Editörün Seçtikleri ABD'de insan avı

ABD'de insan avı

09.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD'de insan avı

ABDde insan avı

       ABD'nin Teksas eyaletinde bir ana - kızı öldüren, kardeşlerini ağır yaralayan katil, peşindeki sınır devriyelerine de pusu kurup dehşet saçtı.
       Rio Hondo bölgesi polisi, önceki sabah erken saatlerde bir evde silah sesi duyulduğuna ilişkin ihbar üzerine harekete geçti. Sözkonusu eve giden polis, Margarita Flores (53) ile ilk evliliğinden olan kızı Delia Morin'i (31) ölü, oğlu Dan Morin'i ağır yaralı halde buldu.
       Kısa süreli soruşturma sonucu, cinayetleri bir detektifin oğlu olduğu belirlenen Ernest Moore'nin (25) işlediği anlaşıldı. Polisin soruşturmasına göre Moore, eski kız arkadaşı Julie Cox'un misafir olarak gittiği Flores ailesinin evine önceki sabah geldi. Çılgın genç, Cox ve yaklaşık bir aydır ilişkisi bulunduğu bildirilen Dan Morin'den kendisiyle evden çıkmalarını istedi. Tam bu sırada anne Flores'in beklenmedik şekilde banyodan çıkması üzerine paniğe kapılan Moore ateş etmeye başladı.
       Yağan kurşunlar Margarita Flores ve Delia Morin'in ölümüne, Dan Morin'in ağır yaralanmasına yol açarken, Moore pikapına binerek kaçtı.

       Bunun üzerine ABD Ordusu, Teksas Sınır Devriyesi ve Rio Hondo Şerif'i insan avı başlattı. Tam donanımlı ordu timleri ve şeriflik yetkilileri askeri araçlar ve helikopterlerle aramalara başlarken, çılgın katilin peşine düşen Teksas Sınır Devriyesi ekiplerinden bir bölümü, yakınlarından bilgi almak amacıyla Moore'nin evine gitti.
       Konuşma sonrası evden ayrılan devriyeler, mısır tarlası arasından fırlayan Moore ile karşılaştı. Moore, üç sınır devriyesinin bulunduğu gruba ateş açtı. Bunun üzerine çıkan çatışmada Lynn Rodriguez ve Ricardo Guillermo adlı devriyeler öldü, Şerif Yardımcısı Raul Rodriguez ağır yaralandı. Çatışmada dört yerinden vurulan Moore ise hastaneye kaldırılırken can verdi.




Yazarlar