Sağlık Ayak Bileğinde Ağrı Ve Yanma Neden Olur?

Ayak Bileğinde Ağrı Ve Yanma Neden Olur?

28.07.2021 - 02:21 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta pek çok kişide yaşanan sağlık sorunlarından birisi de ayak bileğinde meydana gelen ağrılardır. Yaşanan bu ağrılar yaşanan bazı aksaklıklardan veya ayak anatomisinin zarar görmesinden de kaynaklanabilir. Peki, ayak bileğinde ağrı ve yanma neden olur? Sizlere ayak bileklerinde oluşan ağrıların nedenleri hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Ayak Bileğinde Ağrı Ve Yanma Neden Olur

Ayak bileğinde oluşan ağrılar günlük hayatı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu ağrıların pek çok farklı nedenleri olabilir. Bu noktada ağrı tedavisinde başarı elde edebilmek için ağrının nedeninin tespit edilmesi gerekmektedir.

Ayak Bileğinde Ağrı ve Yanma Neden Olur?

Ayak bileğinde oluşan ağrıların ve yanmaların pek çok nedeni olabilir. Bu sebepler arasında ayak anatomisini oluşturan eklem kıkırdakları, tendonlar ve kaslardaki zedelenmeler yer almaktadır. Bunun dışında vücudu ilgilendiren romatizmal veya kas iskelet sistemi hastalıkları da ayak bileklerindeki ağrılara neden olabilir. Bu anlamda ayak bileklerindeki ağrıların nedenlerinin doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Bu şekilde doğru tedavinin uygulanması da mümkün olmaktadır.

Ayak bileklerindeki ağrıların bir başka nedeni ise ayak burkulmalarıdır. Buradaki problem ayak burkulma sırasında ayak anatomisini oluşturan bağ ve tendonların esneyerek zorlanması ve zedelenmesidir. Ayak burkulması esnasında ayak bileği eklemlerini bir arada tutan bir veya birden çok bağ zorlanabilir ve kısmen yırtılabilir. Bu yapıların onarım sürecinde dokular iltihaplanır ve ayak bileğinde ısı artışına, renk değişikliğine ve ayak ağrısına neden olur.

Ayak Bileği Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Ayak bileğinde veya ayaklarda görülen ağrıların farklı nedenleri olabileceği için mutlaka bir doktora görünmekte fayda vardır. Ayak bileği ağrıları için ilk tıbbi birim ortopedi bölümüdür. Ortopedi doktorları ayak kemiklerinden kaynaklanan ağrı problemlerini tedavi edebilmektedir. Özellikle ağrıların sebebi çarpma, darbe gibi travmalar ise bu durumda ortopedi bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

 

Yazarlar