Astrolog Aslıhan Doktoroğlu

Astrolog Aslıhan Doktoroğlu

astrolojihan@astrolojihan.com

Tüm Yazıları

1 Ağustos Salı, İstanbul saatiyle 21.31’de Kova burcunda 2023’ün ikinci süper dolunayı gerçekleşecek. Süper dolunaylar Ay’ın dünyaya ortalama 363.300 km yaklaştığı zamanlarda olur. Ay, Dünya’dan en büyük hali ile gözlemlenir ve dolunayın etkisi daha fazla olur.

Kova burcu önce bireysel olarak başlayan ve bireylerin etkileşimleriyle de toplum değişimini tetikleyen durumları ifade eder. Eşitlik, hak arayışı hassas konular olur. Aynı zamanda yeni düşünceleri, uygulamaları da hayata geçirmeye istekli olmak ön plandadır. Bu noktada sıra dışı fikirlerle ilgili abartılı kararlar almamaya özen göstermek önemli.

Haberin Devamı

Jüpiter’in durumları büyüten etkisi, Plüton’un güç savaşlarını tetikleyen ve Satürn’ün iletişimi baskılayan konumu 31 Temmuz- 4 Ağustos arasında bireysel ve sosyal anlamda çarpıcı olayların gündemde olabileceğini anlatıyor.

Dolunaylar netleşmeleri ve tamamlanmaları ifade eder. Bu yüzden dolunay süreci, Kova doğasında değişmesi gereken konuları hızlı şekilde gündemimize getirecek.

Mayıs ve Haziran ayında bitirmemiz gereken ama bitiremediğimiz konular bu dönemde tekrar önümüze gelecek. Saklı kalmış konuların ortaya çıkmasına şahit olacağız.

Duygusal iniş çıkışlarımızın fazla olabileceğinden egomuzu nasıl kullandığımız da önemli olacak. Kibir gösterdiğimiz alanlarda zorlanabiliriz. Kendimizi değerli hissetmek adına abartılı hareketler, harcamalar içinde olmak bize zorlu durumlar getirebilir.

Eğer abartıya kaçmadan olaylara tepki verebilirsek krizleri fırsata da döndürebiliriz. Özellikle de Boğa, Başak ve Oğlaklar bu konuda daha şanslı olacaklar.

Finansal konularda çok dikkatli ilerlemeye dikkat edilmeli. Retro Venüs’ün konumu bize hem ilişkilerde hem de maddi konularda hata yaptırabilir. Bu dönemde radikal kararlar almamaya özen gösterelim.

Kalp ve tansiyon hassasiyet fazla olabilir. Kemiklerle ilgili sorunlarda artış yaşanabilir.

Ülkemizde Marmara ve Ege bölgesi, Dünya genelinde de İtalya, Almanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti hattında hava olayları ve doğal afetler konusunda temkinli olmakta fayda var.

Haberin Devamı

Türkiye için yönetimde önemli kararlar, düzenlemeler de yine bugünlerde konuşulacak.

Doğum haritalarında sabit burçların (Aslan-Akrep-Kova-Boğa) 9 derece civarında önemli vurgusu olanlar ve 24 Ocak-3 Şubat, 23 Nisan-4 Mayıs, 27 Temmuz-6 Ağustos, 27 Ekim-6 Kasım doğumlular daha yoğun etki alacaklar.

Yükselen burçlara göre alacağımız etkiler de şu şekilde:

YÜKSELEN KOÇ

Sosyal hayatınızın hareketleneceği, gruplar içinde aktif olacağınız bir dönem. Maddi konularda ileri dönük hedefleriniz hayattan keyif almanızı zorluyorsa değişikliğe gitmeniz gerekebilir. Aşk hayatınızda eski konular, kişiler gündeme gelecek. Bu konuda gerçekçi davranmaya özen gösterin. Kazançlarınızı arttırma şansınız var.

YÜKSELEN BOĞA

Kariyerinizde yeni adımlar atabilir, evinizle ilgili önemli kararlar almanız gerekebilir. Çocuklarla ya da hobilerinizle ilgilenmek isteyeceksiniz. Arkadaş gruplarında fikir çatışmalarında geri planda kalmaya ve adil olmaya çalışın.

YÜKSELEN İKİZLER

Yurt dışı bağlantılı işlerin ya da eğitimle ilgili konuların hareketleneceği bir dönem. Seyahat planları da yapabilirsiniz. Bağımlılıklarınız daha görünür hale gelebilir. İş hayatınızda her duyduğunuz bilgiye itibar etmeyin. Aileyle ya da evle ilgilenmek size iyi gelecek.

Haberin Devamı

YÜKSELEN YENGEÇ

Krizli konulara çözüm bulmaya odaklanacağınız bu dönemde uzun vadeli planlarınızda gerçekçi olmaya gayret edin. Gelir gider dengenizi yeniden gözden geçireceksiniz. Düşüncelerinizi ifade ederken engellerle karşılaşabilirsiniz. Yakın çevrenizle daha fazla iletişimde olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN

Biz denilen alanlarda değişmesi gereken konulara odaklanmaya sebep olacak bir dolunay.

İkili ilişkilerde baskıcı olmamaya dikkat edin. Bu dönemde sağlığınızla ilgili de daha hassas olmanız önemli. İşinizde güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK

Çalışma ortamınızla ilgili farklı bakış açısı geliştirmeye fırsat verecek bu dolunay günlük düzeninizi de tekrardan gözden geçirmenize sebep olacak. İkili ilişkilerinizde sıkışıklık hissedebilirsiniz. Kendinizle ilgili yeni kararlar alacaksınız.

YÜKSELEN TERAZİ

Özel hayatınızla ya da çocuklarla ilgili konulara yeni bakış açısı getirecek bir dolunay olacak. Çalışma arkadaşlarınızla olan iletişiminizde anlaşmazlıklar yaşanabilir. Sürüncemede kalan konularla ilgili çözüm geliştireceksiniz.

YÜKSELEN AKREP

Ailenizle ilgili konularda yeni kararlar alacağınız bu dolunay sürecinde evinize dair yenilikler yapabilirsiniz. İş hayatında risk almamaya gayret edin. İkili ilişkilerde de uzun vadeli planlarınızı hayata geçirmeye istekli olacaksınız.

YÜKSELEN YAY

Yakın çevrenizle, kardeşlerinizle olan ilişkilerinizi sorgulayacağınız bir dönem. Sağlıkla ilgili konularla da ilgilenmeniz gerekebilir. Aileyle iş hayatının dengesini kurmaya çalışacaksınız. Kariyerinizle ilgili fırsatları değerlendirmeye çalışın.

YÜKSELEN OĞLAK

Ürettiğiniz değerlerle, kazançlarınızla ilgili yeni bakış açıları geliştirebileceğiniz bir dolunay süreci olacak. İletişim krizleri yaşanabileceğinden ön planda olma isteğinizi kontrol altında tutmaya gayret edin. Seyahatler size iyi gelecek.

YÜKSELEN KOVA

Sizleri hayatınızın pek çok alanında etkileyecek bu dolunay sizlere önemli bireysel kararlar aldıracak. İkili ilişkilerinizdeki değerinizi sorgulayabilirsiniz. Ailevi sorunları da aşacak adımlar atacaksınız.

YÜKSELEN BALIK

Sizin dışınızda gelişen olayların ön planda olacağı dolunay döneminde keskin söylemlerden uzak durmaya gayret edin. Sağlığınız ve beslenmenizle ilgili hassasiyetler gündeme gelebilir. Özel hayatınızda da güzel gelişmeler yaşayacaksınız.

Hepimize yeniliklerle dolu bir dolunay olması dileğimle, sevgiler.