Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Akıl oyunları

Dünya yaşamı, zihnin insana kurduğu ‘’kuralsız ve kusursuz’’ bir oyundur. ‘’Oyunda ben de varım.’’ deme biçimimiz ise hayatın sınırlarını oluşturur. Hepimiz içte ve dışta yeterliliklerimiz ve eksikliklerimiz olduğuna inanırız. Bu inanç, kendimize ve kendimizden başka her şeye çeşitli roller biçmemize, maddi-manevi kurallar koyup sınavlar yaratmamıza sebep olur. Oyuna, ‘’yaşamaya’’ başladığımızda, madde ya da manaya aşırı yönelirsek içimizdeki duygusal boşluk büyür. Bu boşluğu doldurmak huzur bulmakla eş anlamlıdır.

Haberin Devamı

Kurallar değişti

Yengeç dolunayı, oyunun kurallarının yeniden belirlenmesi gerektiğinin altını çizmektedir. Son yıllarda özünün kilidini açanların duygu, düşünce, inanç, ideal, hayal, hedef ve yaşam görüşleri değişti. Pek çok kişi, sürüp giden düzene karşı koyup çok sayıda insan ve ortamla bağlantılarını sona erdirdi. Kendini keşfetmenin doğal bir sonucu olarak da ruhsal denkliği olan kişi ve ortamlarla (görünür-görünmez) yeni köprüler kurdu.

Güvenlik için dönüşün

Dolunay, dönüşen hiç kimseyi aşk, para, sağlık, iş, aile veya sosyal hayatta baskılamaz. Hatta yeni ilişkiler kurmak, mevcut ilişkilerini sağlamlaştırmak açısından destek bile verecektir. Maddi-manevi bir daralma yaşıyorsanız yönelmeniz gereken yolu henüz fark etmediniz demektir.

Yılın ilk dolunayı maddi-manevi güven arayışı içinde olanları besleyecek güç ve niteliğe sahiptir. Siz, yeter ki başkalarının güvenlik duvarlarını yıkmayın. Ailenizin, evinizin, vatanınızın güvenlik ve huzuru için endişeliyseniz, siz önce birey olarak yapmanız gerekenleri yapın. Dolunayın ışığı bireysel ya da toplumsal pek çok gizli konunun ifşa olmasını sağlayabilir. Nihai gaye belirsizliklerin yarattığı güvensizlik duygusunun ortadan kalkmasıdır.

Vicdanınız kadar kazanırsınız

Vicdan, sevgi, şefkat, değer, madde, mana anlayışımız İlahi adalet yasalarıyla uyumlanmak zorundadır. Yollar ayrılırken akla gelen her konuda (tür, cinsiyet, statü, güç, zenginlik vb.) ayrımcı davranmamaya ‘’ekstra’’ özen gösterin. Yengeç dolunayı, kalp kırmayanların ellerinden tutar, besler ve şefkatle yol gösterir.

Haberin Devamı

Koç

Aile ve yuva anlayışınız köklü bir değişime uğramış olmalı. Aile büyüklerinin desteğiyle kariyer hayatınızı ilgilendiren önemli kararlar alabilirsiniz. Mesleki korkularınız iç huzurunuzu iyice bozmadan harekete geçmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken tek konu bu; değişimin kaçınılmaz oluşu. Erteleyerek zaman kaybetmeyin ve cesaretle ilerleyin.

Unutmayın, kök aile ve atalar ile toplumsal varlığınız arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Boğa

Yeni başlanacak eğitimler veya ufak seyahatler ticari adımlar atmanıza vesile olabilir. Yakın çevre ve kardeşlerinize kendinizi ifade etmek için çok zaman kaybettiniz. Yeni bir bakış açısına sahip olduğunuz anda ideallerinizi ve hedeflerinizi yaratmanın zor olmadığını göreceksiniz.

Unutmayın, yakın çevreniz ile ufkun ötesindeki hayalleriniz arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

İkizler

Maddi konuları güç ve güvenlik unsuru olarak görmekten vazgeçtiğinizde parasal anlamda iyileşme gelecektir. Sahip olduklarınızı ve paylaşım stratejilerinizi gözden geçirin. Maddi-manevi değerler açısından yeni bir bakış açısı geliştireceksiniz. Ortaklı plan ve projeleriniz müşterek gelir açılmasını sağlayabilir. 

Haberin Devamı

Unutmayın, size ait olan değerler ile paylaşılan değerler arasında (alma verme dengesi) köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Yengeç

Dolunayı ben-biz merkezinde deneyimleyeceksiniz. Yaşamınızda yapmak istediğiniz değişiklikler, ikili temasta olduğunuz kişiler (eş veya ortaklar) açısından ne anlama geliyor ya da karşınızdaki kişileri önceleyerek aldığınız kararlar sizi mutlu ediyor mu? Dolunay yaşamınızın pek çok alanında değişiklikler yapmanızı zorunlu kılacak.

Unutmayın, bireysel alanınız ile ikili ilişkileriniz (evlilik ve ortaklıklar) arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

 

Aslan

Yaşadığınız ruhsal baskıdan kurtulmanın en kolay yolu günlük akışı değiştirmektir. Her şeyi denediğiniz halde iş ve çalışma hayatınızda ivme yakalayamıyorsanız, yarattığınız sınırları aşmakta zorlandığınızı söyleyebiliriz. Başaramamaktan korkuyor olabilir misiniz? Belki de başarının sizdeki tanımı değişmelidir.

Unutmayın, günlük hayatınız ile iç dünyanız arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Başak

Gelecek planlarınız üzerine daha detaylı düşünmenin vakti geldi. Büyük hedeflere ve ilerlemeye değil, uygulanabilir sadelikte adımlar atmaya öncelik verin. Mühim olan ne istediğiniz ve neler yapabileceğiniz konusunda kendinize dürüst olmanız. Geleceğinizin sorumluluğunu almak anlamına gelen o küçük adımlar sizi büyük başarılara götürebilir.

Unutmayın, kolektife hizmet ile tutkularınız arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Terazi

Toplumsal bilinirlik ve statü hayatınızdaki en önemli şey olmamalı. Meslek hayatınızla ilgili temel korkularınız üzerinde mesai harcayın. Korkular geride kaldığında olaylar olumlu bir yöne evrilebilir. İç huzurunuzu öncelediğiniz mesleki kararlar alabilmelisiniz. İş, meslek konusundaki mevcut iletişim ve uzlaşma sorunlarını geride bırakabilirsiniz.

Unutmayın, kariyer hayatınız ile aileniz arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Akrep

Hayatınızdaki açmazlardan kurtulmak için bakış açınızı değiştirmek zorundasınız. Güvende hissetmek uğruna yakın çevreye, mevcut ilişkilere (iş, aşk) sıkışıp kalmak tuzaktır. Egonuz ve korkularınız yüzünden duygularınızı yok saymaya kalkmayın. Yeni eğitim ve iş fırsatları yakalayabileceğiniz seyahatleriniz olabilir.

Unutmayın, uzak hayalleriniz ile mevcut hayatınız arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Yay

Kendinizi başarılı ya da başarısız, kazanmış ya da kaybetmiş hissettiğiniz alanları gözden geçirin. Oklar sizden başka kişileri durumları işaret ediyorsa, muhakemeniz yanlış demektir. Gücü kendinizden almadığınız sürece kendi değerlerinizi yaratmanız mümkün olmayacaktır. Direnç noktalarınızı keşfedip törpülediğiniz oranda borç-alacak ilişkileriniz iyileşir.

Unutmayın, ortak maddi-manevi değerler ile sizin olanlar arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Oğlak

Dolunay sizin için ikili ilişkilerle sınanacağınız anlamına gelmektedir. Kurduğunuz her tür ilişkide kişisel doğrularınızda ısrarcı olmaktan vazgeçmeniz önerilir. Ortak karalar alıp, planlar yapabilmeyi öğrenmeniz ve tabii ki de uygulamanız gerekmektedir. İlişkilerinizi bir ileri aşamaya taşımadan ya da sonlandırmadan tekrar düşünmeniz iyi olabilir.

Unutmayın, evlilik hayatınız ile kişisel yaşamınız arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Kova

Günlük rutinlerinizi yeniden gözden geçirin. İş hayatınız ile ilgili temel korku ve kaygılarınızı gözden geçirerek bir planlama yapmalısınız. Beden ve ruh sağlığınızı koruyabilmek için yaşamınızı sürdürülebilir temeller üzerine inşa etmelisiniz. Dolunay, bundan sonraki hayatınızı önemli ölçüde etkileyecek kararlar almanın vakti geldiğine gerçek bir dönüm noktasında olduğunuza işaret etmektedir.

Unutmayın, ruhsal hayatınız ile günlük yaşamınız, iş hayatınız arasında köprü kurabildiğinizde tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Balık

Yaratımda bulunabildiğiniz, sahnede parlayabildiğiniz hemen her konuyu (aşk, para, iş, çocuklar, hobiler, tatiller vb.) geleceğiniz açısından gözden geçirin. Bugüne kadar yaptıklarınızın, sizi hayallerinize ne ölçüde ulaştırdığı konusunu mercek altına alın. ‘’Ben buradayım.’’ demekten yorulmuş olmalısınız. Artık farklı stratejiler veya yaratımlar ile varlığınızı sergilemenizin zamanı geldi.

Unutmayın, sahnedeki siz ile kolektif arasında köprü kurabildiğinizde, yani ‘’yaptığınız işler bütünsel değer taşıdığında’’ tamamlanmış ve güvende hissedersiniz.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgiler.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga

Facebook: @seckin.ilbuga

Twitter: @seckinilbuga