20.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Brown Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 95 deneğe, aynı derecede sarhoş olmalarını sağlayacak farklı içkiler içirildi. Ertesi gün, deneklere yapılan testlerle reaksiyon süreleri ve kendilerini nasıl hissettikleri incelendi. Araştırmada, votka ya da beyaz şarap içenlerin ertesi gün, kırmızı şarap ya da viski içenlerden daha az “içki sersemliği” yaşadığı görüldü. Ancak her tür içkinin, iş yapma becerisi üzerinde aynı derecede olumsuz etki yaptığı belirlendi. Araştırmacılar, koyu renkli içkilerde daha fazla kimyasal maddenin bulunduğu belirtti. Örneğin burbonda votkadan 37 kat fazla kimyasal madde bulunuyor. Bu maddeler arasında aseton, çeşitli yağlar ve tanik asit de yer alıyor. Brown Üniversitesi’nden Profesör Damaris Rohsenow, “İnsanların ertesi gün kendilerini kötü hissetmeleri için yalnızca alkol yeterliyken, bu kimyasal maddeler vücudu daha da olumsuz etkiliyor” dedi.