Sağlık Antiglikozan Spondolit Hastalığı Nedir? Antiglikozan (As Hastalığı) Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Antiglikozan Spondolit Hastalığı Nedir? Antiglikozan (As Hastalığı) Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

30.03.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Omurga bölgesinde oluşabilecek bazı hastalık çeşitleri vardır. Bu hastalık çeşitleri arasında bulunan AS hastalığı herkesin merak ettiği bir hastalık türüdür. Belirtileri ve insanlarda nasıl bir etki gösterdiği birçok kişinin araştırdığı bir konudur. Antiglikozan spondolit hastalığı nedir? Antiglikozan (AS hastalığı) belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Antiglikozan Spondolit Hastalığı Nedir Antiglikozan (As Hastalığı) Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir


AS hastalığı omurgada oluşan bir romatizma olarak bilinir.

Antiglikozan Spondolit Hastalığı Nedir?

Bu hastalık türü herkesin merak ederek araştırdığı hastalıklardan biridir. Halk arasında genellikle omurga romatizması olarak adlandırılıyor. İltihaplı romatizma hastalığı olarak biliniyor. Genellikle ergen ve erken erişkinlerde görülebilen şiddetli ağrıya neden olan bir kronik hastalık türüdür. Hastalığın ilerlemesiyle birlikte omurgalarda öne doğru bükülme görülür. Bu bükülmeyle birlikte omurga aralıkları birleşme yaşar ve ağrılar daha fazla şiddetlenir. Omurga ağrıları kişilerin yaşam kalitesini oldukça etkiler ve rahat hareket etmesini engeller.

Omurgaların alt kısmıyla leğen kemiği arasında bulunan eklemler omurgayı ve göğüs kafesini doğrudan olarak etkileyebilir. Bu hastalığın belli başlı şikayetleri bulunur. Tedavi edilmediği sürece sosyal ve iş hayatında olumsuz durumlar gözlemlenir. Omurgalarda yaşanacak şiddetli ağrılar için mutlaka doktorlara muayene olmak gerekir. Aksi taktirde tedavi edilmeyen omurgalar, büyük sorunları beraberinde getirecektir. Bu hastalık türü kendini net şekilde bazı belirtilerle gösterir. Ağrıların hafife alınması ve nasıl olsa geçecek düşüncesi kişilerin kötü bir süreç yaşamasına neden olacaktır.

Antiglikozan (AS Hastalığı) Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

AS hastalığı olarak bilinen, omurga romatizmasının insanlar üzerinde gösterdiği bazı belirtiler bulunur. Bu belirtiler genellikle omurga bölgesinde şiddetli ağrıyla başlar. Omurga ağrıları kişilerin önemsemesi gereken ağılardan biridir. As hastalığının kişiler üzerinde görülen bazı belirtileri şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Erkeklerde daha fazla görülür
● Çocukluk çağında başlayabilir
● 40 yaşından sonra başlayabilir
● Kas ve iskelet sistemlerinde ağrı gözlemlenir


As hastalığı her yaşta bireyde görülebilir. Fakat genellikle erkeklerde daha fazla görülen bir hastalık türüdür. Bu hastalığın tespit edilmesi durumunda uygulanabilecek bazı tedavi yöntemleri vardır. Özellikle fizik tedavi ve ilaç tedavisi uygulanır. Fizik tedavi omurgaların yerine oturması ve hareket kısıtlamasını ortadan kaldırmak için uygulanan bir tedavidir.

Yazarlar