Editörün Seçtikleri Asker Burak'a haciz şoku

Asker Burak'a haciz şoku

05.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Asker Burak'a haciz şoku

Asker Buraka haciz şoku

       İstanbul Defterdarlığı, Bakırköy Vergi Dairesi'ne olan borçlarını tüm ihtarlara rağmen kapatmayan Burak Kut hakkında icra takibi başlattı.
       Defterdarlık Erzincan'da vatani görevini yapan popçudan alacaklarını tahsil edebilmek için Kut'un üzerine kayıtlı gayri menkullerin peşine düştü. Arnavutköy'de tespit edilen üç katlı eski binaya haciz kondu.
       Defterdarlık, karara rağmen, gecikme faiziyle birlikte 30 milyarı aşan vergi borcunu kapatmayan Kut'un evini icra yoluyla satışa çıkardı.
       Maliye, Beşiktaş 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı kagir binaya 32 milyar lira rayiç değer biçti. 21 Aralık'ta, saat 10.30'da açık artırma yöntemiyle yapılacak ihalede, bu parayı verene evin satışını yapacak. Teklif veren çıkmaz ise ihale 28 Aralık'ta yinelenecek.
       Evin üzerindeki "Living Emlak'tan satılık" tabelası ise dikkat çekiyor. Kut'un emlakçısı, ünlü popçunun 4 - 5 ay kadar önce kendilerine başvurarak, 2. derecede tarihi eser kapsamına giren evi 120 bin dolara satışa çıkardığını söyledi. Semt sakinleri ise İstanbul Defterdarlığı'nın "satılamaz" kaydı bulunması ve 2. derecede tarihi eser olduğu için, yıkılıp yeniden yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle eve alıcı çıkmadığını söyledi.


Yazarlar