Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

Yönünü ışığa çevirenler için büyüleyici bir zamandan bahsedebiliriz. Şimdiye kadar gölgede kalmakta ısrar edenler için ise büyük bir değişimden söz edilmeyecektir. Onlar bir farklılık olduğunun farkına varsalar dahi gözlerini açma cesareti gösteremeyenlerdir. Tek dileğim, tüm korkularınızı geride bırakarak ışığa yürüyebilmenizdir.

İnsan, yüce bir göreve atanabilecek değer ve yeterlilikte olduğu konusuna şüphe ile yaklaşır. Oysa bu bedene sahip olabilmesi dahi yüceliğinin işaretidir. Pek çoğunuz, Kova dolunayı ile bu yazılanlar arasındaki bağlantıyı sorguluyor olabilir çünkü Kova burcu söz konusu olduğunda daha çok teknolojik gelişme, özgürlük, bireylik, hümanizm ve geleceğe dair konular akla gelir. Oysa insan da "yüksek teknoloji" ürünü canlı bir bilgisayar gibi düşünülmelidir. Üstelik insan eli ile yapılmış olana ilham kaynağı olacak mükemmelliğe sahiptir. Kova dolunayında düşünce biçiminizi, kavrayışınızı "zihinsel kodlarınızı" değiştirip geliştirerek "insanlığın üst sürümüne" geçeceksiniz.     

Haberin Devamı

Dürtüsel veya sezgisel yolla bir duruma itildiğinizin, yöneldiğinizin farkındasınız

Kendinizi aşma arzusu duymanız, üst bilinçlerle bağlantıya geçme beklentisine dönüşebilir. Sezgisel, belirsiz, soyut sayılabilecek konulardaki bu durumlar (hayallerin, düşüncelerin, akla gelenlerin hayata geçmesi, gerçeklik kazanması vb.) şaşırtıcı gelebilir. Bu durum, insanlığın büyük bilinç sıçraması yaptığı her dönemde yaşanmıştır. Bütünsel bakış açısına sahip olanlar için doğal olan bu süreç, diğer insanlar için ürkütücü, mucizevi ya da ilahi anlamlar taşır. Guru, peygamber, ruhsal rehber olduğunu iddia edenler artacaktır. Bireysel yücelişler değil, yüksek bilgi, ileri bilinç ve birlik anlayışı toplumsal kabul görecektir. Evrensel yasalarla uyumlu, evrimsel ilerlemeye açık birey ve toplumlar desteklenir. Maddi manevi tüm unsurlar gerçek değerini, faydasını paylaştıkça açığa çıkaracaktır.

Her fikir ve başarı bireysel tatmine yol açsa da "esas mesele" insanlığa sağladığı katkıdır

Üst sürüme geçmeyi başaranların, maddi manevi koşullarında (ilişkiler, aile, iş, para, sağlık vb.) büyük değişim ve ilerleme gözlemlenebilir. Farklı ortamlara, işlere, mesleklere, şehirlere, ülkelerde kendi ışığınıza sahip çevre ve koşullara kavuşmak zorundasınız.

Haberin Devamı

İnsan, en eski ve ileri medeniyetlerin ulaştığı ruhsal, duygusal, düşünsel ve fiziksel bilgeliğe yol almaktadır. Kolektif bilinç dışından alınan yayın, bilgelik yolundaki bizleri şimdiye kadar sahip olmadığımız bir idrake ulaştırmak arzusundadır. İnsanın kendine ilk sorumluluğu, ilerleme ve iyileşmedir. İyileşmeniz ise kabule geçmenizle mümkün olabilecektir. Kendiyle barışık insanların yaptığı iş birliği Dünya’yı değiştirebilir.

Gökler, kendinizle yüzleşmeniz ve aldığınız yaraları derinlere gömmekten vazgeçmeniz çağrısında bulunmaktadır. Sizi toplum mu, aile mi yoksa değişmez inançlarınız mı tanımlıyor? Gerçeklerinizi değişmez inançlarınız ve sahip olduğunuz yargılar mı belirliyor? Size ait olmayan hedeflere ulaşamadığınız için gururunuz kaç kez kırıldı? Bu yüzleşme, yaralarınızla helalleşmeye, hayal kırıklıklarınız sebebiyle çekimser davrandığınız pek çok konuda adım atmanıza olanak tanır.

Haberin Devamı

Dünyasal düzeydeki deneyim, maddi manevi büyüme olarak izlenebilir. İş ve aşk ilişkilerinde uzun zaman sonra işler yoluna giriyor diyebileceğiniz bir dönemden geçilebilir. Mühim olan, sizin ne kadar hazır olduğunuz. Temmuzdaki dolunayda suistimalden uzak ilişkilerden bahsetmiştik. Şimdi ise dürüst, gerçek ve samimi ilişkilerin yolunda gittiğine şahitlik etme zamanı.

Koç

Toplumsal yaşam ve sosyal çevreniz değişimin ateşleneceği alanlardır. Aşk, çocuklar ve yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz her alanda değişim yaşayabilirsiniz. Kendinizi aşmanız gereken konu, bütünden ayrı olmadığınızı fark etmektir. Bireysel yaratımlarınız, aşk hayatınız veya toplumu ileriye taşımaya yöneldiğiniz herhangi bir konu birbirinden daha az ya da çok değerli değil. Yaşamdan daha çok keyif alacağınız bir döneme gireceksiniz.

Boğa

Toplum önündeki imajınıza format atmanız gerekebilir. Yaşamdaki en nafile tavır, diğer insanların memnuniyetlerine öncelik vermektir. İş, meslek ya da kariyer hayatınızda, kendinizi ifade edebildiğiniz ölçüde başarmış hissedeceksiniz. İçsel olarak bunu bilseniz de toplum onayı beklentisini göz ardı edemiyor olabilir misiniz? Geçmişe mi geleceğe mi ilerlemeliyim diye düşünmekten vazgeçin. Tüm zamanlar iç içe geçmiş durumda, unutmayın.

İkizler

Yüksek idealleriniz, inançlarınız ve yaşam görüşünüz hep ufkun ötesini işaret ediyor. Ruhunuzun arzusu uzak ve erişilmez bir alanda değil inanın. Kendinizi aşmak için uzaklara gitmenize gerek olmayabilir. Yakınınızda, kolay erişilebilir deneyim ve kişiler de sizi size kazandırabilir. Uzakların yakın olacağı bir dolunay yaşayacağınızı düşünmekteyim. Sizin için güzel başlangıçlar ve heyecanlı hareketlilikler bekliyorum.

Yengeç

Son yılların en çok yorulan, değişim rüzgarlarından etkilenen, yerleşik inanç ve yaşam biçimini dönüştürmek için gayret gösterenleri sizler olabilirsiniz. Yine büyük bir dönüşümün eşiğindesiniz. Maddi yaşamın gereklilikleri, sizi bir seçim yapmak zorunda bırakabilir. Bu dönemde maddi kaynaklarınızı birleştirmeniz, paylaştırmanız veya kendi mali sınırlarınızı çizmeniz gerekebilir.

Aslan

Soran, sorgulayan her insanın bilgiye erişim hakkı vardır. Hepimiz kozmik bilinç, ortak zihin, müşterek akıl, kolektif bilinçdışı vb. sayısız şekilde ifade edilebilen bu müşterek alandan besleniriz. Birbirimizden farklı bilinç seviyelerinde görünsek bile, büyük fotoğrafta hepimiz aynı bahçedeyiz. Sezgisel farkındalık içinde olduğumuz tüm bilgiler maddeye dönüşmektedir; yani bu dönemde rüyalarınız yol gösterir, içinizden geçen gerçek olur vb. Tanrısal ‘’mükemmel sapmaz yasalar’’ dünya uygulamasına açıldığından beri ikili ilişkilerle değişip dönüşmektesiniz.

Başak

Kendinizi aşmanız gereken konu iş ortamı, günlük hayat, sağlık ile ilgili genel tutumunuz olabilir. Bir süredir bu alanı iyileştirmeniz gerektiğini düşünüyordunuz, şimdi ise eylem zamanı. Her şeyi kontrol edemediğinizde neden bu kadar huzursuz olduğunuz üzerinde biraz düşünebilirsiniz. Her şeyin zaten daha büyük bir plan tarafından kontrolde olması size yetmiyor gibi görünüyor. Temel korkularınız ile günlük hayatın gereklilikleri arasında bir köprü kurulduğuna göre kendinize mesele aramamaya çalışın.

 

Terazi

Kendinizi yaratımda bulunduğunuzda, ürettiğinizde, sahnede olduğunuzda aşmış ve ilerlemiş hissediyor olmalısınız. Çocuklar veya ilişki konularında yeni bakış açıları geliştirebilirsiniz. Daha çok toplumsal davranışlar geliştirmeye ve daha sosyal olmaya gayret ederek kendinize yeni bir ayna tutabilirsiniz. Topluma faydalı davranışlarınız, bireysel yaşamınızı da daha keyifli hale getirebilir.

Akrep

Kolektif bilinçaltı yayınını en doğru şekilde yorumlayan sizler olabilirsiniz. Dünya henüz değişim konularının farkına varamadan, siz iş ve kariyer hayatınızda büyük dönüşümleri hayata geçirdiniz. Geçmişin en kadim öğretilerini su üstüne çıkarma görevini sizler üstlendiniz. Sizin kendinizi aşma konunuz ise ailevi konularla ilgili olabilir. İş yaşamınızda önemli gelişmeler yaşamaya devam edebilirsiniz.

Yay

Kolay, kesin sonuçları olan bir evrimsel yol olduğunu düşünmeyin. Hayalleriniz büyük, adımlarınız küçük olduğunda terazi bozuluyor. Ticari girişimlerde, kısa seyahatlerde bazı değişimler yaşayıp kendinizi aşma koşulunuzla yüzleşeceksiniz. İşte bundan sonra, ben gerçekte ne yapmak istiyorum sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Oğlak

Mali konulardaki bazı gelişmelerin sizi yol ayrımlarına taşıması beklenebilir. Yapılan muhasebeler ve alacak verecek hesapları yine başa dönmüş olabilir. Parayı kazanmak ya da tasarruf etmek konusunda sorun yok. Esas konu, değişmeyen sabit değer algınızın törpülenmesi. Taviz verilemez her konu, ayağınıza dolaşıp sizi geriye çekiyor olabilir.

Kova

Daha ileri yaşam formlarıyla bağlantı kurmak ya da geleceği bugüne çekmek sizin şansınız olabilir. İlginç ilişkiler, bağlantılar ve iş birlikleri içine girmeniz beklenebilir. Ortak aklın sesini duymak, sizin için anadilinizi konuşmak kadar rutin bir deneyim. İşte şimdi kendinizi tamamen gerçekleştirebilirsiniz. Toplumu geleceğe taşımaya yönelik projelerinizi devreye alabilirsiniz.

Balık

Korkularınızı aştığınızda sahip olduğunuz büyük güce inanamayacaksınız. Aslında uzun zamandır bu yaşama dair yapılması gereken farklı şeyler olduğunu biliyordunuz. Siz, makro ve mikro düzeyi birleştirme yeteneğine doğuştan sahipsiniz. Vizyon sahibi, geleceğe dair doğru adımlar atma yeteneğine sahip kişilersiniz. Yaşamla farklı bağlar kurmayı denedikçe gelişme göstereceksiniz.

Gökyüzünü dinleyin. 

Sevgiler.