Yemek Aşçıların sır gibi sakladığı püf nokta! İç harcına bir tutam ekleyin yetiyor… Parmak ısırtan Kayseri yağlaması tarifi

Aşçıların sır gibi sakladığı püf nokta! İç harcına bir tutam ekleyin yetiyor… Parmak ısırtan Kayseri yağlaması tarifi

04.08.2023 - 15:25 | Son Güncellenme:

Kayseri yöresine özgü olan yağlama yapmanın sırrı harcında ve hamurun saklı. Harcına atacağınız bir tutam baharat lezzetine lezzet katacak. İşte aşçıların sır gibi sakladığı Kayseri yağlamasının püf noktası…

Aşçıların sır gibi sakladığı püf nokta İç harcına bir tutam ekleyin yetiyor… Parmak ısırtan Kayseri yağlaması tarifi

İnce açılmış lavaş ekmekleri arasında kıymalı harç ile hazırlanan Kayseri yağlaması kentte sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak tüketilmektedir. Lezzetli olması kadar yapılışı da bir o kadar maharetlidir. İşte parmak ısırtan Kayseri yağlaması tarifi...

Haberin Devamı

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kayseri Yağlaması Yapılışı

Aşçıların sır gibi sakladığı püf nokta İç harcına bir tutam ekleyin yetiyor… Parmak ısırtan Kayseri yağlaması tarifi

Hamuru için;

  • Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.
  • Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.
  • Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın. Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

İç harcı yapılışı;

  • İç harcı için soğanı ince ince doğrayın.
  • Domatesi rendeleyin.
  • Yeşil biberi ince ince doğrayın.
  • Kıymayı sıvı yağ ile birlikte bir tavada kavurun.
  • Kavrulan kıymaya soğan, domates, yeşil biber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kıymalı harç piştikten sonra ocaktan alın.
  • Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.

Afiyet olsun!

Kayseri Yağlamasının Püf Noktaları Nelerdir?

- Lavaş ekmekleri çok ince açılmalı.

- Kıymalı harç çok lezzetli olmalı.

- Kıymalı harç iyice kavrulmalı.

- Kıymalı harcın içine soğan, domates, yeşil biber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenmeli.

- Kıymalı harç piştikten sonra ocaktan alınmalı.

- Kayseri yağlamalarını servis ederken, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirin.

 

Yazarlar