Sağlık Aloe Vera Krem Ve Sabunu Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Krem Sivilce Geçirir Mi?

Aloe Vera Krem Ve Sabunu Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Krem Sivilce Geçirir Mi?

17.12.2020 - 12:46 | Son Güncellenme:

Tıbbi sarısabır olarak da bilinen Aloe vera bitkisinden hem krem hem de sabun yapılabilir. Bu krem ve sabunların kullanım oranı her geçen yıl biraz daha artmaktadır. İçeriği tamamen doğal olduğu için cilde birçok faydası bulunan kremleri evde yapmak da mümkün. Aloe vera krem ve sabunu neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Sizin için tüm yönleriyle araştırdık.

Aloe Vera Krem Ve Sabunu Faydaları Nelerdir Aloe Vera Krem Sivilce Geçirir Mi

Aloe Vera bitkisinin bakımı son derece kolay olduğu için evlerde en çok yetiştirilen bitkilerin başında geliyor. Bu bitkinin en önemli özelliği direkt güneş ışığına maruz kalmadığı her yerde kısa sürede büyüyebilmesi. Evde kendi imkanlarıyla aloe veradan krem ve sabun yapmak mümkün. Bunun dışında kozmetik ürün satan tüm mağazalardan aloe vera özlü sabunlar ve kremler satın alınabilir.

Haberin Devamı

Aloe vera krem ve sabunu faydaları nelerdir?

1- Cildi nemlendirir:

Bu bitkiden yapılan krem ve sabunlar kuru ciltlerde nemlendirici etkiye sahiptir. Özellikle elleri kuruyan kişiler düzenli aralıklarla bu krem ve sabunlardan kullanabilir.

2- Siyah noktaları geçirir:

Siyah noktalar, sivilcelere oranla çok daha zor geçer. Ancak aloe vera bitkisinden yapılan kremler, siyah noktaların hem hızlıca geçmesini sağlar hem de yeniden çıkmasını önler.

3- Güneş yanıklarına iyi gelir:

Güneş ışığına maruz kalmış kişilerin cildinde yanık oluşur. Bu yanıkların çok daha hızlı bir şekilde geçmesini isteyenler aloe vera kremi kullanabilir.

4- Yaşlanmayı önler:

Yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları gideren aloe vera kremi, gençleştirici bir etkiye sahiptir. Periyodik aralıklarla kullanıldığı takdirde ciltteki çatlakları da giderir.

Haberin Devamı

5- Kepek sorununu ortadan kaldırır:

Aloe vera bitkisinden yapılan sabun sadece cilde değil saçlara da uygulanabilir. Saça sürüldükten sonra 4 - 5 dakika bekletilmeli, sonrasında iyice

6- Makyaj temizlemede kullanılabilir:

Aloe vera sabunu makyaj temizleyici ürünlere alternatif olarak da kullanılabiliyor.

7- Tahrişi giderir:

Hassas bir cilde sahip olan kişilerde tahrişi giderir.

8- Kızarıklıklara iyi gelir:

Kızaran bölge aloe vera sabunu ile yıkanabilir.

9- Akneleri geçirir:

Aloe vera kremi yalnızca siyah noktalar değil akneleri geçirmede de etkili.

10- Cildin yağ oranını dengeler:  

Bu bitkiden yapılan krem ve sabunlar cildin yağ oranını dengelediği için hem kuru hem de yağlı bir cilde sahip olan kişiler tarafından kullanılabilir.

Aloe Vera Krem Sivilce Geçirir mi?

Aloe vera kremini günde 2 veya 3 kez yüzüne sürenler sivilcelerinden kısa bir sürede kurtulabilir. Bununla birlikte aloe vera kremi kullanarak sivilce izlerinden kurtulmak da mümkün.

Yazarlar