Yaşam 3.5 aylık ikizleri mama mı zehirledi?

3.5 aylık ikizleri mama mı zehirledi?

28.12.2010 - 01:58 | Son Güncellenme:

Gıda zehirlenmesinden öldükleri sanılan ikizlerin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için, vücutlarından alınan doku ve yedikleri mama örnekleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi

3.5 aylık ikizleri mama mı zehirledi

Eskişehir’de, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan Kezban ve Mehmet Şal’ın Zeynep adlı bir kızları vardı. 3.5 ay önce ikiz kızları Gülten ve Gülcan aralarına katıldı. Ancak anne Kezban Şal’ın bir süredir sütü kesilmişti, mamaya başladılar.
Önceki gece de saat 03.00’te mamalarını yedirip yatırdı ikizlerini Kezban Şal... Ancak sabah kalktığında Gülten ve Gülcan beşiklerinde hareketsiz yatıyordu. Hemen eşini uyandırdı, ikizleri alıp Eskişehir Özel Sakarya Hastanesi’ne gittiler.

‘Mama verip yatırdım’
Doktorların elinden bir şey gelmedi; ikizlerin öldükleri belirlendi. 3.5 aylık Gülten ve Gülcan’ın cansız bedenleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi (ESOGÜ) morguna kaldırıldı.
Anne Kezban Şal, polise verdiği ifadesinde, ikiz kızları Gülten ve Gülcan’ı saat 03.00 sıralarında mama verip yatırdığını, sabah kalktığında ise bebekleri beşikte hareketsiz görünce eşiyle birlikte hastaneye götürdüklerini söyledi. Gülten ile Gülcan Şal’ın cenazeleri ESOGÜ Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
Yetkililer ikizlerin gıda zehirlenmesi sonucunda ölmüş olabileceklerini, bu nedenle cesetlerden alınan doku ile yedikleri mama örneğinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini belirtti.
İkizlerin kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak inceleme sonucunda belirlenecek.

Hırkaya sarıldılar
Dün, Şal ailesi, 3.5 aylık Gülten ve Gülcan’ı büyük acılarla sonsuzluğa uğurladı. Önce ikizlerin hırkalara sarılı bedenleri musalla taşına konuldu. Öğle vakti ikisi için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Sonra da Gülten ve Gülcan, dünyaya geldikleri gibi birlikte; Büyükşehir Asri Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

Yazarlar