Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Boğa burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması, yeni yaşamınızın ilk günlerinde gerçekleşecek. Yeni yaşamınızı, yeni bir algıyla yaratacaksınız. Artık maddi-manevi değerlere bakışınız ve yaşamdan beklentileriniz farklılaşmalıdır. Hepiniz, daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, görkemli bir yaşamı hayal ve hak ediyorsunuz. Hayatlarınıza müdahale etme iradesine sahipsiniz. Yani tutkularınıza, hayallerinize, hedeflerinize ulaşmak elinizdedir. Yeter ki değişen evrensel ve evrimsel işleyişle uyumlu yaşayın. Dünya, düzen, kader, zaman vb. değişirken, siz aynı kalamazsınız. Eski düşünce kalıplarıyla yol almanız imkansızdır.

Haberin Devamı

Güneş tutulmasının yaratacağı etkileri daha iyi anlamak (göksel bilgiyi pratik hayatta uygulamak) için evrimsel ve evrensel işleyişi merkeze almalıyız. Evrimsel yasaları hayata uygulamak, tüm baskı ve zorlukları ‘’anlamsız ve amaçsız’’ kılmanın tek yoludur.  

Kozmik zamanlama

Aklınızdan geçen, hayalini kurduğunuz her şey ani ve beklenmedik bir hızla gerçekleşebilir. Maddi-manevi değerlerimizin ve önceliklerimizin altını yeniden çizelim. Harekete geçmeye, değişiklik yapmaya direndiğiniz konularla yüzleşmek kaçınılmazdır. Belirsizlikten korkan, güvenlik hissine ihtiyaç duyan insan, değişime direnir. Bildiğimiz ortamlara, tanıdığımız kişilerin yanında olmaya bağımlıysak ilerlememiz, gelişmemiz mümkün değildir. Kabule geçemediğimiz, ötelediğimiz, direnç gösterdiğimiz her durum ve kişi bizi zorlayarak farkındalık yaratacaktır. Bu baskıyı yaşamamak için astrolojik göstergeleri değerlendirin. Hayatınızın hangi alanında öz-değer sorgulaması yapmanız ve önceliklerinizi değiştirmeniz gerektiği konusuna çalışın. Uzak olasılıklar gibi görünseler bile gerçek arzu ve tutkularınıza ulaşmak artık kolaydır. Samimi her duygunun, dileğin kabul önceliği vardır.  

Tanrının zamanı

Evrimsel nizama dair pek çok bilginin güncellenmesi gerekmektedir. Öncelikle karma bilgisi ve zaman anlayışının ötesine geçmeliyiz. Yeni bir düzene gebe olan Dünya, yeni bir zaman ve işleyişe tabidir. Geçmiş ve gelecek yanılsamasından özgürleşerek, An’a ulaşın. An’da ne geçmişin borç ve alacakları ne de geleceğin endişesi barınamaz. An, Tanrının zamanıdır. An; bir zaman birimi değil, kaos ve korkudan uzak ileri bir bilinç seviyesidir. Bu bilince ulaşanlar, geçmiş borç-alacaktan sorumlu değildir. İnsanın sorumluluğu yaşadığı ana enerjisini aktarmaktır.  

Haberin Devamı

Büyük sarsıntılar yaşamadan yeni yaşama başlamak mümkün mü?

Elbette mümkün. Güvenlik ve konfor arayışımızı şimdinin koşullarıyla harmanlamayı öğreneceğiz. Sadece maddi unsurlara dayalı bir güvenlik arayışından bahsetmiyorum. Ortaklık, dostluk, arkadaşlık, aile, aşk ilişkileri vb. alanlarda da konfor arayışında olacağız. Suistimalden uzak aşkların evliliğe, işbirliklerinin ortaklığa, arkadaşlıkların dostluğa dönüştüğüne tanık olabiliriz. Aile bağlarının koptuğunu veya derinlik kazandığını gözlemleyeceğiz. Dostlar-düşmanlar, gelenler-gidenler, güçlüler-zayıflar, haklılar-haksızlar, evlenenler-boşananlar, başlayan-biten ortaklıklar, kazananlar-kaybedenler vb. hakkında konuşacağız. Bu konuları irdelerken, özdeğer, özgüven anlayışımızı gözden geçirip olası özdeğer sorunlarımızı çözebiliriz.

Haberin Devamı

Neden değersiz hissederiz? 

Başkasının gözünden kendine paha biçmek gaflettir. Otorite figürlerinin (Tanrı, ana, baba, patron, sizden daha güçlü-zengin-akıllı-güzel kişiler vb.) himayesi altına girmeye ya da takdirini kazanmaya değil kim olduğunuzu, gerçekte ne istediğinizi anlamaya mesai harcamalısınız. Tamamlanmış insan, kendini ve karşısındakini sevmeyi koşullara bağlamaz. Koşulsuz sevgi, bir nötr bilinç meselesidir. Size düşen; tüm kişisel niteliklerinizi keşfederek, en üst potansiyelde bir benlik yaratmaktır. Özgün yeteneklerinizi, özgür bir biçimde ifade etmeniz gerektiğini zaten biliyordunuz. Yıllardır içinizdeki cevheri dışarıya çıkarmanız yönünde ikaz ve ilhamlar aldınız.

Hayatınızın hangi alanında ruhsal-duygusal-zihinsel-fiziksel güvenlik ve konfor ihtiyacı duyacağınız, yeniye adım atacağınız burçlarınıza göre incelenmiştir; ancak her birinizin doğum haritası benzersizdir. Yeni yaşamınızı en verimli şekilde biçimlendirebilmek için evrensel ve evrimsel düzeni önceleyen bir doğum haritası analizi yaptırmanızı öneririm.     

Koç

Siz, maddi güvenlik ve konforunuzu sorgulamak zorunda kalabilirsiniz. Maddi-manevi değerlerinizi gözden geçirmeniz gereken bir dönemdesiniz. Sahip olduklarınız, hayallerinizden vazgeçmenize değdi mi? Gerçek tutkularınız için çabalamaktan daha ne kadar kaçınabilirsiniz? Unutmayın, şimdiki hayatınızın tek sorumlusu sizsiniz. Güzel haber; kökten bir değişiklik yapmanıza gerek olmamasıdır. Mevcut durumu korurken gelirinizi arttırmanın yolunu bulabilirsiniz. Şikayet etmeden, ertelemeden değişimden korkmadan daha iyi bir gelecek için büyük adımlar atmalısınız.  

Boğa

Boğa burcundaki güneş tutulması enerjik, yenilik yapmaya daha hevesli bir ruh haline girmenizi sağlayacaktır. Kendinize duyduğunuz güven arttıkça hedeflerinize ilerlemeniz kolaylaşır. İçsel ve dışsal tüm alanlarda güvenlik ve konfor arıyorsunuz ve tabii ki bulacaksınız. Yaşadığınız evi-ofisi daha keyifli hale getirmek, fiziksel sağlığınıza-görüntünüze özen göstermek isteyeceksiniz. Önemli adımlar atmak, radikal kararlar almak için verimli bir dönemdesiniz. Hedeflerinize ulaşmak için ilerlerken çevrenin desteğini görebilirsiniz.  

İkizler

Hayatınızda yapılması gereken yenilikler konusunda, rüyalarınıza güvenin. Dış dünyanın sizi yormak konusunda özel bir gayreti olduğunu düşüneceksiniz. Güzel haber; bu baskının size büyük bir sıçrama yaptıracak olmasıdır. Öncelik sıralarınızı gözden geçirin. Hangi korkularınız yüzünden ya da kimler için kendinizi feda ederken hayat kalitenizden ödün verdiniz. Kişisel alanınızı korumak, ruhsal-duygusal-zihinsel-fiziksel sağlığınıza özen göstermek zorunda olduğunuz bir dönemdesiniz. Tutulma, arzularınız ve mevcut kaynaklarınız arasında köprü kurmayı başarmanın mutluluğunu yaşatacaktır.      

Yengeç

Tutulma gündeminiz; sosyal ortamlar, kulüpler, dernekler, yeni dostluklar sayesinde elde edilecek maddi-manevi tatminler olabilir. Maddi-manevi hayallerinize ulaşmak, planlarınızı hayata geçirmek, geleceğinizi güvence altına almak isteyeceğiniz bir dönemdesiniz. Beklentilerinizin değişmesi, gelecek planlarınızı da değiştirir. Hayata daha bağlı, topluma daha faydalı, iz bırakan işler yaparak ilerleyiniz. Şimdiyi kaçırma nedeniniz; geçmişe tutunup, geleceği kontrol etmeyi arzulamanızdır. Oysa şimdiden keyif aldığınız sürece güzel bir gelecek yaratırsınız.

Aslan

Toplumsal imajınızı, kariyerinizi sorgulayacağınız bir dönemdesiniz. İş hayatınız ile ilgili yolunda gitmeyen durumlar varsa, yeni bir rota belirlemenin vakti gelmiş demektir. Planlarınızı ne ölçüde hayata geçirebildiğinizi gözden geçirin.  İş ve parasal konularda baskı altında hissediyorsanız, değişime oradan başlamanız gerekir. Tutulmanın yoğun ve dönüştürücü etkisini üst düzeyde yaşayacaksınız. Yeni hayatınızı biçimlendirmek için harekete geçmeli, cesur ve idealist adımlar atarak ilerlemelisiniz. İş-para konusunda güvende hissetmek istiyorsanız hayallerinizi hayata geçirmek konusunda irade gösteriniz. 

Başak

Yeni hayatınızın ilk günlerine hoş geldiniz. Yurtiçi ve yurtdışı seyahatler, iş, eğitim olanakları gündeme gelebilir. Güvenlik ihtiyacınız ve konforunuzu koruma arzunuz yüzünden takılıp kaldığınız çevreleri, kişileri, ilişkileri gözden geçirmelisiniz. Ertelediğiniz, çekimser davrandığınız (aşk, iş) ilişkilerinde cesur adımlar atmaya, hayatı yaşamaya artık hazırsınız. Önemli bir yol ayrımına geldiğinizi hissediyorsanız bu hisse güveniniz. Esasen güvenmeniz ve güç almanız gereken tek kişi sizsiniz. Denenmemişi denemek, yeni kültürleri tanımak, yurtdışı bağlantılı işler yapmak için destekleneceksiniz. 

Terazi

Kaygı ve korkularınızı kontrol edebildiğiniz oranda denge ve huzur tesis edebilirsiniz. Bekleyen hukuksal konularla ilgili olumlu sonuçlar alınabilir. Maddi-manevi hak edişlerinizi tahsil edebileceğiniz bir dönemdesiniz. Daha mutlu olmak adına yapacağınız değişikliklerde mali durumunuzu göz önünde bulundurmanızı öneririm. Şimdiye kadar yaşadığınız tatsızlıklara odaklanıp strese girmek yerine, daha mutlu olacağınız yarınlar için mesai harcayın. Başkalarının sizi düşünmesini beklemek yerine, istek ve arzularınızı dile getirin.      

Akrep

Hayallerinize, hedeflerinize ulaşmanızı engelleyen durum ve kişilerden uzaklaşıyorsunuz. Özellikle ikili ilişkilerde (evlilik, ortaklık) ya hep ya hiç demenize neden olacak gelişmeler yaşanabilir. Kazanmak, başarmak, sahip olmak, tutkularının ardından gitmek isteyen Akrepler, daha rekabetçi ve cesaretli davranacaklar.  Mevcut ilişki, ortaklık ve iş birliklerinizi gözden geçirip beklentilerinizle yüzleşin. Bu yüzleşme, biten ilişkiler ya da geleceğe taşınan birlikteliklere, ortaklıklara vesile olabilir. Artık amacınıza hizmet etmeyen hiç bir duruma tolerans gösteremezsiniz. Atacağınız adımlar bundan sonraki hayatınızın ön izlemesi niteliğindedir.

Yay

Tutulma, günlük düzeni sorgulamanızı, yeni planlamalar yapmanızı zorunlu hale getirebilir. Bir taraftan değişikliğin iyi geleceğini biliyor, öte taraftan hazır olmamaktan endişe ediyorsunuz. Şikayet ettiğiniz durumları değiştirmek için harekete geçmezseniz, nasıl daha mutlu olabilirsiniz? Bu değişim, kaçınılmaz ve gerekli. Gönülsüz davranarak geleceğinizi sabote etmeyin. Yeni rutinler, yepyeni özgürlüklere yelken açmanıza vesile olabilir. Özgürlük, ruhsal ve fiziksel sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. İç huzurunuz arttıkça iş ve çalışma hayatınızı daha sağlam temellere oturtabilirsiniz.      

Oğlak

Siz, hayatın başarı ya da başarısızlıkla ilgisi olmayan yüzünü keşfetmelisiniz. Tutkularınıza, hayallerinize, hedeflerinize ilerlerken süreci değil, sonucu önceleyerek ilerlediniz. Aşkın, yaratımın, sahne ışıklarının tadını çıkarmalısınız. Yapsam ne olacak diye vazgeçtiğiniz ya da başardıktan sonra tatmin olmadığınız her ne varsa yeniden gözden geçirin. Bildiği güvenli yolda ilerlemenin tekdüzeliğinden sıkılmış Oğlaklar, yeni yollar keşfetmeli. Somut değerleri yüceltmekten, alışkanlıkları sürdürmekte ısrar etmekten, aşk ve eğlenceyi reddetmekten vaz geçin. Hayatınızı tamamen değiştirecek bir hobi, tatil, iş ya da aşk gündeme gelebilir.  

Kova

Atalar, kök aile, ev, yuva kavramlarını sorgulamanız gereken bir dönemdesiniz. Bu sorgulama sayesinde yeni bir yuva aile kurmanız mümkün olabilir. Bastırdığınız duyguları ifade etmeyi, kesemediğiniz bağları kesmeyi öğreneceksiniz. Belli ki ilk olarak iç dünyanızı, duygusal önceliklerinizi restore etmeniz gerekiyor. Tutulma, bir yeniden doğuş hikayesi yazmanızı destekleyebilir. Özgürleştiğini hisseden Kova, gelecek planlarını kolayca hayata geçirecektir. Tutulmayı karşılama biçiminiz bundan sonraki hayatınızın nasıl devam edeceği konusuna açıklık getirecektir.  Kendinize de toplum da daha yararlı olacağınız bir dönemdesiniz.

Balık

Tutulma ile hayatınızı etkileyecek önemli kararlar almaya yönlendirileceksiniz. Eğitim, kısa seyahat, ticaret konularında yeni hedefler belirleyebilirsiniz. Yakın çevre, kardeşlerle ilişkiler sorgulanabilir. Konforunuzu korumak, daha güvende hissetmek için kaybettiklerinizi geri kazanmak isteyebilirsiniz; ancak yeni bir hayat için yeni bir yöne yürümeniz gerekir. Yüksek iletişim yeteneğiniz sayesinde istek ve arzularınızı kolayca hayata geçirebilirsiniz.

Gökyüzünü dinleyin.

Sevgiler.

Doğum haritası analizi ve bireysel danışmanlık almak, eğitim duyurularından ve daha fazla paylaşımdan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz:

Instagram: @astrologseckinilbuga

Facebook: @seckin.ilbuga

Twitter: @seckinilbuga