Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

7 Eylül Başak yeniayı yazımda, “Hedef belirleyin, planlayın, uygulayın” mesajını iletmiştim. İşte bu mesajı hayata geçirenler için gerçekten şahane bir dönemdeyiz. Yeniayda başlayan sürecin nihai sonuçlarıyla yüzleşmeye başlayabiliriz. Seçimlerimiz neticesinde yöneldiğimiz pek çok alanda bazı çözülmeler yaşanabilir. Başta aldığımız kararların doğru olup olmadığını düşünebilir, seçimlerimizin sonuçlarını sorgulayabiliriz. Kararsız hissetmemiz de çok doğaldır.

Geç kalmadınız, hala ''hedef belirle, planla, uygula'' yöntemiyle yaşamınızın idaresini ele alma iradesi gösterebilirsiniz. Unutmayın, her yeni yolun kendi dinamiği ve stratejisi vardır. Büyük değişimler, yeni gerçeklikler keşfetmemizi sağlar. Mühim olan, yaşamın her anının yüceliğinin keşfedilmesidir. Dolunay, pes etmeden ilerleme konusunda bizi kendimize getirebilir. Yeniden doğarken hepimiz yalnızız. Yeni bakış açıları ve yeni hayatlar bekliyor bizi. İleride yeni bir yolda buluşmak için çıkıyoruz bu yola. İster tamamen değişelim, istersek her şeyi sıfırdan inşa edelim, yolculuk asla bitmeyecek.

Haberin Devamı

Bir yandan ödüller, başarılar, maddi manevi sevinçler yaşarken, öte yandan dolunayın özel sorusunu yanıtlamanız gerekiyor. Bu soruya cevap vermeden önce sınırlı zaman bilincine tutsak olarak şu olacak, bu değişmez vb. düşünce kalıplarına veda etmek gerekir. Zira her şey ''anda'' değişebilir ve bunu değiştirmek sizin elinizdedir. Ana konu, mevcut deneyimin size ne öğretmek istediğidir.

İlkokula başladığınızda okuma-yazma, basit matematik, tarih, coğrafya vb. konuları ele alan bir eğitim planına tabii olursunuz. Eğer okuma yazma ve diğer konuları zaten biliyorsanız, okula devam etseniz dahi sizin için zorlayıcı bir süreçten bahsedilemez. En fazla bildiğinizin tekrarından sıkılabilirsiniz. Diğer arkadaşlarınıza destek olarak süreci hızlandırıp ''sınıfça'' ileri bilgilere geçebilir ya da arkadaşlarınız öğrenirken, sıkılıp şikayet ederek gün doldurabilirsiniz. Bu örnek, dünyanın tabi olduğu evrim programına çok iyi bir örnektir. Peki ‘’Okuma yazmayı yeni öğrenecek olanlar ne yapacak?’’ diyebilirsiniz. Onların da diğer arkadaşlarına başka başka alanlarda destek vereceğine emin olabilirsiniz. Her birimizin diğerinden öğrenecekleri var.

Haberin Devamı

Balık dolunayında ''arkadaşlarımıza yardım etmek isteyip istemediğimizi, onlarla aynı sınıfta olduğumuzun farkında olup olmadığımızı ve birliğe katkımızı’’ sorgulayacağız. Bu sorgulama yeniden doğma sürecinizin arifesidir. Sevgi, uyum, barış ve adalet içinde bir yarına doğmak için karar vermeli ve uygulamaya geçmelisiniz. 

Heplik-hiçlik, soyut-somut, iyi-kötü, siyah-beyaz, aklınıza gelen her tür ayrım içeren bakış açısından arınma sürecindeyiz. Yeniden doğmak için tamamlanmak ve eski hesapları kapatmak gerekiyor. Standart düşünce kalıplarından özgürleşme vakti geldi. Bir yandan sınırlardan kurtulup temel kuralların değişmesine hizmet edeceğiz, öte yandan bu konuda bildiklerimizi bilmeyenlere öğreteceğiz.

Öğretici, karşısındaki kişilerin verilecek bilgiye ruhsal-duygusal-zihinsel ve fiziksel denkliğini ölçebilmelidir. Bireye ya da kitleye hazır olmadığı açılımlarda bulunmak her zaman arzu edilen sonucu vermeyecektir. Kimi aldığı bilgiyle şoklanır ve bilinç sıçraması yaşayarak farkındalık kazanır, kimi ise bu erken bilgi ile sarsılır ve hayatı daha karmaşık bir hal alır. 

Haberin Devamı

O sebeple insanların sarsılıp korkmasına neden olacak açıklamalar yerine, bütünsel bir yaklaşım devreye alınmalıdır. İnsanın yegane görevi kendini Tanrı’ya adamak değildir. İnsan kendini, benliğini ortaya çıkarmaya adamalıdır. Tanrı’nın nasıl düşündüğüne dair rivayetler veya yorumlar yaparak onu doğasından alakasız bir forma sokmaktan vazgeçmelidir. Odağınız ne Tanrı’nın gözüne girmek, ne de onun yerine düşünmek değildir. Şimdi, şu an, nerede, ne yaşıyorsanız, Tanrı’nın varlığını orada bulmanız gerekecektir.  

Soyut-somut ayrımının kalmayacağından sıkça bahsediyorum. Nötr bilince ulaşmak insanlık için daha ileri bir hedefken, mevcut koşullar nedeniyle öne çekildi diyebiliriz. Bu hedefe ilerlerken tüm insanlar arasındaki bilinç farklılıkları iyice su üstüne çıkacaktır. Tüm bu farklılıklar da önce kabule geçilmesi gereken alanların altını çizer. Belli kalıplar yıkıldıktan sonra döngü tekrar başlayacak ve yeni deneyimlerin içinden geçilecektir. Küçük gruplar birleşerek zenginleşecek ve büyük gruplara dönüşecektir.

Tuzak ise Tanrı kibrine kapılmak olabilir. Dolunay, vizyon sahibi olduğunuz alanı ortaya çıkarmanızı arzuluyor.

Korkmadan tamamlanmaya cesaret edenlerin kazancı geride bıraktıklarından değerli olacaktır.

Koç

Kurban ya da kahraman gibi hissettiğiniz, korkup sınırlandırıldığınız her durumu mercek altına alın. Belli ki  daha geniş bir bakış açısı geliştirmeniz ve tamamlamanız gereken alan burası. Sezgileriniz ve mesaj içeren rüyalar size destek sunabilir. İş ortamı ve çalışma arkadaşlarınız ile ilişkileriniz açısından da bir öz değerlendirme yapın.

Boğa

Geleceğe yatırım yapmak yarını güvenceye almak mı, yoksa şimdinin tadını çıkarmak mı? Sosyal etkileşimde bulunduğunuz anlarda en yüksek hazza ulaşabilirsiniz. Alkış ve onay ihtiyacı duyuyor olmak sizin yakıtınız, yani öz değer konusunun dışında sebeplerle sahnede ve alkışlanıyor olmalısınız. Bu sizin bütüne katkınız.

İkizler

Kariyer hayatı vizyonunuzu sergileme alanınız. Toplumsal bilinirliğinizin artması, yaptığınız işlerin hak ettiği değeri görmesi beklenebilir. Yatırım ve yaratımlarınız yeni bir yuva ve aile kurmanızı destekleyici olabilir. Statünüzü etkileyen gelişmeler bireysel yaşamınızı yüceltmenin yanı sıra topluma yarar sağlamanızı sağlayacak niteliktedir. Birliğe hizmetiniz liderlik, yol göstermek veya örnek teşkil etmek olabilir.  

Yengeç

Yeniden yaşamaya başlamakla, eski hayatınızda sıkışıp kalmak arasında git-geller yaşıyorsunuz. Bilinenin ötesine geçmek, yeni tercihler ve keşifler yaşamak istiyor olabilirsiniz. Bu çok yeni bir gündem maddesi olmayabilir. Mevcut düzeni korumak adına yaşamdan mı kaçıyorsunuz, yoksa yaşadığınızı hissetmek için macera mı arıyorsunuz? Sizin mucizeniz bu soruya vereceğiniz cevaba bağlı olabilir. 

Aslan

Sahip olmak, ait hissetmek konularında bir sorgulama yaşayabilirsiniz. Maddi- manevi alanda ortak kazanç ve yatırımlar artabilir. ‘’Benim olana mı bizim olana mı öncelik vermeliyim?’’ demeden başarıyı hedefleyin. Herkesin kazandığı bir sonuç daha değerli, daha anlamlı ve bereketli olabilir. Beklenmeyen maddi destekler ( yatırım, ortaklık, kredi vb.) almanız muhtemeldir. İnsan sadece verirken paylaşmaz. Siz de alırken paylaşma yürekliliğini göstermeyi deneyin.

Başak

İkili ilişkiler, ortaklar, uzun soluklu aşk ilişkileri sizin besleneceğiniz ve beslediğiniz alandır. Ne yapmalı veya nasıl yola devam etmeliyim diye düşünüyor olabilirsiniz. Bir ilişki içinde ben olmayı sürdürebilmek ve mutlu mesut yaşamak sizin başarı öykünüz olabilir. Denge ve adaleti korumayı arzu ettiğiniz oranda benliğiniz ilişkilerle yücelebilir. Sizin ilişkilerde gösterdiğiniz incelik dolunayda sorgulanacaktır. 

Terazi

İş hayatınızla ilgili konular ve iş arkadaşlarınız dolunayda tamamlanmanız gereken alanı işaret ediyor. İş hayatındaki varlığınız veya alışkanlıklarınız karşılanamadığında hiç olmaktan korkuyorsunuz. Hedefiniz belli ve yapılması gerekenleri yaptıysanız, yani ne istediğiniz konusunda netseniz, dolunay sizi iş konusunda tamamlanma noktasına ulaştırabilir. Sıkıntılı geçen bir sürecin ardından aydınlık bir yarın beklemelisiniz. 

Akrep

Aşk, çocuklar, sahnede olmak, yani hareket ve eğlence size yaşadığınızı hissettirebilir. Duygu durumunuz ya hep ya hiç eşiğine gelmenize sebep olabilir. Kalabalıklar içinde yer alarak, sosyal etkileşimlerde bulunarak aşk arayışınızı hafifletmeye çalışıyor olabilirsiniz. Sizin, aşkın yeni bir tarifini yapmaya ihtiyacınız olabilir. Doğanızı reddetmek değil, tutku duyduğunuz yepyeni kişi ve alanları keşfetmek size iyi gelebilir. Ne istediğiniz konusunda netseniz, dolunay size aşkı verebilir.

Yay

Tam ve eksik hissettiğiniz alan kariyer ve yuva başlıkları olacaktır. Nereye ait olduğunuz konusunda hala karar veremediyseniz, dolunay size bu konuda yol gösterecektir. Yuva ve var olmak istediğiniz mesleki hedeflere yönelik ‘’hedef, plan, uygula’’ üçgeni içine giren yaylar ödülleri görecektir. Yaşamınız için gerçekten güçlü ve önemli başlangıçlar yaşanabilir. Bu dolunayda aidiyet konusunda yeni bir bakış açısı  geliştirebilirsiniz.

Oğlak

Hep mi hiç mi, elinizin altındakilerle yetinmek mi, yoksa uzak hedeflere yoğunlaşmak mı şeklinde bir sorgulama geçirebilirsiniz. Yakın çevre ve kardeşler konusunda harcadığınız enerjinin takviye edilmesi gerekiyor. Şimdiye kadar gösterdiğiniz çabanın bu dolunayda sizi büyük hedeflerinize ve ertelediğiniz hayallerinize ulaştırması beklenebilir. Eğitim, iş, seyahat konularında yenilikler bekleyebilirsiniz.

Kova

Paranın yaşamınızdaki değerini görebildiniz mi? Paylaşmak ve birleşmek konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti, kendi değerlerinizi oluşturmak ve korumak için de göstermelisiniz. Parayla ilişkiniz sizin yaşamınızı düzene koyma sınavınız sayılabilir. Benliğinizi koruduğunuz her durum ve davranış kolektife ettiğiniz hizmettir. Dolunay, maddi-manevi zenginliklerle ilgili bir eşiği işaret edecektir. Her insan gibi sizin de istek ve ihtiyaçlarınız var ve buna öncelik vermeyi öğrenmelisiniz.  

Balık

Dolunay, bir ve bütün olma bilincini sizin üzerinizden dünya ile paylaşacak. Hep ve hiç arasında kaldığınız nokta ''Ben kimim?'' sorusunu sormanızı zorunlu kılıyor. Kim olmak ne yapmak istiyorsanız yapın, olsun. Benliğinizi biraz özgür bırakmanın vakti gelmiş olabilir. İkili ilişkiler ve ortaklıklar konusunda da rehber sizsiniz. Siz kimseyi yok saymayan ilişkiler geliştirdikçe mutluluk ve başarı sizi bulacaktır.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgiler.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri