Sağlık Aristo Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Aristo Diyeti Tarifi Listesi

Aristo Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Aristo Diyeti Tarifi Listesi

19.03.2021 - 14:37 | Son Güncellenme:

İnsanların tamamı hayatlarının belli bir dönemlerinde kilo problemi yaşarlar. Geçici diyetler ise bir süreliğine bizi sağlıklı bir kiloya ulaştırsa da zamanla eski kilomuza ulaşmamız kaçınılmazdır. Aristo diyeti son zamanlardaki popüler diyetlerden bir tanesidir. Aristo diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyeti tarif listesi gibi bilgileri derledik.

Aristo Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır Aristo Diyeti Tarifi Listesi

Aristo diyeti olarak bilinse de bu durum aslında bir farkındalık kazanma çalışmasıdır. Tam anlamıyla sıkı bir diyet olduğu söylenemez. Aristo diyeti ile kişiler toksinlerden arınma, çeşitli meditasyonlar ile farkındalık edinme, stresi hayatından uzaklaştırma gibi çalışmalar yaparlar. 

Haberin Devamı

 Aristo Diyeti Nedir?

 Aristo diyeti, kişilerin bir bakıma ruhlarını temizledikleri çalışmaya verilen isimdir. Her insan anne karnına düştüğü andan itibaren bilinç altı çalışmaya başlar. Atalarımızdan aldığımız miras ve çevremizdeki etkisi ile hayatımızı şekillendiririz. 

 İnsan DNA'sında saç rengi, göz rengi, ten rengi gibi tüm şifrelemeler saklı tutulmaktadır. Bunun yanında atalarımızdan bize geçen kalıplar da burada saklanır. Toplumdan edindiğimiz bilgiler de bilinçaltında farkında olmasak da işlenir. 

 Yediğimiz besinlerin zararlı olduğunu düşünüyorsak, stresli bir işte çalışıyorsak, kaygı ve stres hayatımızın bir parçası haline geldiyse bu durumda bedenimiz artık kirlenmeye başlamaktadır. 

 Bedenimizin tüm bu olumsuzluklara maruz kalması, hormonlarımızın da doğru bir şekilde çalışmasının önüne geçmektedir. Bu da hem yediklerimiz ile bedenimiz kirlenmesine, bunun sonucunda ruhumuzun kirlenmesi ile hormonlarımızın doğru bir şekilde çalışmamasına neden olur.

Haberin Devamı

 Aristo Diyeti Nasıl Yapılır?

 Bu diyet doğru bir şekilde uygulandığı zaman kişilerde kilo verme çok daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Bu diyet programında kişilerin duygu durumlarını kontrol altında bulundurması önemlidir. Duygu durumundaki değişiklikler kişilerin kilo vermesinin durmasına sebep olabilmektedir. 

 Aristo Diyeti Egzersiz Program

 Aristo diyeti yapılırken kişilerin beden hareketi yapmaları da oldukça önemlidir. Kişilerin her gün mutlaka en az 1 saat yürüyüş yapması gerekir. Bunun dışında farklı egzersizler de programa dahil edilebilir.

 Aristo Diyeti Uygulaması

 Aristo diyetinde öncelikli olarak gluten ve hayvansal gıdaların 10 günlük bir sürede tüketimi durduruluyor. Böylece vücut temizlenmeye başlıyor. Kişiler bu 10 günlük süreden sonra isterlerse haftada bir ya da iki kere bu yiyeceklerden tüketebilir. Bu aşamadan sonra kişilerin bağırsakları çok daha iyi bir şekilde çalışacak ve besin emilimlerini doğru bir şekilde yapacaktır.

Yazarlar