız. Evinizde bir bilgisayarınız yoksa, yakınlarınızda veya bulunduğunuz yerde bilgisayar bulunan merkezlerde bir an önce bilgisayarla tanışmalısınız. Bu hafta sizlere, ilginizi çekecek bir bilgisayar yarışmasından söz edeceğiz.
Çocukların internet rehberi KIDZ 2000, açılışını çocuklar arasında bir resim yarışması ile kutluyor. LİST 2000 - FUTUREKIDS işbirliği ile düzenlenen yarışma, tüm ilkokul öğrencilerine (6 ila 12 yaş) açık. "2000'li Çocuklar" sloganıyla düzenlenen "1. Uluslararası Bilgisayarda Resim Yarışması"nın amacı, çocuklarımızın yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak ve başarılarını ödüllendirmek. Diğer yarışmalardan farkı ise yapım tekniği: Yarışmaya katılan resimlerin bilgisayar ortamında yapılması gerekiyor.
İnternet üzerinden "2000'li Çocuklar - KIDZ 2000" sayfalarına giren çocuklar, yedi dili kullanabiliyorlar ve bu sayfalardaki gezilerinde birbirinden şirin altı ayrı karakter kendilerine eşlik ediyor. Dünyadaki kıtaları temsil eden bu karakterler ile çocuklara sunulan başlıklar arasında; sanat, bilgisayarlar ve internet, bilim dünyası, dünya okulu 2000, spor, oyunlar, dünya çocukları ile çocuklar için haberler ve alışveriş yer alıyor.

Bilgisayarda resim yapmak için önce bir çizim programına ihtiyacınız var. Bu program ile çok güzel çizimler yapabilir, harika şekiller yaratabilir ve rengarenk boyama keyfini yaşayabilirsiniz. Eğer evinizdeki bilgisayarınız yoksa, yarışmaya katılamayacağınızı sanarak üzülmeyin. Bütün Futurekids merkezlerinde bu bu yarışma için ayrılmış bilgisayarları kullanarak resimlerinizi tamamlayabilirsiniz. Hatta aynı merkez aracılığıyla resimlerinizi en geç 30 Mayıs tarihine kadar KIDS 2000'e ulaştırabilirsiniz.

Ad, soyad, doğum tarihi, adres, telefon numarası, okul, resmin adı ve sınıf öğretmininizi yazdığınız katılım formuyla birlikte bilgisayar ortamında yaptığınız resimleri üç yolla yarışmaya gönderebilirsiniz.
1. Elektronik posta yoluyla: yarısma(yuvarlak alı işaret ara vermeden)list2000.com.tr adresine,
2. Resimleri diskete kaydedip, disketleri direkt olarak
"Resim Yarışması" LİST 2000, Koreşehitleri Cad. No: 43, Zincirlikuyu/İstanbul adresine,
3. Size en yakın FUTUREKIDS merkezindeki bilgisayarlardan uzmanlar yardımıyla gönderebilirsiniz.

Gönderdiğiniz resimler LİST 2000'in düzenlediği web sayfasında sadece internet ortamında görülebilen bir galeride sergilenecek. Bu galerideki resimlere 1 - 7 Haziran tarihleri arasında beğendiğiniz resmin üzerine tıklayarak oy verebilirsiniz. Süre bitiminde en çok oy alan 20 resim jüri tarafından değerlendirilerek ilk üçe girenler ödüllendirilecek. Kazananlar 9 Haziran'da belli olacak ve birinciye bir bilgisayar, ikinciye 1 ay bedava Futurekids eğitim paketi, üçüncüye LİST 2000 Internet paketi (üç aylık bedava intirnet bağlantısı, bedave web sayfası hazırlaması), birinci mansiyona Microsoft Özel Yazılım Paketi ve ikinci mansiyona da LİST 2000 ve Futurekids Sürpriz paketi armağan edilecek.


LİST 2000 İnternet adresi: www.list2000.com.tr.
Futurekids'le ilgili bilgi alabileceğiniz telefon numarası: 0.212. 282 30 00

Yazarlar