Yaşam Amigurumi Hayvanlar Nasıl Yapılır? Diğer Peluşlardan Farklı Nedir?

Amigurumi Hayvanlar Nasıl Yapılır? Diğer Peluşlardan Farklı Nedir?

17.11.2021 - 12:09 | Son Güncellenme:

İnsanlar boş zamanlarını değerlendirmek için çeşitli hobiler edinmektedirler. Kişiler sahip olduğu yeteneklerine göre ilgileri doğrultusunda bir alana doğru yönelmektedirler. Amigurumi de bu bağlamda ele alınması gereken bir örgü çeşidi olmaktadır. Amigurumi adı verilen bu yöntem sayesinde çok değişik şekillerde bebek yapmak mümkün olmaktadır. Amigurumi çeşitli malzemeleri kullanarak oyuncak yapma şeklinde ifade edilmektedir. Peki, amigurumi hayvanlar nasıl yapılır? Diğer peluşlardan farkı nedir? İşte, amigurumi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan bilgiler.

Amigurumi Hayvanlar Nasıl Yapılır Diğer Peluşlardan Farklı Nedir

 Amigurumi son zamanlarda popüler olan bir oyuncak yapma tekniği olmaktadır. Özellikle çocuğunun

Haberin Devamı

 doğal oyuncaklara sahip olmasına dikkat eden aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 Amigurumi Hayvanlar Nasıl Yapılır?

 Amigurumi, Japonca kökenli bir kelime olarak değerlendirilmektedir. Amigurumi tekniği tığ yada şiş kullanılarak yapılan ve içi elyaf başta olmak üzere çeşitli malzemelerle doldurulmuş oyuncaklara verilen bir isim olmaktadır. Amigurumi tekniğinde, örgü örerken de kullanılan sıkı iğne tekniği ön planda olmaktadır. Bu teknikle hazırlanan oyuncaklar baştan aşağı sıkı iğne tekniği uygulanarak yapılmaktadır.

 Amigurumi tekniğinde kullanılan malzemeler tığ başta olmak üzere çeşitli renklerde ipler, boncuklar, dolgu yapmak için elyaf ya da pamuk, hazırlanan oyuncağı boyamak için kullanılan kuru pastel boyalar ve güvenlik kilidine sahip olan gözler gelmektedir. Amigurumide oyuncaklar örülürken kişi isterse gözleri örerek de oyuncağını tamamlayabilmektedir. Amigurumi oyuncaklarda kullanılan kilitli gözler kolay kolay yerlerinden çıkmamaktadır. Bu sayede daha güvenli olmaktadırlar.

Haberin Devamı

 Diğer Peluşlardan Farkı Nedir?

 Amigurumi oyuncaklarının diğer peluşlardan en önemli farkı ev ortamında doğal malzemeler kullanılarak hazırlanmış olması olarak değerlendirilmektedir. Diğer peluş oyuncakları kişiye özel olarak hazırlamak mümkün olmamaktadır. Amigurumi oyuncaklarda kişi oyuncağa saç tokası, atkı, bere ve buna benzer birtakım aksesuarlar takabilmektedirler. Amigurumiler peluş oyuncaklara göre daha az maliyeti olan oyuncaklar olmaktadırlar.

Yazarlar