Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Gerginlik ve baskı neticesinde yeniyi yaratmak kare açı işlevlerindendir. Satürn - Uranüs sürtüşmesinde eski-yeni, yaşlı-genç, geçmiş-gelecek, geleneksel-yenilikçi vb. çatışmanın tarafları olacaktır. Geleneksel yapı; yenilikçi, geleceği işaret eden her fikir ve düşünceyi tamamen sindirmek ister. Otorite, özgürlüğü kısıtlayarak baskıcı tutumu abartırsa isyanla karşılaşır. Geleceği işaret eden yenilikçi tüm kişi ve kurumlar eskiyi yıkma taraftarıdır. İki zıt güç, düşünce, anlayış, yöntem, sistem ya da yapı, diğerini silmek ve üstünlüğünü kabul ettirmek ister. Kare açının nihai hedefi; geçmişi geleceğe, eskiyi yeniye, yaşlıyı gence uyumlamaktır. Uzlaşma sağlandığında, zorlu bir süreçten güçlenerek çıkmak mümkün olacaktır. Makul olan, geleceği yaratırken tecrübeyi kullanmaktır. Uzlaşmayı seçenler, geleceklerini yaratma, Tanrı’yla iş birliği yapma yeteneği geliştirebilir. Dünya ise bu sürtüşmeyi teknolojide ilerleme şeklinde deneyimleyebilir.

Haberin Devamı

İnsan, her şey yolundayken ilerleme kaydetmez. Baskı yaşadığımız her deneyim gibi, Satürn-Uranüs karesi de ilerleme şansıdır. Şu ya da bu baskıya rağmen ne yaptığımız, bizi bize ve kolektife tanıtır. Yoluna çıkan her şeye ve herkese rağmen sebat eden, kare açının kazananı olacaktır. İradi ve idari gayret, karşılıksız kalamaz.     

İç dünyanızda dengeyi kurduğunuzda, çatışmalardan kaçınmanız kolay olacaktır. Alışık olduğunuz düzen korunduğunda kendinizi güvende ve güçlü hissediyor olabilirsiniz; ancak dönemin gerekleri arasında yenilenme, ilerleme, daha işlevsel olana tabi olmak vardır.   

Kare açıyı nasıl karşılamanız gerektiği konusunda birkaç öneride bulunabilirim. ‘’Özgürlük sizin için ne ifade ediyor?’’ yeniden tanımlayın. Tüm zincirlerden kurtulmaya ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayın. Özgürlük ve değişim konusunu abartarak, sorumluluklarınızdan kaçmadığınızdan emin olun. Zorluklar ve baskı varsa kolay büyüme fırsatı da vardır. 

Burçlarınıza göre özgürleşme ihtiyacı duyduğunuz alanlar ve sorumlulukları abarttığınız konular nelerdir?

Koç

Artan bireysel sorumluluklarınız sebebiyle maddi-manevi alanda baskı hissediyorsunuz. Sosyalleşmeye ihtiyacınız var. Mevcut arkadaşlarınız veya yeni bir çevre, baskı hissettiğiniz her alanda güçlenmenizi sağlayabilir. Maddi alanda büyüme bekliyorsanız toplumsal sorumluluklarınızı özenle yerine getirmelisiniz.

Haberin Devamı

Boğa

Yaşadığınız alanın değişmesine gerçekten ihtiyacınız var. Yeni bir imaj sahibi olmak, genel sağlığınıza özen göstermek, kendinize vakit ayırmak size iyi gelecektir. Kariyer hayatınızda değişiklik veya terfi beklentisi içine girmiş olabilirsiniz. Bu değişimin, yeniliğin gereklerini yerine getirdiğinizden emin misiniz? 

İkizler

İç dünyanız karışmış, korkularınız ve kaygılarınız yüzeye çıkmış olabilir. Yaşadığınız baskı, uzaklara giderek özgürleşmek istemenize sebep olabilir. Yaşam felsefeniz değişmese de yeni bir yol haritası belirlemelisiniz. Zihinsel olarak özgürleşmek, daha ileri hayaller kurmanıza vesile olacaktır.   

Yengeç

Arkadaş çevresi ve toplumsal faaliyetler sizi bunaltmış olabilir. Göreve dönüşmüş ilişkilere ara vererek, hem beslendiğiniz hem beslediğiniz ilişkiler kurabilmelisiniz. Spiritüel alana yeni bir adım atmak sizi özgürleştirebilir. Artık yeniden doğmanın (yeni bir farkındalığa ulaşma) vakti gelmiştir.

Haberin Devamı

Aslan

Aşk ve iş ilişkilerinde nefes almaya ihtiyacınız var. Kariyerinizi korumak için gereğinden fazla sorumluluk almış olabilirsiniz. Mesleki tanınırlığınız sizi tatmin etmiyorsa, daha özgün bir yaklaşıma ihtiyaç var demektir. İkili ilişkilerde sorumlulukların eşit paylaşımına özen gösterin.

Başak

Bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak, yaşam biçiminizi değiştirmenize dolayısıyla sorumluluklarınızın artmasına sebep oldu. Günlük hayatınızı yeniden düzenlediğinizde daha iyi hissedeceksiniz. Özgün ve özgür hayaller kurmaya ihtiyacınız var. Yabancı kültürler, yeni eğitimler veya uzak seyahatler ufkun ötesine geçmenizi sağlayabilir. Yaşam felsefeniz değişecektir.

Terazi

Ortak gelirler ve harcamalar sizi bunaltmış olabilir. Çocuklarınızla ilgilenerek ya da yaratıcı yönlerinizi öne çıkararak enerjinizi dengeleyebilirsiniz. Aşk hakkındaki yerleşik düşünceleriniz değişmek zorunda. Bu alanda attığınız her olumlu adım, hak edişlerinizin elinize geçmesini hızlandıracaktır. Hukuki konularda beklenmeyen güzel gelişmeler olabilir.

Akrep

Evlilik ve ortaklıklar baskı yaratıyor olabilir. Ev alım-satımı ya da taşınmak size iyi gelecektir. İkili ilişkilerin sorumluluklarını yerine getirdiğinizden emin olun. Biz olmanın yeni modelini yaratabilir, kök inançlarınızdan özgürleşerek yuva kurmayı başarabilirsiniz.

Yay

Günlük rutinler ve iş ortamınız baskı yaratıyor olabilir. Kısa seyahatler ya da iletişime dair her tür yenilik sizi daha özgür hissettirecektir. İş hayatınıza ve arkadaşlarınıza dair kaçındığınız sorumlulukları yerine getirdiğinizde, yaşam kaliteniz yükselir. Doğru iletişim, rutini değiştirmenizi ve yaşamdan keyif almanızı sağlayabilir.

Oğlak

Yeni bir aşkın, yaratımın, hatta çocuk sahibi olmanın vakti gelmiş olabilir. Maddi-manevi tüm değerlerinizi yapılandırmalısınız. Yeni ve tamamen özgün değerlere sahip olmak, aşk yaşamınızı hareketlendirecek ve yaratımı arttıracaktır. Özgür yaratımlarınız, maddi sorunlarınızın kesin çözümü olabilir.

Kova

Ev, yuva ve kök ailenizle ilgili temel anlayışınız değişmeli. İçinizdeki o bitmeyen baskıdan kurtulmak için buna ihtiyacınız var. Daha bireysel bir yaklaşıma, kendiniz olmaya, kendi hayatınızı yaratmak için harekete geçmeye ihtiyacınız var. ‘’Ben’’ olma sorumluluğunu alan, ev-yuva sahibi olma, aile kurma konusunda desteklenir.  

Balık

Yakın çevre ve kardeş ilişkilerinde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. İçinize dönerek korku ve kaygılarınızla yüzleşme cesareti göstermelisiniz. Sezgisel olarak neyin yolunda gitmediğini ve hangi sorumluluktan kaçındığınızı biliyor olmalısınız. Şimdi o sorumluluğu yüklenerek, baskı hissettiğiniz iletişim, ticaret vb. alanlarda güçlenebilirsiniz.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri