8 Ağustos Aslan Yeniayı burçlara etkisi

8 Ağustos Pazar İstanbul saatiyle 16:50’de Aslan burcunda yeniay gerçekleşecek. Etkilerini cumadan itibaren almaya başlayacağımız bu yeniay önümüzdeki haftanın da ağırlıklı gündemini belirleyecek.

Yeniaylar yeni fikirlerin, adımların başlangıç zamanlarıdır. Bu yeniay farkındalığımızı ani ve sert olaylarla harekete geçirecek. Umulmadık gelişmelerin yaşandığı bir süreç olacak.

24 Temmuz’daki Kova dolunayı, özellikle iş birliği içinde olmamız gereken alanlarda egomuzu nasıl kullandığımızı sorgulatmıştı. Aslan yeniayı da içten içe hırs yaptığımız konuları fark ettirecek olayları gündeme getirecek. Sürpriz gelişmelerle, krizli konularla uğraşmak durumunda kalabiliriz.

Haberin Devamı

Ağustos ayı egomuzun sınandığı, bizi de bu alanda uyandırmaya çalışan bir ay. 22 Ağustos’ta yine Kova burcundaki dolunayla birlikte ne kadar kibre yenik düştük, ne kadar kendimize zararı olan davranışlarımızla yüzleştik göreceğiz.

Gerçekten uyanık olmak, kendini kandırmadan gözlem yapabilmek bize güzel dönüşler getirecek. Çevremize kendimizi ispatlamaya çalışmak yerine, kendimizi nerede sabote ettiğimize odaklanmalıyız.

Yeniay döneminde bir anda etrafımıza sınır koyabiliriz ya da beklemediğimiz anlarda mesafeli davranışlara maruz kalabiliriz.

İkili ilişkilerde, hayal dünyasında gezdiğimiz alanları fark edeceğimiz deneyimlerimiz olacak.

Finansal konularda çarpıtılmış bilgilere, iyi niyetli olmayan davranışlara da tanık olabiliriz. Bu yüzden maddi konularda karar verirken daha temkinli hareket etmek önemli.

Kalp, tansiyon ve zehirlenme vakalarında artış olabileceğinden dikkatli olmakta fayda var.

Doğum haritalarında sabit burçların (Aslan-Akrep-Kova-Boğa) 16 derece civarında önemli vurgusu olanlar ve 6-12 Ağustos, 5-11 Kasım, 2-8 Şubat, 4-10 Mayıs doğumlular daha yoğun etki alacaklar.

Yükselen burçlara göre alacağımız etkiler ise şu şekilde olacak;

YÜKSELEN KOÇ

Aşk hayatı, çocuklar ya da yetenekler gündeme gelecek. Bu konularda mümkün olduğunca kibir ve gurur yapmamak önemli. İkili ilişkilerde hırsa yenik düşüp araya mesafe koymamaya dikkat edilmeli. Sağlık konusunda da her duyulana inanmamak gereken bir dönem.

Haberin Devamı

YÜKSELEN BOĞA

Yuvam denilen alanlar ve aileyle ilgili konular gündeme gelecek. Aile içinde onay alınmadığında çevreye örülen duvarların verdiği zarar fark edilecek. Günlük düzeni oluştururken denge kurma konusunu takıntı haline getirmemeye dikkat edilmeli. Arkadaş çevresinde de beklentilerin karşılık bulamaması yaşanabilir.

YÜKSELEN İKİZLER

Yok sayılan durumlar, yakın çevreyle olan ilişkilerde sorun yaşanmasına sebep olacak. İletişimde kendini korumak adına çevreye duvar örüldüğü durumlar fark edilebilir. Aşk hayatında hırs yapılmış konular gündeme gelebilir. Doğru bilgi akışı içinde olmaya, gerçeği çarpıtmamaya dikkat edilmeli.

YÜKSELEN YENGEÇ

Kazançlar, harcamalar gündemde olacak. Finansal konularda denge tutturmaya çalışırken ileri dönük hedeflerden uzaklaşılmış hissedilebilir. Özgüveni zedelenmiş hissedip arkadaşlarla araya mesafe koymamaya özen gösterilmeli. İş hayatını çok idealize etmemek de hayal kırıklıklarını önleyebilir.

Haberin Devamı

YÜKSELEN ASLAN

Hem ikili ilişkilerin hem de kişinin kendiyle kurduğu ilişkinin sorgulanacağı bir dönem. İsteklerin gerektirdiği sorumluluktan kaçmak için bireysel seçimler sınırlandırılıyor olabilir. Yakın çevreyle olan iletişimde iddialı söylemlerden uzak durulmalı. Çocuklar ya da eğlence için yapılacak harcamaların sınırını iyi belirlemek gerekebilir.

YÜKSELEN BAŞAK

Bilinçaltına itilen konuların, kısıtlı hissedilen alanların gündeme geleceği olaylar yaşanır. Maddi konularla ilgili geriye atılmış istekler ortaya çıkabilir. Fark edilen durumlarla yüzleşip bakış açısının sınırlarını kaldırmaya gayret edilmeli. Ailevi konularda da mevcut dengeleri tekrar gözden geçirmek gerekebilir.

YÜKSELEN TERAZİ

Gruplarla olan ilişkiler ve ileri dönük hedefler gündeme gelecek. Kişinin eleştirilme korkusuyla bastırdığı potansiyellerinin onun hedefine gidişini nasıl engellediği fark edilebilir. Arkadaşlarla araya sınır koymamak, öne çıkma çabasında da olmamak bu dönem önemli. Seyahatlerde beslenmeye dikkat edilmeli.

YÜKSELEN AKREP

Toplumsal kimlikle ve iş hayatıyla ilgili konular gündeme gelecek. Bu alanlarda uzlaşma sağlanamadığında konuyu gurur meselesi yapmamaya dikkat edilmeli. Bazı korkularla yüzleşilebilir. Aşk hayatında da gerçekçi olmak, hayal kırıklıklarını önleyecektir.

YÜKSELEN YAY

Daha esnek olunması gereken inançlarla ilgili olaylar gündeme gelecek. Bu bakış açısıyla davranıldığında yakın çevreyle araya örülen duvarlar fark edilebilir. İdeallerin peşinden gitme konusunu abartmamak önemli. Sağlık konularına da dikkat edilmesi gereken bir dönem.

YÜKSELEN OĞLAK

Finansal konularla ve giderlerle ilgili olaylar gündeme gelecek. Üstlenilen sorumluluk fazla geldiğinde kriz yaratan davranışlar sergilememeye dikkat edilmeli. Bu davranış bir kaçış olarak kullanılıyorsa fark edilmeli. Mümkün olduğunca endişeden uzak durulması gereken bir dönem.

YÜKSELEN KOVA

İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili olaylar gündeme gelecek. Aidiyet hissedilmediğinde kişinin kendini korumak için karşı tarafa nasıl sınır koyduğu fark edilmeli. Bu tuzağa düşmeden bakış açısını değiştirmeye çalışılmak önemli. Arkadaşlarla maddi konularda anlaşmazlık yaşanabilir.

YÜKSELEN BALIK

Günlük alışkanlıklar, çalışma hayatı ve sağlık konuları gündeme gelecek. Çalışma ortamında engellenmiş hissedildiğinde kibirle davranıp iş arkadaşlarına mesafe koyulduğu fark edilebilir. İş hayatıyla ilgili konuları daha fazla düşünmek gerekecek.

Hepimize egomuza kurban olmayacağımız bir yeniay süreci dileğimle sevgiler,

Aslıhan Doktoroğlu

Astroloji ile ilgili bireysel danışmanlık için;

www.astrolojihan.com

Facebook / Instagram / Twitter @astrolojihan