Sağlık Anne Karnındaki Bebeğin Ters Durması Ağrı Yapar Mı?

Anne Karnındaki Bebeğin Ters Durması Ağrı Yapar Mı?

10.09.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

Özellikle son haftalar gelirken bebeğin duruşu büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı şekilde doğum yapılabilmesi için bebeğin belli bir yönde duruşa ihtiyacı olur. Ancak böyle durumlarda ağrı yaşanıp yaşanmayacağı da merak ediliyor. Peki, anne karnındaki bebeğin ters durması ağrı yapar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Anne Karnındaki Bebeğin Ters Durması Ağrı Yapar Mı

 

 Anne adaylarının en çok merak ettiği konular içerisinde, bebeğin ters duruşu üzerinden yaşanabilecek olası ağrılardır. Özellikle anne karnında bebeğin ters durması konusunda ne yapılması gerektiği ve ağrı olup olmadığı önemli bir yere sahiptir.

Haberin Devamı

 Anne Karnındaki Bebeğin Ters Durması Ağrı Yapar mı?

 Doğumun son haftalarında eğer bebek anne karnında ters bir duruş pozisyonu almışsa, özellikle kasıklarda hafif bir ağrı ve kramp yaşanabilir. Nadiren de olsa bazı durumlar söz konusu olduğu vakit, sırt ağrısı da yaşanabileceği konular içerisinde geliyor. Ancak bebeğin doğuma kadar farklı şekillerde pozisyon alması ile beraber, bu ağrılar çok sık ve fazla yaşanmaz.

 Anne Karnındaki Bebeğin Ters Durmasında Ağrı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

 Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı zaman mutlaka bir doğum uzmanına başvurmak gerekmektedir. Yaşanacak olası durumun tehlike arz edip etmediği uzman doktor kontrolü altında incelenir. Genel olarak kasıklarda ağrı ve sırt ağrısı olarak ortaya çıkan bu durum, çok ciddi bir unsur teşkil etmez. Ancak yine de uzman bir doktora gitmek ve görünmek büyük öneme sahiptir.

 

Yazarlar