Sağlık Aspririnin Faydaları Nelerdir? Aspirin Cilde İyi Gelir Mi?

Aspririnin Faydaları Nelerdir? Aspirin Cilde İyi Gelir Mi?

16.12.2020 - 12:46 | Son Güncellenme:

Günümüzde ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği olarak pek çok ürün kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de aspirinlerdir. Aspirinin sağlığa pek çok yönden faydası bulunmaktadır. Peki Aspirinin faydaları nelerdir? Aspirin cilde iyi gelir mi? Sizlere aspirinin faydaları hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Aspririnin Faydaları Nelerdir Aspirin Cilde İyi Gelir Mi

Aspirin genel olarak ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliği ile çok sık kullanılmaktadır. Pek çok hastalığa iyi gelen aspirin yılda yaklaşık olarak 100 milyar üretilmektedir. Ayrıca aspirinin ateş düşürücü özelliği dışında maske amaçlı da kullanıldığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Aspirinin Faydaları Nelerdir?

 Aspirin uzun yıllardır ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Hemen hemen herkesin evinde görebileceğiniz aspirinler pek çok hastalığa da iyi geldiği bilinmektedir. Aspirinlerin ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliği dışında sağladığı faydalar ise şunlardır:

 - Şampuan ile karıştırılarak kepek önleyici olarak kullanılmaktadır.

 - Yüzlerde siyah nokta ve akneleri temizler.

 - Özellikle nasır tedavi yönteminde de kullanılmaktadır.

 - Çiçeklerin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

 - Kıyafetlerdeki ter lekesini çıkartır. 

 - Sivrisinek veya arı sokması sonucunda oluşan yaralara ve iltihaplara iyi gelir.

 Pek çok yönden yararı bulunan aspirinin sürekli kullanılmaması gerekir. Ayrıca aspirinin mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekir. 

Haberin Devamı

 Aspirin Cilde İyi Gelir mi?

 Yıllardır ağrı kesici olarak kullanılan aspirin cilt bakımı için maske amaçlı da kullanılabilir. Bu maske yüzdeki leke, sivilce, siyah nokta veya kızarıklık gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Aspirin maskesi yapmak için 2 adet aspirin, 1 çay kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı bal bulundurulması gerekir.

 Çay kaşığı ile aspirinler ezilmeli ve bal ile karıştırılmalıdır. Göz çevresinden uzak duracak şekilde yüze sürülmeli ve 15 dakika kuruması beklenmelidir. Daha sonra ıslak eller ile birkaç dakika ovulmalı ve bol su ile yüz yıkanmalıdır. Fakat bu maske uygulaması yapılmadan önce cildin temiz olması çok önemlidir. 

 Bebe Aspirini Neye iyi Gelir?

 Aspirin çeşitlerinden olan bebe aspirini de pek çok yönden vücuda fayda sağlamaktadır. Bu ilacın faydalarının yanı sıra bebe aspirinin de kan sulandırdığı bilinmektedir. Uzmanlardan yapılan açıklamalara göre kanı sulandırmak için aspirin alanlara bebe aspirini önerilmektedir. 

Yazarlar