Yaşam 80 günde devriâlem

80 günde devriâlem

06.10.2008 - 00:22 | Son Güncellenme:

Türk girişimciler tarafından Hollanda’da kurulan Corendon turizm ve havayolu şirketi, 80 gün sürecek bir dünya turu başlatıyor. Turun fiyatı 80 bin euro olarak belirlendi

80   günde devriâlem

İki Türk girişimci tarafından Hollanda’da kurulan ve yıllık 200 milyon euro’ya yakın ciroya ulaşan Corendon turizm ve havayolu şirketinin kurucu ortağı Atilay Uslu, 80 kişiyle 80 günde dünya turu düzenleyeceklerini ve bunun dünyada da bir ilk olacağını açıkladı. Uslu “80 günde devriâlem” hikâyesinden esinlendiklerini ve kişibaşına 80 bin euro fiyat belirlediklerini söyledi.

Koltuk sayısı da 80!
Hollanda, Belçika ve Almanya’dan Türkiye’ye turist taşımacılığı yapan Corendon’un aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olan Atilay Uslu, bu iş için Boeing 737 tipi bir uçağa ihtiyaçları olduğunu, uçağın 168 koltuğundan 88’ini çıkararak müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tefriş edeceklerini söyledi.
Uslu şunları söyledi: “İstediğimiz verimi elde etmemiz ve talep görmemiz halinde bu turlar her yıl da yapılabilir. Müşterilerimiz Belçika, Hollanda ve Türkiye’den olacak. Uçağımız Amsterdam’dan kalkıp önce İstanbul’a buradan Mısır’a, Afrika’ya yol alacak.
Dünya dolaşılırken insanlar alışveriş yapacaklar ve uçağın yükü artacak. Bu yükü konteynere koyup transfer ettireceğiz.” 
Uslu, sektörün içinde bulunduğu sıkıntılar ve Corendon’un gelecek dönem projeksiyonlarını da değerlendirdi.
Atilay Uslu, İstanbul’un petrol fiyatlarındaki artış ve otel sıkıntısı nedeniyle kendileri için kârlı bir sefer olmaktan çıktığını, bu nedenle gelecek yıldan itibaren bu kente düzenledikleri sefer sayısını haftada 4’ten 2’ye indireceklerini söyledi.

İstanbul’da fiyat arttı
İstanbul turizminin kitle turizminden çıkıp kongre turizmine dönmeye başladığını, kendilerinin de çalışmalarını bu alana kaydırdıklarını anlatan Uslu, ancak kentteki otellerde oda sayısının yetersiz olduğunu söyledi.
Uslu Arap ve Rus turistlerin ilgisinin İstanbul’daki otel fiyatlarını fiyatları yukarı çektiğini belirtirken, bu fiyatlar nedeniyle Avrupalı turistlerin İstanbul’a gitme taleplerinin azaldığını ifade etti.

Yazarlar