Sağlık Arı Zehrinin Faydaları Nelerdir? Arı Zehri Kremi Nerelerde Kullanılır, Cilde Faydaları Nelerdir?

Arı Zehrinin Faydaları Nelerdir? Arı Zehri Kremi Nerelerde Kullanılır, Cilde Faydaları Nelerdir?

08.12.2020 - 21:41 | Son Güncellenme:

Arılar, doğal eczanelerdir. Sütünden, peteğinden, balından ve hatta topladıkları polenlerle doğanın daha elverişli kullanılmasından bile insanlar için oldukça faydalı olan bu hayvanların zehirleri bile faydalıdır. Arı zehrinin faydaları nelerdir? Arı zehri kremi nerelerde kullanılır, cilde faydaları nelerdir? Arı zehri nasıl elde edilir? İşte, tüm detaylar.

Arı Zehrinin Faydaları Nelerdir Arı Zehri Kremi Nerelerde Kullanılır, Cilde Faydaları Nelerdir

Arıların zehirleri insanı öldüren bir etkiye normal şartlarda sahip değildir. Ancak alerjik reaksiyon gösterildiğinde sonu ölümle biten hastalıklara sebep olabilmektedir. Ancak arı zehrinin elverişli koşullarda alınması insanlar için son derece faydalıdır.

Arı Zehrinin Faydaları Nelerdir?

Arı zehrinin insanlara oldukça büyük faydaları vardır. Bu nedenle de bazı hastalıkların tıbbi tedavilerinin yanı sıra takviye olarak da önerilmektedir. Arı zehrinin faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;
- Arı zehrinin içerdiği mineraller sayesinde hücre yenileme etkisi bulunmaktadır. Hücrelerin güçlenmesini sağlayan bu mineraller hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin dayanıklı olmasına yardımcı olur.
- HIV olarak bilinen ve AİDS hastalığına yol açan virüslerden vücudu korur.
- Arı zehri iltihaplı bölgelerin çabuk bir şekilde iyileşmesine sebep olur.
- Arı zehrinin en önemli faydası romatizmaların önüne geçmesidir. Romatizma hastalığının tedavisinde yardımcı olarak kullanır ve son derece etkili olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
- Arı zehri kalp damar hastalıklarına, sinirsel bölgelerdeki yaralanmalarında da yardımcı bir takviye olarak kullanımı tavsiye edilir.

Arı Zehri Kremi Nerelerde Kullanılır?

Arı zehrinin kremi son derece faydalıdır. Özellikle MS hastalığında, bel ve romatizma ağrılarında, boyun fıtığı gibi sinirsel durumlarda, cilt hastalıklarında kullanılır. Bunların yanı sıra kan dolaşımı hızlandırıcı etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle de dolaşımsal hastalıklara iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Arı Zehri Kreminin Cilde Faydaları Nelerdir?

Arı zehri kreminin cilde büyük faydaları bulunmaktadır. Sadece cilt hastalıklarında değil, normal süreçlerde de kullanılması ciltte olabilecek hasarlarında önüne geçer. Arı zehrinin cilde faydaları şunlardır;
- Cildi gençleştirerek, güzel ve pürüzsüz bir görünümün elde edilmesine yardımcı olur. Ayrıca ciltteki kırışıklıkların da giderilmesinde etkin bir rol oynar.
- Arı zehri siyah lekeleri ve lekeleri temizler.
- Cildin altındaki yağların giderilerek sivilce oluşumunu engeller ve sivilceler nedeniyle oluşan izlerin giderilmesinde yardımcı olur.
- Cilt hastalıklarının hemen hemen hepsinin tedavisinde arı zehri kreminin kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Arı Zehri Nasıl Elde Edilir?

Arı zehri doğal yollarla elde edilemez. Ancak bu işlem sırasında arılara zarar vermeden damıtma işlemi yapılır. Arılara zarar vermeyecek şekilde elektrik verilerek zehir salgılamaları sağlanır. Elde edilen zehir işlenerek kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılır.

 

Yazarlar