24 Haziran 2021 Oğlak burcunda Dolunay

Ay ve Güneş karşı karşıya geldiğinde duygularımız ile benliğimiz arasında sıkışmış hissederiz.

Oğlak dolunayında, zıt kutuplar, öncelikle birey-toplum restleşir. Sürtüşme, çatışma yaşayan birey sayısı artarsa süreç kitlesel gerginliğe dönüşür. Bu sebeple iç dünyamızdaki belirsizliklerin sebebini gidermeye çalışmak, toplumsal bir görevdir. Her birimiz kendi huzurumuzu tesis ettiğimizde, toplum huzuru da sağlanır. Kazanmaya değil uzlaşmaya ihtiyacımız olduğunu hatırlayalım. Akıl ve vicdan dengede olduğunda çatışma arzusu yerini uyuma bırakır. İç dünyamızı anladığımızda, dünyaya olumlu yayınlar yapmaya başlarız. Kontrollü davranmayı başaran insan çok güçlü ve manen tatmin olmuş hissedecektir.

Haklı olduğunuza inanmak istiyorsunuz. Hatta haklı olduğunuzun herkes tarafından kabul edilmesine ihtiyacınız var. Bu şekilde hissetme sebebinizi araştırın. Geçmişte uğradığınız ya da uğradığınızı düşündüğünüz haksızlıkların yükü altında eziliyor olabilir misiniz? Yaşam görüşünüzü esnetmek, yüklerinizden kurtulmanızı sağlayabilir.

Duygularımızı reddetmek yerine onları anlamaya çalışmamız gerekiyor. Duygusal dayatmalarda bulunmakla bu dayatmalardan kendini koruyamamak arasında bir fark yoktur. Pek çok insan zaaf saydığı için duygularını görmezden gelir, bastırır ya da küçümser. Sevgi açlığı çeken çok sayıda insan da kaybetme korkusuyla manipülasyona yönelir. İnsan tutkularına hizmet etmek ve iradesini kullanmak arasında köprü kurmayı becerebilmelidir.

Maddi manevi hangi alanda beklenti içindeyseniz o konuyu merkeze almanız gerekmektedir. Yeterli motivasyona sahipseniz ve hedefinize ulaşmak için sorumluluk aldıysanız, başarırsınız. Size özel bir yetenek ve güce sahipsiniz. Dünya’ya bu özel gücü üst sınırda kullanmayı öğrenmeye geldiniz. Güç ve yetenekleriniz dünyasal nitelik ve niceliklerle ölçülmez. Ölçü birlik bilinci yolunda yapılan hizmettir. Bu gücü, topluma katkı için kullananlar ile kullanmayanların yollarını evrimsel yasalar ayıracaktır. İnanç güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Aynı ideale hizmet eden insanlar, yeni değerler yaratırlar. Bu dolunayda, şefkat ve sevgi dinamiklerimizi, sorumluluklarımızı, geçmiş ve geleceği sorgulayacağız. Bu sorgulamada kendinize geçer not verdiğinizde tamamlanmış, başarmış hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

Burçlarınıza göre tamamlanma yaşayacağınız konular nelerdir?

Haberin Devamı

Koç
Toplumsal imajınızı yenilemek isteyeceksiniz. Soru şu; yaşamımı daha anlamlı hale getirmek için kariyerimde ne tür değişiklikler yapmalıyım? Mesleki idealleriniz, eğer varsa hırslarınız üzerinde düşünün. Kariyerinizin yaşamınızda neden bu kadar önemli? Ailenizin istekleri, beklentileri ile imkanlarınız birbirini karşılıyor mu? Kariyeriniz hakkında duygusal kararlar almamaya ve çatışmadan kaçınmaya gayret edin.
Mesleki tutkularınıza ulaşmak için kendinizi heba etmeden önce düşünmelisiniz. İçsel bir dinginlik, gerçek arzunuzu bulmanıza (tamamlanmanıza) yardımcı olabilir.

Boğa
Hayata karşı yeni bir bakış açısı ve yeni bir duruş sergileme mecburiyeti hissedebilirsiniz. Etik, ahlak, yüksek idealler ve geleceğe dair beklentileriniz değişime uğrayabilir. Bu değişim düşüncede kolay, uygulamada zordur. Bu durum sizi yeni eğitim, yeni çevre veya yeni iş girişimi konularında arayışa itebilir. Şimdiye kadar yaptıklarınız ‘’dışında’’ bir şeyler yapmanız gerekiyor olabilir mi?
Uzak durduğunuz fikir ve düşünceleri kabule hazır hale gelmiş hatta çok faydasını görüyor olabilirsiniz. Unutmayın, sınırlı ve şartlanmış düşünmekten vazgeçtiğinizde tamamlanmış hissedersiniz.

Haberin Devamı

İkizler
Atacağınız her ileri adımın bireysel ve toplumsal bir büyümeye sebep olacağını biliyorsunuz. Gelirler, kazançlar, hatta yaşamın her alanında yeniden doğmak isteyebilirsiniz. Birlikte yeni yollara çıkmanın, sorumlulukları paylaşmanın yaratacağı güç ve güvenlik duygusuna ihtiyacınız var. Öte yandan kişisel alanınızı, size ait olan (maddi-manevi) değerleri korumak için direnç gösterebilirsiniz. Soru şu; iş birliği yapmak ve ilişkiye başlamak için şartlar uygun mu?
İşte de aşkta da cesur adımlar atmaya hevesli olabilirsiniz. Harekete geçmeden önce atılacak adımların hayallerinize hizmet edip etmediğinden emin olun.

Yengeç
İkili ilişkiler, ortaklıklar ya da evlilik konusunda ‘’vakti geldi’’ diye düşünmeye başladınız mı? Meli-malı demeden, yani bir tür zorunlulukla ve şartlanmışlıkla yola çıkmadan, bireysel sınırlarınızı gözden geçirin. Karşınıza çıkan aşk ve iş ihtimallerini bir görev ya da sorumluluk yerine getirir gibi değerlendirmeyin. ‘’Yola çıkalım, o değişir, ben değişirim.’’ düşüncesi ile harekete geçmeyin.
Sözler, akitler, anlaşmalar söz konusu olduğunda, ‘’Bu anlaşma, bu ilişki bana ne katar?’’ şeklinde dikkatli bir sorgulama yapmanız lehinize olabilir. Esas mesele, bir şeye başlamak değil, başlayan durumun size ve karşı tarafa öğretecekleridir.

Aslan
Sağlık, öz bakım, beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeniz, iş ve ev ortamınızda değişiklikler yapmanız gerekebilir. Hizmet alıp hizmet verdiğiniz her alanda eski alışkanlıklarınızı günün koşullarına uyarlamaya çalışacaksınız. Daha üretken olabilmeniz için geride kalması gereken çok şey var. Öfkeye kapılmadan, değişimden korkmadan, birilerini sizin gibi düşünmeye zorlamadan ilerleyin.
Tamamlanmış hissedebilmek için bildik başarı öykülerine ihtiyacınız yok. Şu sıra zorlandığınız ve yorulduğunuz konular hayatın size sunduğu ödüllerdir.

Başak
Romantik konular, aşk, çocuklar ya da yaratıcılığınızı kullandığınız herhangi bir alanda beklenmedik durumlar gelişebilir. Riskli yatırım ve deneyimlere hevesli olabilirsiniz, olmayın. Bu hevesler, şu anki yaşam şartlarınızı ne şeklide etkileyebilir? Artan eğlence arayışınızı, yaratıcı enerjinizi sergileme isteğinizi, sosyal sorumluluklarda rol alarak dengeleyebilirsiniz.
Önce iç dünyanızdaki belirsizliklerden kurtulun. Sizi en çok ne mutlu ediyor? Aşk, aile, çocuklar konusunda yaşanacak yüzleşme gerçek duygularınızı keşfetmenizi sağlayabilir. İşte o zaman duygusal bir doyuma ulaşabilirsiniz.

Terazi
Kökleşmiş duygusal bağımlılıklarınızdan arınmanız gerekli. Şimdiye kadar böyle hissettiniz, ancak böyle hissetmeye devam etmek zorunda değilsiniz. Duygularınız değişince ne kendinize ne de diğer insanlara ihanet etmiş olmazsınız. Ebeveynlik rolünüzü veya duygusal reaksiyonlarınızı daha yumuşak bir şekilde ifade etmeniz gerekiyor olabilir.
Kariyer hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda, gerginliği eve taşıyor olabilir misiniz? Kariyer hayatınızda alkış ve onay beklentilerini aza indirmeniz gerekiyor. Başarıyı yeniden tanımlayarak sınırsız beklentilerinizi dizginleyebilirsiniz.

Akrep
Yakın çevreniz sizi fazlaca meşgul ediyor olabilir mi? Kardeşler, arkadaşlar ve yakın çevre ile ilişkilerinizde yeni bir duruş sergilemeniz gerekebilir. Daha geniş düşünerek, büyük hayaller kurarak Dünya çapında projelere imza atabilirsiniz. İnanç ve ideallerinize ters düşmeyen eğitim, seyahat ve ticarette kazanırsınız. Gelecek hedeflerinize odaklanmanız ve sorumluluklarınızı yerine getirmeniz gerekmektedir.
Tutkularınız ve sorumluluklarınız arasında denge kurduğunuzda tamamlanmış hissedeceksiniz. Güçlü insan, ya duygu ve arzularının sorumluluğunu alır ya da yönlendirmeyi bilir.

Yay
Somut ödüller ve maddi kazançlar sayesinde amacınıza ulaşmış hissedeceksiniz. Yeni ortaklıklar, yatırımlar, projeler sizi daha güçlü ve değerli hissettirecek. Maddi konularda geldiğiniz nokta, güvende hissetmenizi sağlamaya yetecektir. Ne kadar ilerlediğinizi, çalıştığınızı, kazandığınızı, tasarruf ettiğinizi ve kazancınızı arttırmak için neler yapmanız gerektiğini gözden geçirin.
Tek başına başarabilecek olsanız da ortak girişimler, kazançlar tamamlanmış hissettirebilir. Şu ara manevi doyuma, desteğe ihtiyacınız olabilir.

Oğlak
Zihinsel, ruhsal, duygusal ve fiziksel alanda besleneceğiniz yeniliklere ihtiyaç var. Kendim için şunu yaptım, yapacağım demek istediğiniz neler var? Basit estetik dokunuşlar, spor ya da yepyeni bir projeye başlamak ister misiniz?
Bireysel alanda enerjiniz yükseldikçe ortaklıklarda, ikili ilişkilerde güçlü adımlar atabilirsiniz. Dolunay size ‘’Yaşam, kutlanacak bir deneyimdir.’’ mesajı vermek istiyor. Doğal olarak, sizi buna inandıracak çeşitli ödüller alabilirsiniz.

Kova
Hırsa kapılmadan, stabil bir ruh hali içinde olduğunuzda yaşamı daha kolay yönlendirebilirsiniz. Günlük yaşamınızı, iş hayatınızı düzene sokarken desteğe ihtiyacınız varsa dürüstçe dile getirin.
Soru şu; neyi başaramamaktan korkuyorsunuz? Neden harekete geçmiyorsunuz? Günlük yaşama dahil oldukça tamamlanmış hissedebilirsiniz. Kendinizden bile gizlediğiniz pek çok yeteneğinizi sergilemenin ‘’zamanı geldi’’. Farklılıklarınızdan dolayı yargılanacağınız devirler geçmişte kaldı. Geleceğe sahip çıkmak için şimdinin hakkını vermek zorundasınız.

Balık
Topluma katkı sağlamak için gruplarla çalışmak iyi hissettirecektir. Bireysel hedef ve hayallerinize, sizinle aynı ideale sahip kişilerle ilerlemek size çok şey kazandırır. Nihai hedefinize ilerlerken size destek olacak işlere, ortamlara ve kişilere merhaba diyebilirsiniz. Yürüdüğünüz yolda başarıyı ve sevinci paylaşmak, sizi daha da güçlendirecektir. Yaratıcı, yapıcı, şefkatli oldukça yaşamdan daha fazla keyif aldığınızı göreceksiniz.

Aşkta derinlik ihtiyacı duyuyorsanız kendiniz ve karşınızdaki kişinin gerçek duyguları ile yüzme cesareti gösterin.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgilerimle.

Bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga - @askinsifrelerikitap

Facebook: @seckin.ilbuga - @askinsifrelerikitap

Twitter: @seckinilbuga - @askinsifreleri