Editörün Seçtikleri 48. yıl çoşkusu

48. yıl çoşkusu

06.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

48. yıl çoşkusu

48. yıl çoşkusu

       MİLLİYET Gazetesi'nin kuruluşunun 48. yıldönümü, görkemli bir törenle kutlandı. Doğan Medya Center'da önceki gece yapılan tören ve kokteyle Milliyet çalışanları ve Doğan Medya Grubu yöneticileri katıldı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan yurtdışında olduğu için gecede bulunamadı.
       Gecede, 1997 Milliyet Ödülleri'nin yanı sıra, Milliyet'te 35, 30, 25 yılını dolduranlara onur belgesi ve saat, 20 yılını dolduranlara saat ve altın rozet, 10 yılını dolduranlara da plaket ve gümüş rozetleri verildi.
       Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Yılmaz, TBMM Başkanvekili Gürkan, Devlet Bakanı Kavak, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Okuyan ve TGC Başkanı Güreli'nin de aralarında bulunduğu birçok kişi ve kuruluş, mutluluğa Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'a gönderdikleri kutlama telgraflarıyla ortak oldu.
       Demirel mesajında "Türk basın camiasının değerli üyelerinden Milliyet Gazetesi'nin kuruluş yıldönümünde size ve çalışanlarına selam ve sevgilerimi iletir, başarılarınızın devamını dilerim" dedi.
       Yılmaz ise "Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri baz alan bir anlayışla, halkı bilgilendirme ve kamuoyunu yansıtma görevini özgür ve meslek dayanışma ortamında, teknolojik gelişmeleri de yakından izleyerek basın hayatını başarıyla devam ettiren Milliyet Gazetesi'nin kuruluş yıldönümünü bu düşüncelerle kutluyor ve size şahsınızda tüm Milliyet çalışanlarına sevgi ve selamlarımı sunuyorum" dedi.

       GECENİN açış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Milliyet'in dürüst yayıncılık anlayışını ödünsüz olarak 48 yıldır sürdürdüğünü söyledi. Sazak, "Bunun sonucudur ki, Milliyet'te çalışmak ayrıcalıktır. Onca yozlaşmaya karşın Milliyet meslek etiğini ve gazeteciliğin evrensel değerlerini kırıksız bir çizgiyle geleceğe taşımaktadır" dedi.
       Sazak, 2000 yılında 50 yaşında olacak olan Milliyet'in yarım yüzyıllık onurlu geçmişin yanı sıra okurlarından aldığı güçle sürekli kendini yenilediğini ve 21. yüzyıla sağlam adımlarla ilerlediğini vurguladı. Sazak şöyle konuştu:
       "Halka doğru ve tarafsız haber vermenin, hiçbir ekenomik, siyasal kuruluşun etkisinde kalmadan, güç odaklarından bağımsız yayın yapmanın ne anlama geldiğini, en iyi Milliyet çalışanları ve okurları bilirler. Çünkü Milliyet'in yazı işleri kadrosu, en genç muhabirden en usta yazar çizerine kadar tüm çalışanlarıyla gerçeğin peşindedir. Milliyet yazarsa doğrudur."
       Milliyet'in köklerinde 'doğru haber, hür yorum' ilkesine dayalı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ateşinin yandığını vurgulayan Sazak, "Hepimizi bağlayan anayasamız - ki, basında meslek kurallarını yazılı anayasaya bağlayan tek kuruluşuz - Atatürkçü, laik, çağdaş Türkiye'nin savunuculuğunun yanı sıra demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti konusunda da bize görevler yüklemektedir" diye konuştu.

       Milliyet'te 35 yılını bitiren Hüseyin Büyükkırcalı onur belgesi ve saat hediyesini Sema Doğan'ın elinden aldı.
       30 yıldır Milliyet ailesinde görev yapan Zeynep Oral'a onur belgesi ve saat hediyesini Sema Doğan verdi.
       Milliyet'te 25. yılını tamamlayan Sinan Toros ve Atılgan Demirbilek'e onur belgelerini ve saat hediyelerini Milliyet Gazetesi Murahhas Üyesi Doğan Heper verdi.
       10 yıldır Milliyet ailesinde görev yapan Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Sezer'e onur belgesi ve saat hediyesini Sema Doğan verdi.
       Milliyet'te 20 yılını dolduran Sorumlu Yazıişleri Müdürü Eren Güvener ödülünü Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'tan aldı.
       Milliyet İcra Kurulu Üyesi Dinç Üner, Milliyet'te 10 yılını dolduranlara gümüş rozet ve plaketlerini verdi.
       Milliyet'in 48. yıl pastasını Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Sema Doğan ve Milliyet'in üst düzey yöneticileri birlikte kesti.

       GECEDE "1997 Milliyet Ödülleri" de verildi. "Edebiyat Anadalı Haldun Taner Öykü Ödülü" yarışmasında birinci olan Erendiz Atasü, ikinci olan Ahmet Önel ve üçüncü olan İdil Börtücene plaket ve ödüllerini bu dalın seçici kurul başkanı Oktay Akbal'dan aldı.
       "Türkiye'nin Sorunları Anadalı Örsan Öymen Ödülü"nde birinciliği kazanan Dr. Tanju Tosun ile Gülgün Tosun'a, ikinciliği kazanan Yrd. Doç. Dr. Serap Yazıcı'ya ve üçüncü Faruk Örgün'e ödüllerini bu dalın seçici kurul başkanı Şinasi Özdenoğlu verdi.
       Ekonomi Anadalı birincisi Prof. Çoşkun Can Aktan, ikinci Selçuk Arı ile Dr. Tekin Akgeyik, üçüncü Ramazan Gökbunar, Emin Çivi ile Cevdet A. Kayalı ödüllerini bu dalın seçici kurul başkanı Umur Talu'dan aldı.


       Edebiyat Anadalı Haldun Taner Öykü Ödülü, Türkiye'nin Sorunları Anadalı Örsan Öymen Ödülü ve Ekonomi Anadalı'nda ilk üçü paylaşanlar ve seçici kurul üyeleri birlikte.
       1997 Milliyet Ödülleri Ekonomi Anadalı'nda dereceye girenlere plaket ve ödülleri, bu dalın seçici kurul başkanı Umur Talu tarafından verildi.
       Edebiyat Anadalı Haldun Taner Öykü yarışmasında üçüncü olan İdil Börtücene, ödülünü bu dalın seçici kurul başkanı Oktay Akbal'ın elinden aldı.
       Türkiye'nin Sorunları Anadalı Örsan Öymen Ödülü'nde dereceye girenler, ödül ve plaketlerini bu dalın seçici kurul başkanı Şinasi Özdenoğlu'ndan aldı.


Yazarlar