2020'nin kaderini belirleyen bir tutulma yaşıyoruz.

10 Ocak Cuma akşamı, İstanbul saatiyle 22:11'de Yengeç burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek.
Avrupa, Asya, Avustralya, Afrika, Antartika, Kuzey Amerika'nın bir kısmı ve Güney Amerika'nın doğusundan gözlemlenebilecek.

Benzer bir tutulmayı Ocak 2001'de yaşamıştık. Bu sebeple 2001 senesinin ilk yarısını hatırlamakta fayda var. O dönemki tutulmada Satürn bizlere destek vermişti. Uzun vadeli güven istiyorsan yeri geldiğinde canın yansa bile adil ol demişti.

Şimdiki tutulmada ise Plütonla iş birliği içinde ve yapman gerekeni yaptıysan sorun yok ama yapmadıysan bazı sonlanmalar kaçınılmaz olacak diyor.

Ay tutulmaları dolunaylarda yani Ay ve Güneş'in karşılıklı olduğu zamanlarda gerçekleşir. Her dolunayda Ay tutulması olmaz ama Ay tutulmaları dolunaylarda olur.

Bu tutulmada Yengeç burcunda ve 11. evde yerleşmiş olan Ay bize aile, güven, aidiyet konularında yeniden yapılanmalar yaşayacağımızı, yaşam hedeflerimizi ve sosyal çevremizi sorgulayacağımızı anlatıyor.
Oğlak burcunda ve 5. evde yer alan Güneş de bu yapılanmanın kurulabilmesi için sorumluluklarla, statülerle, benliği ortaya koyma hallerinde yaşanılan baskılarla mücadeleyi ifade ediyor. Üstelik Güneşle güçlerini birleştiren çok kuvvetli bir ekip var.

Sert bir tutulma yaşıyoruz. Ayak seslerini 10 gün öncesinden hissetmeye başladık. 2020'nin ilk altı ayında etkili olacak. Fakat uzun vadede baktığımızda, 4 seneye yayılan etkilerin net adımlarını yaşayacağız.
Duygusal anlamda güvende olduğumuzu hissetme ihtiyacımız çok kuvvetli. Bu sebeple mevcut kısıt ve baskı gördüğümüz konularda daha kararlı davranma eğilimindeyiz. Değilsek bile karşımıza çıkacak olaylar bizi o noktaya getirme potansiyelinde. Daha önce detaylı paylaştığım Satürn-Plüton kavuşumu bu konularda kalıcı çözüm getirmek adına çalışıyor. Tutulmayı sertleştiren kısım da burası zaten.

Bu dönemde sindirim sistemiyle ve kemiklerle ilgili ortaya çıkan sağlık problemlerini önemsemekte fayda var.

Haberin Devamı

Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarının 18-22 derecelerinde önemli vurguları olanlarla, 7-13 Nisan, 9-15 Temmuz, 10-16 Ekim ve 8-14 Ocak doğumlular daha yoğun etki alacaklar.

Haberin Devamı

Tutulmanın yükselen burçlara göre etkileri;

YÜKSELEN KOÇ

Kariyer ve toplumsal kimlik konularında baskıların olduğu bu dönemde evle, aileyle ve ebeveynlerle ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN BOĞA

İnançlar ve adalet konularında zorlanmaların olduğu bu dönemde yakın çevre ilişkileri ve eğitimle ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN İKİZLER

Finansal dengelerde zorlanmaların olduğu bu dönemde güven arayışına cevap verecek kararlar söz konusu.

YÜKSELEN YENGEÇ

İkili ilişkiler ve ortaklık konularında zorlanmaların olduğu bu dönemde şahsi tercihleri ön planda tutan kararlar söz konusu.

YÜKSELEN ASLAN

Çalışma ortamı ve sağlık konularında zorlanmaların olduğu bu dönemde göz ardı edilmiş duygularla ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN BAŞAK

Hayattan keyif alınan durumlar ve çocuklarla ilgili konularda zorlanmaların olduğu bu dönemde arkadaş çevresiyle ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN TERAZİ

Aile ve ev konularında zorlanmaların olduğu bu dönemde kariyer ve işle ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN AKREP

Yakın çevre ve kardeşlerle zorlanmaların olduğu bu dönemde yaşama bakışla ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN YAY

Maddi sorumluluklar ve öz değer algısında zorlanmaların olduğu bu dönemde paylaşım gerektiren konularda kararlar söz konusu.

YÜKSELEN OĞLAK

Kendini ortaya koyma şeklinde ve fiziksel konularda zorlanmaların olduğu bu dönemde ikili ilişkilerle ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN KOVA

Gizli kalmış ya da bastırılmış durumlarla ilgili zorlanmaların olduğu bu dönemde sağlıkla ve günlük rutinlerle ilgili kararlar söz konusu.

YÜKSELEN BALIK

Sosyal çevre ve beklentilerle ilgili zorlanmaların olduğu bu dönemde aşkla ve çocuklarla ilgili kararlar söz konusu.

Haberin Devamı

Hepimize sağlam ve sert adımlarla gelen bu sürecin huzurlu zamanlara dönmesi dileğimle sevgiler.

Aslıhan Kozluca

Astrolojihan