Yaşadığı farkındalıkla hayatında birçok şeyi olumlu anlamda değiştiren, insanın isterse başaramayacağı şey olmadığını yaşayarak öğrenen iş insanı Uğur Taslak, insanların hayatına dokunabilmek, motive etmek, ilham vermek ve iyiliği yayabilmek için tecrübelerini ‘Sağlık Olsun’ adlı kitapta topladı.

Taslak’ın yaşam tecrübelerine yer verdiği kitap; sağlıklı ve mutlu yaşam yolunda rehber bir kaynak niteliğinde…

Yaşamınızın kontrolünü ele geçirin

‘Sağlık Olsun’ deyişinin aslında ne kadar önemli ve altı dolu olduğunu çok daha iyi anlıyor; farkındalığı artıyor! Hayatını, alışkanlıklarını yeniden gözden geçiriyor… Kendisine sağlık sorunu yaratan, hantallaştıran, motivasyonunu düşüren, aşağı çeken, karmaşa ve düzensizlik yaratan; gereksiz her şeyi tek tek hayatından çıkarmayı seçiyor.

Haberin Devamı

İşin uzmanlarına da danışarak; bunların yerine doğru beslenmeyi, doğru spor yapmayı, doğru çalışma ve hayat düzenini, sade ama kaliteli yaşam şeklini koyuyor. Kısaca yaşamının kontrolünü ele geçiriyor, farklı bir bilinçle yaşamaya başlıyor. Hedefler koyarak hayatta ne istiyorsa tek tek elde etmeyi başarıyor.

Sağlıklı bir yaşam mı? Evet!

Doğru beslenmek mi? Evet!

Sigarayı bırakmak mı? Evet!

Fit bir vücut mu? Evet!

Kaliteli yaşamak mı? Evet!

Daha iyi bir uyku düzeni mi? Evet!

Daha verimli bir çalışma hayatı mı? Evet?

“Ben bunların hepsini yaptım, oldu. Siz de yapabilirsiniz” demek ve hangi yollardan geçtiğini anlatmak için de 'Sağlık Olsun' adını verdiği bu kitabı yazıyor.

'Size maya olmak istiyorum'

Hangi sıfatla olursa olsun, o sadece, bunca yıllık hayatından tüm öğrendiklerini damıtıp süzerek okuyucularıyla paylaşmak istiyor. Çünkü bir şeye gerçekten isteyerek; özellikle hedef koyarak ve iyi bir planlama yaparak başlayınca hayatta başarılamayacak şey olmadığını biliyor.

“Ne kadar varlıklı olursanız olun, sağlık olmayınca diğer her şey anlamını yitiriyor. O nedenle ‘sağlıklı yaşamak’ teriminin ihtiva ettiği anlamı bulabilmek yolunda size maya olmak istiyorum” diyen Taslak,

“Tecrübeler hep bize bir şeyler öğretiyor. Özellikle de hastalıklar... Bir lisansım yok, kimseye bu anlamda yardım edemem, ama belki ilham verebilirim. Ben burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki, farkına varırsak çözümü bulmak daha kolay oluyor. Aslında konumuz kilo vermek, zayıflamak değil. Bu dünyada yaşamak, yaşam dediğimiz oyunu oynamak ve bunu ortalama standartların üzerinde yapmak. Mutlu, biraz daha mutlu; varlıklı, biraz daha varlıklı; huzurlu, biraz daha huzurlu olabilmek için farkında olmalı ve bilinçli davranmalıyız. Eğer bunu becerebilirsek kilo kontrolü gibi konular da çok basit hale gelir.

Haberin Devamı

Sır her yerde aynıdır: Gerekeni yapmak! İstediklerimizi bugün yapmayacaksak ne gün yapacağız? Hangi gün dediniz pardon? Galiba yarın olmayabilir, birçoğumuz için olmayabiliyor çünkü. ‘Keyifli, güzel ve faydalı şeyleri birbirimize aşılamalıyız’ derken yaşam akümüzü birlikte doldurmaktan bahsediyorum. İnsan bu hayatta tıpkı vücudumuzdaki hücreler gibi olmalı; birbirinden haberdar, birbirinden sorumlu ve bir bütünün parçası… Çünkü birinin iyiliği hepsinin iyiliği, birinin bozukluğu ise hepsinin bozukluğu anlamına gelir. Ben de işte bu nedenle kötücül hormon üretmektense iyicil hormon üretmeyi tercih edenlerdenim. Şimdi takkeyi önümüze koyalım ve ne istediğimizi soralım, bakalım ne cevap verecek bize” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı