Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Restleşmeler, meydan okumalar sizi tuzağa düşürmediği sürece attığımız her adımın muhteşem geri dönüşlerine hazır olabilirsiniz. Hareket arzunuz tedbirsizliğe itmezse, kazanan siz olursunuz. 

Koç burcunda gerçekleşecek olan yeniay, bireysel çabayı önceleyecek; ancak toplumsal yararlılık gösterdiğiniz her konu büyümeye, yayılmaya elverişli bir döneme merhaba diyecek. 

İletişim ve ilişkiler konusu yeniayın önemli başlıklarındandır, yani ilişkilerde ve her türlü iletişimde ‘’aklımda’’ diyecek ve ego tuzağına düşmeyeceksiniz. Yeniay öncesinde bir yön kaybı ya da yönünü bulmakta zorlanmak mümkündür. Yaşamın olumlu yönlerine çevirin yüzünüzü. Günlük hayatın içinden bir örnek verecek olursak; salgının yayılma hızına değil, aşılanan kişi sayısının artışı ile güvenlik sahasına girme durumuna odaklanın. Örneğin; yabancı parada gerçekleşecek düşüşe değil, refleksif hareket etmemeye; yükselişe değil, nasıl daha fazla kazanacağınıza odaklanmayı tercih edin.

Haberin Devamı

Harekete geçmek, kendiniz için bir şeyler yapmak konusunda yüksek bir motivasyona sahip olabilirsiniz. Yeni bir ticaret koluna-eğitime-araştırmaya ilgi duyabilir, aşkınızı ilan etmeye, evlenmeye, çocuk sahibi olmaya en çok da taşınmaya hevesli olabilirsiniz. Covid sürecinin başından beri ‘’dünyasal gerekçelerinden bağımsız olarak, herkesin yer değiştirmek isteyeceğinden, öz manyetik alanına ulaşmak için harekete geçeceğinden’’ bahsettik. Dünyasal gerekçesi ekonomi, sağlık, aile vb. sayısız bahane içerse de gerçek sebep, ‘’özünüze yol almanın’’ zorunluluğudur. İçinde bulunduğunuz ülke, şehir, ev, ofis, aile özünüze ulaşma konusunda sizi desteklemiyorsa yer değiştireceksiniz. Herkes kendi frekansına uyumlu bir enerji sahasına ilerlemek zorunda. Anlaşılır olması adına maddi-manevi beş birimlik bir yaşamı hak ediyorsanız ve üç birimlik bir deneyim alanı içindeyseniz daha zengin, daha başarılı, daha mutlu olacağınız bir işe, şehre, ülkeye, aileye, eğitime vb. çekileceksiniz.

Kendin ol!

Kendinizi ifade etme arzusunun tetiklendiği bu süreçte yön belirlemek önemlidir. Yönetemediğiniz konularda harekete geçmemeniz gerekir. Mühim olan büyük bir atılımda bulunacağınız işleri sonuçlandırabilecek güçte olup olmamanızdır. Önemli olan, başladığınız işe devam etmek isteyip istemeyeceğinizdir.

Haberin Devamı

Zira şu sıra ‘’gerçeklikten uzak’’ adımlar atmaya meyilli olunabilir. Başlattığınız işler gerçekçi ve iyi düşünülmüşse ‘’çok’’ büyüme beklenebilir.

Uğruna mücadele edecek bir şey arıyor, ama bulamıyor hissetmeniz muhtemeldir. Böyle hissediyorsanız ve netleşemiyorsanız harekete geçmemek en iyisidir. Gerçek bir yol çizemediğiniz için nereye gideceğinizi bilmediğinizde, ne yaparsanız yapın tatmin olmuş hissetmezsiniz. 

Bir öz doyum yaşamak, kendini başarmış saymak için çatışmak, savaşmak şart mıdır? Her zaman muzaffer ve mutlu hissetmek mümkün müdür ya da gerekli midir? Belki mücadeleye gerek yoktur; akışta kendiliğinden gelenle bağ kurmanın, sizde neleri tetiklediğine dikkat ederek ilerlemek gereklidir. 

Mutlu, güçlü ‘’görünmek’’ için çaba harcamayın, gücünüzü keşfedin ve gerçekten mutlu olun

Haberin Devamı

Siz; hislerinizi, arzularınızı, açlık hissettiğiniz ulaşamadığınız pek çok şeyi sakladığınızı düşünüyor olabilirsiniz; ancak baskı altında olduğunuzu ne dış dünyadan saklayabilirsiniz ne de gerçekleri görmezden gelerek olduğunuzdan daha iyi hissedebilirsiniz. Şimdi kendinize sorun, ‘’Aslında neyi saklamaya çalışıyorsunuz? Güçsüz ve önemsiz olduğunuz düşünülmesin diye mi çok fazla çaba sarf ediyorsunuz? Ne yaparsanız başarmış hissedeceksiniz?’’

Çevrenizin, ailenizin, toplumun, hatta sizin sizden beklentilerinizin arttığı bir dönemdesiniz. Tüm bu beklentiler dönüşümü tetikleyecektir. Yeniay olmasına rağmen tamamlanan çok iş, yeni kararlar sebebiyle geride bırakılmış pek çok şey gündeminizdedir. Dikkat konusu, beklentilerin yüksekliğinin sizi kendinizi aşan işlere ve aç gözlülüğe sevk etmemesidir. Zihinsel hareketlilik bu denli arttığında yanılma, aldanma, hırsla düşünmeden karar almalar artabilir, ancak siz artık bu tuzaklara hazırsınız.

Yıl boyunca iç sesinize güvenmenizi, daha doğrusu özünüzün arzusuyla uyumlu yaşamaya çalışmanızı önerdim. Yine aynı öneride bulunabilirim. Yaşamın içinde bazı durumlarda ısrar ederek iç huzuru ve uyumu kaybetmeyin.

Siz, özgün ve özgür bir birey olduğunuzu hatırlamaya, hatırladığınız kişiyi yaşama entegre etmeye çalışırken, dünya da ‘’yeni düzen’’ göndermesiyle aynı şeyi kendisi için yapıyor. Tüm doğrular değişirken, en çok da ‘’siz’’ değişirken bunu başarmak zordur; ancak siz defalarca, hayatlarca bunu yaptınız, yine başaracaksınız.

Yeniayın gizli ödülünden bahsederek burçların alacağı olası etkilere değinelim. Harekete geçme cesareti gösteren, özüyle uyumlu ve gerçekçi işlere yönelen, her adımını bütüne fayda merkezinde atan herkes yeniayda başlattığı işlerde büyüme fırsatı yakalayacaktır. Mart ayında gerçekleşen dolunayda bir hedef belirlemiş olanlar, hedefleriyle uyumlu adımlar atarak yeniayın gizli ödülüne doğru yola çıktılar. Gizli bir ödül deme sebebim, yeni yaratımlarınızın sizin hayal gücünüzün, beklentinizin, matematiğinizin çok ilerisinde neticelere gebe olmasıdır.

Hangi burç yönünü daha erken bulacak ve yeni alanını belirlemekte ustalaşacak dersiniz? Ödülünüz ne olabilir?

KOÇ

Cesur, atak ve enerjik Koçlar enerjilerini yeni bir iş veya projeye aktardıklarında köklü başlangıçlara imza atabilirler. Fiziksel görünüm, imaj ve yaşamın fiziksel alanlarını etkileyecek her konuda yüksek motivasyona sahipsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz detaylara dikkat ettiğiniz sürece adım atmaktan korkmayın, geleceğinizi yaratmaktasınız.

BOĞA

Yine fedakârca hizmet etmeye çok hazırsınız. Yaratıcılığınızı arttırmak için belki biraz içe dönüp kendinizi dinleyebilirsiniz.  Özel yaşamınızda, ilişkilerde, hatta iş hayatınızda önemli başlıklar gündeme gelecek olabilir. Bir konuyu yönetemiyorsanız, belki de sessiz kalıp bir süre izlemek en iyisidir. Önce  olanları sindirin, sonra nefes alın ve tekrar yola koyulun.  

İKİZLER

Bireysel özgürlük alanınızı korurken topluma fayda sağlayacak yaratımlarda bulunmanız ödüllendirilir. İlişkiler konusunda yeni bir yol ve yöntem belirlemeniz gerekebilir. Sosyal ortamlarda bulunmak, dostlarla vakit geçirmek, mutlu ve huzurlu hissettirerek enerjinizi arttıracaktır. Toplum önünde, topluma örnek olacak ve ilham verecek işlerde kazanırsınız.

YENGEÇ

Kariyer hayatınıza yatırım yapma zamanı.  Yeni bir mesleki kimlik edinmek için harekete geçme cesareti göstermelisiniz. Otoriteyle çatışmamaya gayret edebilirsiniz. Tanınmaktan ve yeni işlere başlamaktan korkmadığınızda başardığınızı göreceksiniz. Siz, yeni bir kariyer planını değil; başarılı bir kariyer planı sizi kovalıyor uzun süredir, bırakın yakalasın artık sizi.

ASLAN

Uluslararası ticaret yapmak isteyebilirsiniz, mesela. Yabancı ülkeler, kültürler konusu yeniayda ilginizi çekecektir. Cesaretle ve dikkatle her şeyi başarabilirsiniz. Yaşam felsefenizin yeniden yapılanmasına sebep olacak deneyimlerden geçeceksiniz. İnanç ve düşüncelerinizde dönüşüme direnmediğinizde eğitim ve hukuk alanındaki beklentileriniz olumlu sonuçlanır. 

BAŞAK

Maddi-manevi ortak değerlerin adil paylaşımına özen gösterenler, dışardan gelecek yardımlarla desteklenir. Miras, nafaka ya da borç-kredi konularında dışardan aldığınız maddi destekler ya da beklentiler sizi gerebilir. İçinizde bir heyecan yaratmayan, mutlu hissettirmeyen bir işe soyunmayın. İş, aşk, para, konu ne olursa rehberiniz sezgileriniz, iç huzurunuz olsun.

TERAZİ

İkili iş ve ilişkiler (evlilik, ortaklık) konularında adil ve dengeleyici olan güçlenir. Geçmiş muhasebeler kapanırsa yeni defterler açmanız mümkün. Geçmişin ne hüznüne ne neşesine takılıp kalmayın. Mahkeme sürecindeki konular olumlu sonuçlanır. Mevcut iş birlikleriniz açısından çok önemli, faydalı gelişmeler yaşanabilir.

AKREP

İş-çalışma ortamına dair yeni düzenlemeler yapmak isteyebilirsiniz. Hatta bu düzenlemeler sağlık, spor gibi ertelediğiniz konulara vakit bulmanızı sağlayabilir. Çok çalışan, yeni başlayan işlerinde sürekliliği sağlayan desteklenir. Yeni ofis ve yaşam alanlarına kavuşmakla ilgili adımlar atabilirsiniz. Akışa bırakmayı başardığınız konularda dahi olumlu gelişmelerden bahsedilebilir.

YAY

Aşk, sahne, sanat, çocuk konusunda riskli kararlar almaya açık hale gelirsiniz. Bu konuda cesur ve gerçekçi olduğunuz oranda destek görebilirsiniz. Pek çok davranışınızın güvende kalma dürtüsüyle bağlantısı olduğunu göreceksiniz. Gerçek niyetinizin, unuttuğunuz idealinizin yaşamınızdaki önemini yeniden fark edin. Daha aşk, daha ben, daha keyif demeniz gereken bir dönemdesiniz.

OĞLAK

Genel olarak kök duygu ve düşüncelerinize ulaşmakla ilgili çalışmalar yapanların olumlu sonuçlar alabileceği bir dönemdesiniz. Kendini çözen ve öz arzusunu keşfeden, gerçek bir ev ve yuva sahibi olur.  İşe ve sorumluluğa sığınarak yaşamaktan vazgeçin. Ruhunuzun arzusu, yaşama dahil olmak. Çatışma içinde olduğunuz kişi ve konulara uzaktan bakmayı deneyin, rahatlayın biraz.

KOVA

Yakın çevrenizle sevgi ve şefkat diliyle iletişim kurun. Ticaret, eğitim, medya konularında destek alabilirsiniz. Zamana bir göz atın; geçmiş, şimdi, gelecek konusunda realist davranın. Uzun zamandır kendinizi ertelediniz, şimdi tam da kendinizi mutlu etme zamanı. Kendinizi geliştireceğiniz, yaşamınıza yeni hazlar ve tatminler ilave edebileceğiniz güçlü bir dönemden geçmektesiniz.

BALIK

Borç ve alacaklar konusunda adil olan, maddi manevi değerlerde artış yaşar ve yaşamı daha keyifli konforlu hale gelir. Yenilgiyi aklınıza bile getirmeyin, hayal etmeye ve çalışmaya devam edin. Yaşamınız gerçekten maddi açıdan değişecek. İster sihirli bir değnek dokunsun, ister çevreniz desteklesin, o hayat daha iyi bir yöne doğru ilerleyecek.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

 

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri