Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyanın gölgesi Ay’a düştüğünde, (Terazi burcunda) bir Ay tutulması yaşayacağız. Altında ezildiğimiz haksızlıkların, adaletsizliklerin, uygunsuzlukların, çirkinliklerin, karmaşanın, kavganın, krizin, mutsuzlukların bir kez daha farkına varacağız. Neyse ki ayağa kalkıp yeniden başlamaya gönlümüzde gücümüzde var. Değişmesi, dönüşmesi, sona ermesi gereken her şeyle vedalaşacak cesarete de sahibiz.       

Tutulmalar bir tür Kozmik alarm gibi çalışır. Durdurulamayacak, ertelenemeyecek bir zamanın geldiğine vurgu yapan bir alarm. Güneş tutulmalarının, Ay tutulmalarından daha büyük (etkileri-sonuçları) olduğuna dair yaygın bir inanış vardır. Güneş tutulmalarında elle tutulur, gözle görülür olayların yaşanması bu anlayışı destekler. Ay tutulduğunda 'uyanış, sarsıntı' iç dünyamızda, Güneş tutulduğunda dış dünyamızda yaşanır. Ay tutulduğunda, subjektif, yönetilemez ama yönlendirilebilir tarafımız, duygularımız, vicdanımız, maneviyatımız sarsılır. Güneşte ise benliğin, egonun, kişiliğin, fizik dünyanın kuralları, koşulları sarsılır.  Tutulmalar varoluşa uzanan dev bir hafıza taşır. Sonsuz geçmiş ve sonsuz gelecekle bağlantılıdır. Etkilerinin altı ay, bir sene süreceğine inanmak, yüzeysel ve eksik kalır. Adeta bir devri açar bir devri kapatır. Tutulmalar kolektif düzlemde daha anlamlıdır. Zira bir devri açıp bir devri kapatır.  

Haberin Devamı

Terazi burcunda Ay Tutulması'nın ana konusu barıştır...  

Tutulma diyor ki İnsanlık, sorunları savaşarak çözmeyi erdem sanan sistemleri ve liderleri elemek zorundadır. Barış için gerçekçi adımlar atabilecek sitemler geliştirilmeli, desteklenmeli. Halihazırda ‘’evde, işte, okulda, mahallede, ülkede, gezegende ’’ barışçıl ’’ bir alternatif yoksa, yaratmak zorundasın. Barış alarmı çalıyor sorumluluk al ve gereğini yap… 

Korkunç bir belirsizlik içindesin ama toparlanıp devam etmek zorundasın. Her olayın, duygunun, deneyimin içindeki eşsiz aydınlığı dışarıya çıkardığında Dünyan ve hayatın değişir. Tutulma, adil, dengeli, huzurlu yaşamak niyetinde olanlara şunu öneriyor; romantik partnerlerinizle, ortaklarınızla, dostlarınızla hatta rakiplerinizle olan ilişkilerinizi gözden geçirin. Yapılması gereken değişiklik ve iyileştirmeler hakkında bir fikrin olsun…   

Haberin Devamı

Ay tutulması Terazi kimliğinde olduğuna göre; denge, huzur, uyum, hak, adalet, ikili ilişkiler, duygularımız ve barışı konuşacağız. Bu konularla ilgili bir sorunun yoksa şahane bir hayatın olmalı. İstediği hayatı yaşayan, şanslı birisin… 

İstediğin hayatı yaşamıyorsan, ‘’sınırsız olasılıkları’’ ıskalamış olmalısın. Sınırsızı sınırlamak sandığından daha kolay, olmuştur. Şartlanmış bilincinle bunu kolayca yapabilirsin. ‘’Olmaz, yapamam, başaramam’’ dediğinde yaydığın enerjinin gücünü hayal dahi edemezsin. Yani olumsuz bakış açınla akışı kesen sensin.   

Düşüncenin, gücü niyetinde saklıdır. Bu nedenle aynı şey, farklı bir niyetle veya farklı kişi tarafından söylendiğinde farklı sonuçlar yaratır. Düşünceye güç veren niyetini de besleyen duygudur. Niyetini oluşturan duygular, korkuların tarafından esir alındığında güzeli yaratamazsın. Bu tutulma, cesaretinin arkasına saklanmış korkuların varsa onları serbest bırakır.   

Haberin Devamı

Ortada bir nefsi müdafaa konusu yoksa asla çatışmaya girme. Zira nefsi müdafaa yoksa cesaretten değil cahillikten (zamanın ruhuna ulaşamama) bahsedeceğiz. Duygusal hassasiyetinin arttığı bu dönemde niyetler çok önemli. Saf ve duru bir niyet kalkanından daha güçlü bir koruma olamaz. En temiz niyetlerinin vücut bulabileceği bir tutulma enerjisinden geçtiğini unutma. Her şeyi sıfırlamak, gölge ve sislerden kurtulmak, aydınlığa geçmek mümkün. Var gücünle mümkün olan herkesle uzlaşmaya çalış. 

Kendi iç krizini çözemeyen, dışarıdaki çatışmaları körüklemekten haz alır.  Huzuru olmayan kişi, eşinin, dostunun, düşmanının huzursuzluğundan tatmin olur. Kendi problemlerini çözüme ulaştıramayan aile, toplum, ülke, kıta, Dünya içinde durum böyle. İnsan, insanlık kendi huzurunu korumak yerine, dışarıdaki krizleri büyütmeyi tercih ediyor.  

Nasıl huzura ulaşacağız? 

Kader sandığımıza yani bireysel planımıza uygun yaşayarak. Bireysel planının ne olduğu hakkında fikrin yoksa BİREYSEL DOĞUM HARİTANI ANALİZ ETTİRMELİSİN. 

Değerlerinle uyumlu bir yaşantın yoksa yaşayan sen değilsin. Varlık amacını yerine getiremiyorsan, tatmin olduğun bir hayat yaşamıyorsan, yaşıyorum, diyemezsin. Beğenilerin, değerlerin, yeteneklerin, ideallerindir seni sen yapan.  

İdeallerine, hedeflerine, hayallerine giden yolu bulmaya ve buna uygun yaşamaya çalışmalısın. Öncelikle hayallerin tamamen sana ait olsun. Annenin, eşinin, kızının, patronunun, toplumun senden beklentileri hayallerine yön vermesin. Sana ait beklentilerin yaratımından sen sorumlusun. İnsanın tek değişmez kaderi, ilerlemek, gelişmek ve tamamlanmaktır. O halde ilerle…  

İyi biri olmak, adil olmak, dürüst olmak, hoşgörülü olmak, ahlaklı olmak vb. önemlidir. Ancak manevi hayatta olduğun kadar maddi hayatta da etkin biri olmalısın. Tutkuların, yeteneklerin, isteklerin ve bunlara erişmek için yaptıkların ve yapmaktan kaçındıkların da sana dair. Dünyasal isteklerine ilerlerken sergilediğin performansın kadar varsın bu hayatta.  

İyi biri ol ama para, aşk, ün (Dünya nimetleri) ne istiyorsan onu yaratma ve kendine çekme becerini de geliştir. Mesele zengin, ünlü, başarılı olman değil, ‘’yaratımı, oldurma enerjini’’ aktive edecek bilinç düzeyine ulaşman. Tabii bulunduğun düzeyin hakkını vererek yaşaman.  Dünyasal ihtiyaçlarını reddetmen olmuş, ermiş, tamamlanmış olduğun anlamına gelmez. Bu dönemde para kazanmak, tasarruf edebilmek, parayı değerlendirebilmek ileri bir bilinç düzeyine erişmekle ilgilidir.   

Unutma ki belli bir manevi olgunluğa erişmişler hayali hayata geçirmekte daha başarılıdır. Yoklukta, kıtlıkta, hastalıkta, savaşta maneviyatına güvenilen kişilerden yardım istenmesi bundandır. Tüm zenginler, ünlüler, başarılı kişiler ileri bir tekamüle sahip oldukları için başarılı olmadılar, elbette. Kişi ileri bir bilince sahip olmadığı halde zengin, başarılı veya ünlü olabilir. Onlar için, maddi-manevi bolluk bir çabanın, niyetin ödülü veya bir acının kefareti bile olabilir. Günün sonunda; kendileri yaratmış olmasalar da sahip olduklarıyla (para, ün, sağlık, güç vb.) doğru bir ilişki kurmayı başarmış olmalılar. Belli bir bilince ulaşan kişi isteklerini kendi yaratacaktır. Borç-alacak gerekçesiyle ödüllendirilmez, hak ettiği için değil, taleplerinin sorumluluğunu aldığı için kazanır. Bebekken ihtiyaçlarını ebeveynlerin karşılar, yetişkin biri olduğunda istek ve ihtiyaçlarını kendin karşılarsın.  

Yaratıcı zihin 

Madem bulunduğun yer, yaratımda söz sahibi olunması gereken bir yer; nasıl yaratımda bulunacağını öğrenmelisin. 

Zihin yaratır. Değerlerinle uyumlu bir yaşamı, hayallerine giden yolu yaratır. Korkulu rüyalarının mimarı da zihnindir. Yaşamak istemediğin, korktuğun, çekindiğin olaylara odaklanırsan onu yaratırsın. Bazı özel koşullar endişenin seni koruyan bir kalkan olmasına yardım eder o ayrı. Yaşadığın her şeyin sorumlusu sensen neden barış, huzur, sağlık, bolluk yaratmayı denemiyorsun? 

Parlak, açık, özgür bir zihin ışık ve aydınlığı yaratır. Yaklaşan etkileri görür bilir, yönlendirir. Sisler içinde kaybolmuş bir zihin ise en çok korktuğunu, yaratır. Daima endişe ve kaygı içinde olmak hareket kabiliyetini sınırlar. Ne yaklaşan olayların farkına varabilir ne de onları yönetebilirsin. O halde ışık ve aydınlığı, seni mutlu edecek yarınları yaratacak parlak bir zihinle yola çıkmalısın. Akılcı, gerçekçi, iyimser, özgün, özgür, yeniliğe açık, maddi-manevi güçlü bir motivasyonu olan herkesin zihni ışıldar… 

Tutulma önerilerim… 

Tertemiz yeni bir hayat kurmaya niyet et. Yapmaktan pişman olduğun ayıp, günah, hata, yanlış ne varsa geride bırak ve tekrar yapma. Sen kendini affedersen Yüce Alemde seni affeder, rahat ol. Sana yeni hedefler, hayaller, planlar, projeler vb. lazım.  

Mesela almak istediğin araba için düzenli para biriktirmeye başla. Her gün küçük bir meblağ. (Biriktirdiğin para ile araba almanı beklemiyorum.) Hayallerin için istikrarlı davranmanı bekliyorum. Tasarruf ettiğin her kuruş o hayale ulaşmanı sağlayacak sayısız olasılığı harekete geçirecektir.  

Hayalindeki eve sahip olmak için neler yapabileceğini düşünelim. Küçük birikimler yap. Evini nasıl döşeyeceğinle ilgili hayaller kur, ilham veren dekorasyon önerilerine kulak ver. Düzenli hayal kurmak ilk ödevin olsun. Yeter ki istikrarı elden bırakma. Hedeflerine çok uzak olduğunu düşündüğünde aşılmaz engeller yaratırsın, bunu yapma. 

Hayatının aşkını bulmak için yapman gereken çok basit. Önce nasıl bir ilişki istediğini sonra bu ilişkiyi nasıl biriyle yaşamak istediğini belirle. Bu tanımlama çok önemli mesela beni sevsin değil, sevgisini nezaket ve şefkatle göstersin gibi detayları gözden kaçırma. İlişkinin tanımı içinde şu öneride bulunabilirim huzurlu, mutlu bir evliliğim olsun demen yeterli değil. Huzur ve mutlulukla neyi kastettiğinin detaylarına ihtiyaç var. En önemli konu ise şu; her yeni güne hayatının aşkıyla karşılaşacak gibi başla. Hayatının aşkıyla ilk buluşmaya gider gibi gülümse, giyin kuşan vb.  

Tutulmanın önce kendinle sonra tüm insanlıkla uzlaşmana imkan tanımasını diliyorum. Burç yorumlarını, sana ilham vermesi dileğiyle aşağıya bırakıyorum.     

Koç 

Bu Ay Tutulması, ilişkilerinde yeni bir sayfa açma, daha derin bağlar kurma fırsatı sunabilir…  

Ay Tutulması, ilişkiler ve ortaklıklar evinde gerçekleşecek. Her tür ikili ilişkinde, önem verdiğin kişilerle iletişiminde denge ve uyum arayışı içindesin. Bu dönemde, ilişkilerinde adil olmayan durumları düzeltme arzusu duyabilirsin. Kendi ihtiyaçlarınla eşinin-ortağının ihtiyaçlarını dengelemen önemli. Denge ve eşitlik için attığın her adım desteklenir. Bu süreçte, ilişkilerdeki belirsizliklerin üstesinden gelmek için iç sesine güven. İlişkilerindeki niyet ve beklentilerini gözden geçir. Bu tutulma, ilişkilerinde sağlam temeller oluşturmak için eşsiz bir fırsattır. İlişkilerindeki çatışmaları çözümleme kapasiten arttıkça uyum ve huzur yaratacaksın. İç huzurunun sürmesi diğer insanların, dünyanın barış içinde olmasına bağlıdır. 

Bu dönemde, karşılıklı anlayış ve adil davranış önem kazanıyor. Kendi değerlerine odaklan ve ilişkilerinde öz değer yarası almaktan korkma. Uzun zaman sonra başarıların nedeniyle kendinle gurur duyacaksın. 

Boğa 

Bu süreç, kendini geliştirmen ve iyileştirmen için mükemmel bir fırsat. Sağlık ve iş hayatında yapılacak değişiklikler, genel yaşam kaliteni artıracak… 

Bu tutulma, günlük rutinler, sağlık ve hizmet alanında gerçekleşiyor. Günlük yaşamında denge ve uyumu bulma çabası içindesin. Bu dönem, iş ve sağlık rutinlerinde reform yapma şansı veriyor. Verimliliğin artabilir. Daha sağlıklı bir yaşam tarzı seçmelisin. Kendine bakım yapma, sağlığına öncelik verme ve çalışma ortamında iyileştirmeler yapma zamanı. Stres yönetimi ve zihinsel sağlık, bu dönemde özellikle önemli hale geliyor. Günlük görevlerin ve sorumlulukların yarattığı baskıyı hafifletmek için pratik çözümler bulabilirsin.  

Bu tutulma, kendini ihmal ettiğin alanlarda denge sağlanmana yardımcı olacak. Düzenli ve disiplinli bir yaklaşım, hedeflerine ulaşmanda önemli bir rol oynayacak. Kendi görkemini reddetmekten vaz geçeceksin. 

İkizler 

Kendi yeteneklerini ve tutkularını keşfetmek için mükemmel bir dönem. Yaratıcı zihnin ve kalbin sayesinde daha mutlu olmayı başaracaksın… 

Bu Ay Tutulması, yaratıcılık, eğlence ve romantizm evinde meydana geliyor. Kendi yaratıcılığını ifade etme, hobilerine daha fazla zaman ayırma ve romantik ilişkilerinde derinleşme fırsatı bulacaksın. Bu dönem, içindeki çocuğu serbest bırak ve yaşamın keyifli yönlerini keşfetmeye çalış. Aşk hayatındaki güzel gelişmeler ve yaratıcılığın mutlu ve huzurlu hissetmeni sağlayabilir. Bu tutulma, romantik ilişkilerdeki ve yaratıcı projelerdeki niyetlerini gözden geçirmen gerektiğini hatırlatacak. Kendi mutluluğunu öncelemek ve kendini ifade etmek önem kazanıyor. Romantik ilişkilerde ve yaratıcılığını kullandığın diğer alanlarda adil olmayan durumları düzeltme fırsatı bulacaksın. 

Bu süreç, aşk ve yaratıcılıkta yeni başlangıçlar yapma şansı sunuyor. Sosyal ortamların, arkadaş çevrelerinin aranan ismi olacaksın.  

Yengeç 

Bu süreç, aile hayatınla ilgili güzel gelişmelere dikkat çekiyor. Aile kurmak, ev almak, taşınmak vb… 

Bu tutulma, ev ve aile hayatınla ilgili gelişmeleri merkeze alıyor. Ev, aile içinde denge ve uyumu bulma arayışı içindesin. Bu dönem, ev ve aile içi ilişkilerde adil olmayan durumları düzeltme ve huzuru sağlama çabasında olmalısın. Aile bağlarını güçlendirmek, yaşam alanını düzenlemek ve kişisel güvenlik duygunu artırmak ön planda. Bu tutulma, ev ve aile hayatındaki niyetlerini ve beklentilerini gözden geçirmeni sağlayacak. Kendi köklerine ve temellerine daha fazla odaklanmak, içsel huzurunu bulmana yardımcı olacak. Ev ve ailede dengeyi kurmak kariyer hayatını olumlu yönde etkileyebilir. Adil olmayan durumları oluruna bırakma, görmezden gelme, yapılması gerekeni yap, mutlaka.   

Ev ve aile hayatındaki değişiklikler, huzur ve güvenlik hissini arttırıyor. Kariyer hayatında beklentinin üstünde güzel gelişmeler yaşanabilir.   

Aslan 

İletişim becerilerin, bilgi edinme-öğrenme yeteneğin gelişiyor… 

Bu Ay Tutulması, iletişim, kısa seyahatler ve eğitim evinde gerçekleşiyor. İletişim becerilerini geliştirme, yeni şeyler öğrenme ve çevrendekilerle daha iyi bağlar kurma fırsatı bulacaksın. Bu dönem, fikirlerini ve düşüncelerini adil bir şekilde ifade etme ve başkalarından öğrenme zamanı. Kısa seyahatler ve yeni deneyimler ufkunu genişletecek. Niyetlerini, düşüncelerini ve beklentilerini ifade ederken daha dikkatli olmaya çalış. Karşı tarafın kendini ifade etmesine izin ver, yargılamadan sonuna kadar dinle. Kendini nasıl ifade ettiğin, öğrenme veya öğretme biçimin hakkında biraz düşün. Kendinle ilgili çok şey fark edeceksin.  Bu fark ediş, iletişimde adil olmayan durumları düzeltmene ve anlayışını geliştirmene yardımcı olacak. Dolayısıyla yeni bir hayat görüşüne sahip olacaksın. Geleceğini etkileyen köklü bir değişime adım atacaksın.  

Bu süreç, zihinsel ve sosyal alanda yeni başlangıçlar yapma şansı sunuyor.  

Başak 

Finansal durumunda gerçekleşen değişiklikler, daha büyük bir güven ve bolluk hissi yaratacak…  

Bu Ay Tutulması, maddi kaynaklar, değerler ve öz-değer evinde meydana geliyor. Finansal durumunu düzenlemeye, değerlerini korumaya ve öz-bakımına daha fazla zaman ayıracaksın. Bu dönem, maddi kaynaklarını adil bir şekilde yönetme ve kendine yatırım yapma zamanı. Finansal denge ve güvenlik arayışı içinde olmalısın. Bu tutulma, finansal ve kişisel değerlerdeki niyetlerini ve beklentilerini gözden geçirmeni sağlayacak. Kendi değerini ve neye değer verdiğini keşfetmek, içsel bolluğunu artıracak. Maddi kaynaklarla ilgili adil olmayan durumları düzeltmeye çalış. Maddi-manevi ortaklık ve paylaşımlarla (miras, nafaka, kredi, borçlar vb.) ilgili yeni durumlar gündeme gelebilir.   

Bu süreç, maddi ve manevi bollukta yeni bir dönemin başladığını müjdeliyor.  

Terazi 

Bu dönem, kendini daha fazla ifade etmen ve kendine daha fazla güvenmen gündeme geliyor… 

Bu Ay Tutulması, senin burcunda gerçekleşiyor. Kimlik, kişilik, dış görünüş ve başlangıçlar evinde hareketlilik var. Kendini yeniden keşfetme, dış görünüşünde değişiklikler yapma ve kişisel hedeflerine ulaşmak için yeni yollar keşfetme şansı bulacaksın. Bu dönemde, kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini öncelemen önemli. Kendine adil olmadığın durumları düzeltmeye ve hayatında yenilikler yapmaya çalışmalısın. Bu tutulma, kişisel niyetlerini ve beklentilerini gözden geçirmeni sağlayacak. Kendin hakkındaki düşüncelerini ve diğer insanların seni nasıl algılandığını değerlendirme zamanı. Kendinle, isteklerinle uyumlu ve dengeli yaşadığında ikili ilişkilerindeki sorunları da aşarsın.   

Kişisel gelişimine ve dış görünüşüne kafa yor. Bu alanlarda yaptığın değişiklikler, daha büyük bir öz-güven ve bireysellik hissi yaratabilir.  

Akrep 

Bu süreç, içsel dönüşüm ve ruhsal uyanış için mükemmel bir zamandır… 

Bu Ay Tutulması, bilinçaltı, gizli düşmanlar ve içsel çalışmalar evinde gerçekleşiyor. İç dünyanı arındırmaya, korkularınla yüzleşmeye ihtiyacın var. Dolayısıyla spiritüel pratikler, ibadetler, yürüyüş meditasyon vb. çalışmalara zaman ayırmalısın. Bu dönemi, içine dönerek, iç huzurunu yaratacak aktivitelere katılarak geçirmelisin. Kendi iç dünyanda adil olmayan durumları düzeltme, vicdanını rahatsız eden konuları çözüme ulaştırma, uğradığın haksızlıklara dur deme zamanı. Bu tutulma, içsel niyetlerini ve beklentilerini gözden geçirmene olanak sağlayacak. Bilinçaltı düşüncelerini ve gizli korkularını keşfetmeye çalış. Kendi içindeki karanlıkla yüzleşmek, daha fazla ışık ve berraklık yaratmanı sağlayacaktır. İçeride huzuru tesis edebilirsen günlük hayatın, iş hayatın, sağlığın her şey ama her şey yoluna girecektir.  

İç dünyana yapacağın yolculuk, daha büyük bir huzur ve bütünlük hissi yaşamanı sağlayabilir. 

Yay 

Bu süreçte, sosyal çevren yenilenebilir ve grup çalışmalarında aktif rol almak isteyebilirsin…  

Bu Ay Tutulması, arkadaşlar, sosyal çevre ve gelecek hedefleri evinde gerçekleşiyor. Sosyal çevreni genişletme, arkadaşlık ilişkilerinde denge ve uyumu bulma ve geleceğe yönelik hedeflerini yeniden değerlendirme fırsatı bulacaksın. Bu dönem, topluluk içindeki rolünü ve sosyal bağlarını gözden geçirme zamanı. Arkadaşlık ilişkilerinde ve topluluk projelerinde adil olmayan durumları düzeltme ve daha fazla uyum sağlama şansı bulabilirsin. Bu tutulma, sosyal niyetlerini ve beklentilerini gözden geçirmeni sağlayacak. Kendi sosyal çevrende ve topluluk içinde nasıl bir etki yaratmak istediğini keşfedeceksin. Sosyal çevrenin ve geleceğe yönelik hedeflerinin değişmesi hayatını daha anlamlı kılabilir. Yaratıcılığın artar, hayattan daha fazla keyif alır hatta aşk hayatını düzene sokarsın.  

Geleceğine yönelik hedeflerinde ve arkadaşlık ilişkilerinde daha fazla uyum ve denge arayışı içinde olacaksın. 

Oğlak 

Bu süreç, profesyonel alanda yeni başlangıçlar yapma ve kariyer hedeflerinde ilerleme şansı sunuyor… 

Bu Ay Tutulması, kariyer, hedefler ve toplumsal imaj evinde gerçekleşiyor. Kariyerinde denge ve uyumu bulma, profesyonel hedeflerini yeniden değerlendirme ve toplum önündeki imajını geliştirme fırsatı bulacaksın. Bu dönem, kariyer yolunda adil olmayan durumları düzeltme ve profesyonel hedeflerine uygun yeni başlangıçlar yapma zamanı. Bu tutulma, kariyer hayatınla ilgili gerçek beklentilerini anlamanı ve bundan sonraki hayatını buna göre planlamanı sağlayabilir. Profesyonel hayatının insanlar üzerinde bırakacağı etkiyi fazla önemsiyorsun. İç dünyanla uyumlu, dengeli bir rol üstlenmek zorundasın. Bunu başarabilirsen aile hayatın düzene girer, duygusal güvenlik ihtiyacın tam olarak karşılanır. 

Kariyer hayatını iç dünyanla dengelediğinde elde edeceğin sonuç başarı ve ün olacaktır.  

Kova 

Bu süreç, kişisel ve ruhsal gelişiminde çığır açmanı sağlayacaktır… 

Bu Ay Tutulması, yüksek öğrenim, yabancı kültürler ve felsefi inançlar evinde gerçekleşiyor. Yeni bilgiler öğrenme, farklı kültürleri keşfetme ve kişisel inanç sistemini genişletme fırsatı bulacaksın. Bu dönem, dünya görüşünü genişletme ve felsefi veya spiritüel inançlarında adil olmayan durumları düzeltme zamanı. Bu tutulma, yeni bir yaşam görüşüne sahip olmana vesile olacaktır. Yüksek öğrenimde ve yabancı kültürlerle etkileşimde daha fazla uyum ve denge arayışı içinde olacaksın. İş-eğitim konusunda yurtdışı bağlantılı fırsatlardan söz edilebilir. Yazılı veya sözlü basında yer alabileceğin yeni projeler, teklifler gündeme gelecektir.  

Felsefi inançlarının ve dünya görüşünün değişmesi ile hayatında değişir. Yeteneklerini geliştirip, dünyaya yayılma şansı yakalarsın. 

Balık 

Bu süreç, derinlemesine dönüşüm ve yenilenme için mükemmel bir fırsat sunacaktır. Derin duygusal ihtiyaçlarını fark etme yenileme zamanı… 

Bu Ay Tutulması, dönüşüm, müşterek maddi-manevi kaynaklar evinde gerçekleşiyor. Finansal ve duygusal olarak derin bir dönüşüm yaşayacaksın. Ortak kaynaklardan adil bir şekilde yararlanma ve romantik ilişkilerinde denge kurma şansı yakalayacaksın. Bu dönem, derin bağlar kurma ve duygusal olarak yenilenme zamanına işaret eder. Hayatındaki değişim ve dönüşüm sana ne kazandırsın istiyorsun? Niyetin hedefinle uyumlu mu? Mesela rahat yaşamak için mi zengin olmak istiyorsun? Senin için rahat ve huzurlu bir hayat ne anlama geliyor? Belki paraya değil, başka bir eve, işe, eşe ihtiyacın var. Beklentilerini doğru okumadan harekete geçmemelisin.   

Finansal ve duygusal dönüşümde daha fazla uyum ve denge arayışı içindesin. Hayatındaki duygusal veya finansal değişiklikler sayesinde daha mutlu olacaksın. 

Gökyüzünü dinleyin.